VÄLDIGT viktig fråga…

Det här programmet om eller med Britt Ekland i tisdags, vaddetnuhette?

Var det bra? Vilka kollade? Är det något man kan ersätta SHF med?

Jag missade ju det, eftersom jag råkade ligga i sängen lite tidigare än vanligt. För att jag var fullt upptagen med att sura och frysa.

Och med vänliga hälsningar till Mona klipper jag in betydelsen av ordet “svale” från wikipedia (till er som säger blabla inte godkänd källa säger jag bara att det även står i SAOL, men där var texten inte lika utförlig):

Svale är en byggnadsdel utanför den egentliga huskroppen och som oftast begränsas av en ytterdörr och en dörr inåt huskroppen. Den kan ha väggar eller utgöras av ett tak på stolpar och kan leda in i samma våningsplan eller rymma en källartrappa. I Västsverige har ordet använts om farstun på ett hus, förrummet till en jordkällare med mera och som synonym till äldre tiders skafferi. Numera kan man där använda det för trappuppgången i ett flerbostadshus

Pirran sitter där den sitter hoppas jag?

*upprepar* NUMERA KAN MAN DÄR ANVÄNDA DET FÖR TRAPPUPPGÅNGEN I ETT FLERBOSTADSHUS.

Verkar som att det finns fler som skulle behöva bo hos mormor och morfar ett tag hehehehehehe.

(Bloggbråk av den trevligare sorten)

0 thoughts on “VÄLDIGT viktig fråga…

 • Tycker att programmet är lite mysigt. Gillar Britt, hon är rak o härlig. Kul att få lite inblick i Britts barns liv. Har just sett klart avsnitt 2 på Viaplay 🙂 Har nästan helt slutat att kolla på Tv när det funkar så bra med viaplay ( slipper ju reklam också)

 • Jag håller mig till Breaking Amish ( även om jag MISSADE förra avsnittet… TANDAVSNITTET! och Kardashians..och Deadliest Catch (fast när Kapten Phil dog är det inte lika bra…men innan d… Sjuuuukt bra!!!

  • Ehum. Jag kunde ju inte hålla mig så jag kollade ju på hela säsongen i ett svep efter att du hade tipsat. Var ju så nyfiken på tänderna, och sen gick det inte att sluta. Och det finns en uppföljningsserie som handlar om de som aldrig gick tillbaka!!! Snacka om spännande.

   Och ja! Mina krabbfiskare. Har följt slaviskt i snart tio år. Avsnittet där Phil dog kollade jag på ensam i båten när maken var och jobbade i Gbg. Som jag grät. Inte samma sak efter det.

 • Tycker det är värt att kolla – om inte annat för att inse att man kanske skall vara lite mer – ödmjuk mot sina barn! 🙂
  Men hon är härlig Britt. Jag gillar henne. Helt klart ett ok substitut för SHF!

 • Alltså, nu är det ju så här att du är så JÄVLA sur fortfarande. För att jag hade så mycket rätt i helgen.

  Because I know you baby.

  För övrigt så tycker jag att Britt är förjävlig mot sin dotter. F ö r j ä v l i g. Hon fick 2000 minuspoäng direkt av mig.

  • Ta’rej i brasan.

   Och du har alltså sett det utan att informera mig. Då blir det nattkollning alltså. Den vådan av att somna för tidigt med paddan i näven.

 • jag har ju dessvärre inte sett något av alla de program ni hänvisar till……men sitter ändå här och undrar vad vi skulle gjort om inte svalen fanns….hmmmm….då skulle ju alla lägenhetsinnehavare gått in direkt från gatan…..och då kallas det väl radhus eller villa eller nåt……när vi bodde i lägenhet var det ju dessutom i svalen man träffade på sina grannar…..så ta inte bort den för guds skull…..:)

 • Och bor man på samma våningsplan så bor man i svallag!! Jag är uppvuxen i Götet men bor i Dalsland och där vet ingen vad svale är!!!!

  // Elenore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.