Mina ögonlock…

…vill bara falla ihop. Vi har en strid idag, jag och ögonlocken. De vill vara nedfällda medan jag vill att de skall vara uppfällda.

Oklart vem som vinner, men jag lovar att jag längtar efter läggdags.

Hur i hela friden är det möjligt att vara så trött fortfarande? Särskilt med tanke på att jag dricker just inget alls i princip, så det finns ingen baksmälla inblandad i ekvationen.

Sen skulle jag kunna ge ett kungarike plus en bal på slottet för en fotmassage. Jag trodde inte ens att det var möjligt att få ömmande hålfot. Så öm att jag inte ens kan krulla med tårna utan att vilja bita av mig foten i höjd med knät. Det måste betyda att jag är oerhört vältränad och jävligt fit. Eller tvärtom?

I övrigt har jag ägnat en liten del av dagen åt att vara riktigt heligt förbannad och ordentligt besviken.

Men bara en liten del av dagen som sagt. Eftersom större delen av dagen har gått åt till att strida med ögonlocken.

Just det. Imorse trodde jag även att jag var jättesjuk. För jag visste att jag hade varit hos doktorn. Vid närmare eftertanke visade det sig att det var en dröm, som vanligt.

Inatt var jag och skulle tatuera mig, men det fanns en ny regel att man inte fick tatuera sig utan att ta blodtrycket. Så på alla tatueringsplejs hade de gamla hederliga blodtrycksmanschetter och jag blev nekad. Men de fick inte tala om resultatet. Jag tjatade och tjatade och till slut fick jag det viskat i örat, och det var en SUPERHEMLIS.

Vad hon sa?

Jag hade 100/80.

Nu har jag väldigt dålig koll på vad som är bra och dåligt blodtryck, men så här spontant känns det som att 100/80 är så lågt att man nästan är död?

Men tatueringen sket sig, jag vaknade av att jag talade om för någon i sovrummet (ingen alls) att jag hade “hundra genom åttio” och sen fick jag magknip och lade mig i fosterställning.

Nu skall jag återgå till ögonlocksstriden.

Får man gå och lägga sig snart?

0 thoughts on “Mina ögonlock…

 • Ingen fara med 100/80.
  Hade 70/50 med sonen…och det sas vara heeelt normalt när man är gravid…
  Med dottern hade jag väldans högt…och det var oxå heeelt normalt.
  Andas bara andas…det är bara åldern 😉

 • Undertrycket(80) är normalt, dock är övertrycket aningens lågt kan jag meddela som den gamla undersköterska jag är. Kan också meddela att jag också strider med mina ögonlock och jag kommer att ge upp striden ganska snart sisådär 20.30 eller nåt Måndagar är inte mina bästa arbetsdagar fast å andra sidan vilka dagar är bra arbetsdagar? Sa hon som längtar skitmycket efter pensionen, våren, sommaren och hojen just nu,

  • Ah. Då åkte jag på en blåsning av nattens tatuerare med andra ord, för jag blev utdömd för att trycket var för högt. Undrar om jag kan få någon slags uppgörelse inatt eller om jag har annat att göra då? Så många frågor, så lite svar.

   Och du, du är inte alls ensam om längtandet. Suck.

   • Hörde några prata om PH (tror jag iaf) ikväll när jag var och firade en 8-åring

    hängde inte med i allt de sa om PH mer än att den ene iaf hoppas att någon Jesper lr vad han heter skulle vinna och någon “hon” vem vet jag inte tyckte de inte om iaf hon var tydligen taskig… det var väl typ allt jag snappade upp, var roligare o se 8-åringen försöka virka och lära henne nåt knyppel (där man lade 2 trådar i mellan fingrarna o flyttade runt trådarna mellan fingrarna ) jag gjorde när jag var liten än o lyssna på de andra som pratade om PH 😀

 • Ska också rulla ur soffan o in i säng.
  Hade en jättejobbig ledig dag , shoppade i en timme lunchade i en timme , sen mammografi. Middag stod Sibylla för.
  Jisses det är inte konstigt man är slut !!

 • Och du nej man e inte halvdöende med 100/80 även om “normalt” för dig borde va ca 120-140 i övertryck

  Jag därmot fick en chock när jag kom till läkaren för att kolla några eksem jag hade på armar o ben o läkaren gör en hälsokoll med ekg/blodprover och blodtryck vilket var en jädra tur hon fick för sig det visade sig jag hade ett övertryck på nästan 200 vilket typ e som att gå som en tickande bomb utan o veta om det

 • Jetlag. Det är definitivt jetlag. Man får det av Ullared, det är som en egen tidzon. Det kan hålla i sig några dagar, inget konstigt, bara att kämpa på! 🙂 Cola light hjälper lite – åt båda hållen – både hålla sig vaken o somna, vilket man vill! 🙂

  • Nu när du säger det, jag misstänker att det tom kan vara ett parallellt universum. Väldigt sci-fi och förklarar jetlagen. Har försökt bota med Pepsi Max men det funkar inte. Bara Cola Light eller? 😉

   • Haha ja så måste det vara – ett parallellt universum, samtidigt som allt kretsar kring Sportbaren. Är det konstigt att man blir lite matt i pälsen? 🙂 Jag tycker att sånahär resor ut i vida världen kräver mix av cola light och valfri alkoholhaltig dryck några dagar såhär efter.. (sakta vänja sig av vid allt man fick i sig i sportbaren u know..) Man tager lite vad man haver: hallonlikör är sådär,men funkar. Baileys kanske för de som gillar lite mer creamy stuff. Rom är lite mer klassiskt kanske.. Ja, här sätter bara fantasin gränser! Men för guds skulle fuska inte o byt Colan till Pepi. Ajabaja!
    hick,
    /mixologen

    • Alltså, jag känner sådär spontant att jag behöver starkare grejor. Om man skulle ta och dra i sig i riktig cola istället för lightvarianter så kanske ögonlocken står i givakt sen. Med eller utan rom. För det måste vara rom. Om jag någon gång skall bli alkis så skall jag bli en romalkis, det kan du hoppa upp och klappa dig i arslet på.
     // Har inte hämtat mig ännu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.