Olycklig kärlek men ändå så lycklig

Nu kommer ingen fatta något alls, eftersom det bara verkar vara jag i hela Sverige (förutom Ellen) som kollar på Veronica Mars. Men å andra sidan fyller vi kvotan för minst 200 tittare eftersom antalet gånger jag har sett serien om och om och om och om och om igen inte ens går att räkna längre. Och ni som INTE har kollat borde kolla, den finns fortfarande på Netflix.

Den gick bara i tre säsonger. Sedan dag ett har jag varit kär i Logan. Orimligt kär. Det vet jag att jag har skrivit förut, seriens bad boy. Sen fick de inte mer pengar av det stora dumma bolaget bakom serien och fick lägga ner. Till min stora sorg och förtvivlan.

Ibland undrar man sådär rent allmänt hur vissa serier kan få gå så länge att skådisarna hinner bytas ut på grund av hög ålder, fast serien är skit (hej Glamour och Days of our Lives) medan andra bara precis hinner bli intressanta och beroendeframkallande innan de drar in stålarna och serien inte finns mer. Har folk så jävla dålig smak alltså?

Skitsamma. Veronica Mars är en GULDSERIE. Ung tjej med extrema mängder skinn på näsan som går i skolan och jobbar extra som privatdetektiv på sin pappas detektivbyrå. En dialog som är löjligt rapp (på ett bra sätt) och den obligatoriska bad boyen, Logan.

logan-01-1024
Hellloooo there, how you doin’?

Och så en töntig icke-bad boy. Så klart. Duncan. Men han får varken bild eller mer fokus. Så himla ointressant.

Serien slutade sändas 2007 och depressionen var total. Enda botemedlet var att titta på den om och om och om…jamen ni fattar resten.

Sen hände något revolutionerande. Inte bara för min olyckliga kärlek, utan faktiskt i hela filmbranchen. Som första film lades den ut på en sida där privatpersoner från hela världen kan vara med och sponsra med valfritt belopp, och beloppet skaparen av serien önskade sig var två miljoner dollar för att kunna göra en bra film. Allt över det borgade bara för en bättre film. Det tog inte många minuter innan de hade skrapat ihop två miljoner dollar från hängivna fans (nej, jag donerade inte två mille, det fanns fler fans tydligen). Under de veckor de samlade in stålar fick de ihop närmare sex miljoner dollar. HALLELUJAH!

Det var ett år sen.

Alla som donerar får olika saker. Ju mer pengar desto finare “jag har varit med och hjälpt det här projektet-grej”, och det väljer man själv. Den här töntiga medelålders tanten valde nivån där jag får ett inspelat meddelande till telefonen av just…LOGAN. Där jag fick bestämma själv vad han skulle säga. Plus en massa annat bonusjunk. Manuskopia, filmen nedladdningsbar på premiärdatumet (för att hela världens donatorer skall kunna se samtidigt), gamla säsonger av serien…jamen listan är lång.

Imorgon är det mars. Månaden som filmen kommer. Och förhoppningsvis även mitt röstmeddelande från Logan. Filmen kommer den 14 mars och om jag dör den femtonde så har jag levt ett fullgott liv (OM nu filmen slutar med att hon väljer rätt snubbe, annars måste jag fortsätta vara olycklig). Eller ja, jag måste ju få mitt telefonmeddelande först så att jag kan ringa till mig själv oavbrutet i åtminstone ett par dagar. Men sen.

Nu kan man även tävla om biljetter till premiären i Los Angeles och att få vara date till huvudrollsinnehavarna, gå på röda mattan (med småpojkar som skulle kunna vara mina…eh…barnbarn?) och hänga på efterfesten med samma…småpojkar? Låter säkert skitkul för dem om den lyckliga vinnaren skulle vara Tant Raffa från Sverige. Om jag skulle vinna kan jag ju kanske hänga med han som spelar pappan i serien, han är mer i min åldersliga. Eller någon soon to be pensionerad kameraman.

Skitsamma igen. Jag vill inte vinna förtinutton miljarder på Lotto, eller 30 papp i månaden på en Trisslott. Det ENDA jag vill vinna är just detta. En kväll med småpojkar och få kolla på filmen i LA den 14 mars.

Och vill man se lite av Logan kan man kolla här.

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har sett trailern för filmen. Men jag får fortfarande gåshud när jag ser Logan stå med sin smouldering stare vid bilen.

Kan ni spendera den kommande veckan med att hålla tummarna för att jag vinner det enda jag någonsin har velat vinna i hela mitt liv tack så mycket?

Att jag sen är skitbarnslig är en annan femma. Att jag alltid har blivit kär i fiktiva karaktärer är ytterligare en femma. Lucky Luke och R2D2 som…yngre (min högsta önskan i kanske fjärde klass var att Lucky Luke skulle komma till skolan och hämta mig på Jolly Jumper) och sen alla bad boys i alla serier och filmer som någonsin passerat min hornhinna.

Men ingen är som Logan.

Och ni som inte har sett serien BEORDRAR jag *pekar militant med hela handen* att se den.

Efter att ni har hållit alla era tummar i en vecka.

Ursäkta, men jag tror jag måste ägna helgen åt att ha huvudet i det blå och titta på serien ytterligare en gång. Medan jag ser fram emot mitt livs längsta två veckor innan filmen kommer.

Ni fattar att det här är en liv- och dödsituation för mig va?

Väldigt mycket död om inte manuset är rätt och hon väljer Logan.

*suckar trånande*

0 thoughts on “Olycklig kärlek men ändå så lycklig

 • Alltså….vi borde ju starta en insamling, så att du kan åka dit…..jag är dessvärre tyeknisk idiot och vet inte hur man gör….men betala pengar kan jag…..bara jag har ett nummer…..tycker du vore värd en resa till premiären…..jag tror du fixar sittplats bredvid hunken helt på egen hand…..bara vi får dit dig…..:)

  • Jamen du fattar, tänk vilka inlägg det skulle bli. Kvaliteten på bloggen skulle ju bli markant bättre. Om jag inte hade svimmat på röda mattan. Håll tummarna! 🙂

 • Ha! Trodde det bara var jag som såg den serien och skulle Aldrig erkänna det eftersom jag förstod att jag kanske inte riktigt var målgruppen 🙂 Jag missade inte ett avsnitt! 😉 den filmen ska jag också se när den kommer på bio, i Gbg. Tror inte att jag drar till LA.

  Håller tummarna för dig i alla fall.

  • Aldrig erkänna? Det är ju bara en bonus att vara en “marshmallow” 😉 Om du är snäll kan jag ju ge dig en kopia av min digitala kopia. Målgrupp hit och dit. Ålder är bara en siffra ju. Nu älskar jag dig lite mer för att du är en marshmallow.

   • Tack för det 🙂 jag tyckte hon var hur bra som helst. Lite synd om hennes pappa ibland när hon ställde till det 😉 ska nog börja om och se alla avsnitten på netflix nu när du skrev att de finns där. Passar bra att se när det visas annan “s k i t” som i morgon på bästa sändningstid.

 • HA HA HA

  Ibland ni varken Du lr Mona kloka på en enda fläck, men o andra sidan kan ju inte jag heller va som stalkar er

  Aldrig sett den här serien, men får väl se om jag får tid nångång, måste se klart på pretty little liars först, fast den har jag tröttnat lite på för verkar va en evighetsserie o enda evighetsserie jag inte tröttnat på ännu är Grey’s fast där har jag nog missat några avsnitt såg jag

  Häpp, nu e det dags att överge datorn o fixa sif iordning för lite AW med några av jobbarkompisarna fast blir rätt lugnt några skulle jobba kl 7 imorgon bitti, fast o andra sidan har 45 min på mig att duscha, byta kläder slänga på lite smink o fixa håret och cykla ner till stan om jag inte har tur att det regnar så jag kan få mamma att skjussa mig 🙂

 • Jodå, var helt hängiven VM när det begav sig. Lycka till i utlottningen och må det bli du som får åka till LA på premiär.

  Ska vi dra ihop ett gäng med fans och se den på bio här i Göteborg sen? Jag har en kompis som också gärna kommer. 😀

  • JA! Asbra idé. Ellen skrev vid något tillfälle i sin blogg att om man skulle ha fest med bara marshmallows skulle det bli en fantastisk fest, eftersom marshmallows by default måste vara fantastiska människor. Och jag håller med henne.

   Det är en deal. Vi ordnar biodejt när den kommer. Så jäkla roligt.

 • Känner plötsligt att det blev lite jobbigt. Logan är ju min! :-\
  Och inte har jag någon nedladdningsbar film att se fram emot. Suck. Fast ska jag erkänna så är jag lite småkär i Veronica också. Trots att jag är hetero. Och Keith Mars skulle gärna få vara min pappa. Hmm, blev jag just kär i min syster?? Nä nu spårar det. Bästa serien iaf!

 • Hint, Norwegian flyger direkt Arlanda-Lax, såg en som bokade tidigare i veckan för resa hem från Cali & betalade 1500 för biljetten, så det har du snart skramlat ihop…

 • husfruen Kicki i Spånga says:

  Å vad kuuul, jag och maken älskade den serien, måste tanka ner filmen nu………..

  Åk till LA, fy f**n va kul!!

   • Medans nästan alla glor på Let’s Dance som jag nästan aldrig glor på, får jag väl sätta på netflix istället o glo på vad detta e för serie

    • Jag kollar inte. Jag ligger och klipper med ögonlocken efter att ha sovit exakt två timmar natten till idag. Somnade före tio, vaknade av make som…gjorde ngt som väsnades vid midnatt och sen var det lögn i helsike att somna om. Klockan sex gav jag upp. Då hade jag kollat på hela Viaplay (kändes det som).

     • Fastnade först på nätet en stund o sen när jag kröp ner i sängen med min nya padda jag köpte i Ullared somnade jag rätt fort o vaknade efter nån timme att jag låg med paddan i handen ännu, så gömde den under ena kudden o drog en annan över huvudet o somnade om igen

 • Har inte en susning om den serien, men håller tummar och tår för att du får åka dit!!! (PS. Och apropå huvudpersoner är Mac Gyver MIN – himla händig karl som är bra att ha i många situationer! Så gammal är jag…) 🙂

 • Men duuuuuuu min padda hittar inte VM varken på netflix lr viaplay ….. Så hur ska man kunna se den då, swefilm kanske har den, men där suger texten som t om en barnunge hade kunnat översätta bättre än Google translate som många använder där

  • Men ÅH, jag misstänker att jag anmälde mig för sent. Men jag har anmält mig, hoppas fortfarande på en biljett om jag nu inte råkar vinna en till premiären i LA 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.