Nu skall vi se…

…sa blindstyret.

Bokstavligt talat faktiskt. För jag vet inte riktigt vad jag styrde med när jag trodde att jag skulle klara att ränna runt på varuhuset samtidigt som jag bloggade och smög omkring för att förbereda skattjakten.

Jag skyller på åldern. Både när det gäller att det inte var helt genomtänkt och själva dilemmat. Hårfärgen kan även spela viss roll. Kanske?

För att göra en jättelång dag (historia) kort(are). Jag har ett par glasögon för att se på nära håll, det vill säga blogga från en liten liten mobil. Sen har jag ett par helt andra glasögon för att just kunna springa omkring och se eventuella minfält eller för all del mötande människor på långt håll. Det är fysiskt skitomöjligt att ha båda på sig samtidigt och valet var att antingen inte se ett jota en meter bort, eller att se just jota långt bort men istället inte se de där abbans små bokstäverna på telefonen.

Nu vill jag inte prata om ålder sådär generellt. Helst. Men det här är ett problem som uppkommit på äldre dar, för några år sedan räckte det att jag satte långglajjorna i pannan. Det funkar alltså inte längre.

Jag ber om ursäkt, men jag valde att se på långt håll. Folk i allmänhet brukar inte gilla att bli omkullsprungna och varuhus föredrar att vinkaraffer i glas står kvar på hyllorna. Inte att en blond flaggstång springer in i dem och välter sisådär 37 stycken med ursäkten “men jag lovade att blogga faktiskt”?

Är jag förlåten eller skall jag byta till skämshatt?

Medan ni funderar på det skall ni få min gårdag i mycket text och lite bild.

Jag fick finfin skjuts av Monica/Blåklinten ihop med Helena. Väldigt gemytlig resa. Sedan blev jag stroppig och otrevlig så fort vi kom till hotellet för jag sa “hejsvejs tack för skjutsen vi ses säkert om en stund” och så drog jag. Väldigt otrevligt beteende faktiskt. Sen filurade jag lite med hjälp av Erica på Hotellet, och efter det knatade jag in på varuhuset och rekade lite. Smidde ondskefulla planer och sådant man normalt gör på GeKås.

Insåg att jag behövde något att äta, så jag åt en räksallad med The Chosen Seven från Friiberghs. Om man med äta menar peta i sig de 20 räkor som låg på tallriken, sedan fatta vad en sallad faktiskt består av, vilket är gröna blad. Inte helt genomtänkt från min sida. Kaninmat, inte människomat.

Med mina stackars ensamma räkor i magen drog jag iväg igen. Mötte upp Mona, MissK och Blondie-Johanna. Hej och puss och turboprat innan jag, Blondie och MissK gick för att göra klart skattjakten. Någonstans vid herrkalsongerna råkade vi slarva bort MissK, eller så slarvade hon bort oss. Eller så blev hon alldeles till sig och fastnade vid kallingarna. Det där är lite oklart, men jag lovar att jag hade rätt glasögon på mig. Men jag har tyvärr inget foto på bortslarvningen, eftersom den inte var planerad.

Däremot har jag ett foto på Blondie. Ärligt stulet från hennes instagram. Innan vi drog iväg på rövarstråt.

blondie

Nu vill jag bara poängtera att somliga i bild tyckte att jag var lite för lång, så min plan var att liksom sjunka till hennes lägre nivå. Eller ännu lägre faktiskt. För att jag är så himla gentil. Sen att resultatet blev att Johanna ser ut som min ledsagare är mer bara ett tecken på att jag är lika fotogenisk som en marulk. Tanken var i alla fall god men fotot pekar enbart på mitt stora behov av just ledsagare. Hon blev ju snygg i alla fall och man skall glädjas med andra har jag hört.

När vi hade rövarstråtat klart beordrade jag Johanna att sätta sig i baren med ett glas vin medan jag sprang till hotellet för att skriva skattjakt, printa skattjakt och ta med pennor till alla. Hon var lydig och inte särskilt nödbedd.

Då ryckte sekreterare Petra in, och prisad vare gud i höjden för det. Jag hade inte överlevt utan varken Petra eller Johanna. Petra följde med, klappade mig lugnande på huvudet medan jag satt framför datorn och sprang till receptionen för att kontrollera printerstatus. Vi hade då fem minuter kvar till jaktstart.

Vilket givetvis resulterade i tekniskt trassel, femtioelva inte fullt lika lugnande sms från Johanna i baren.

bild(1) copy

Titta vad arga de ser ut? Jag blev lite skrajsen måste jag erkänna och förväntade mig en lynchmobb bestående av 170 jättearga bloggläsare. Som kanske ville kasta saker på mig, eventuellt tomater från grönsaksavdelningen? Vilket nästan hade varit berättigat eftersom jag och Petra rusade in 25 minuter försenade. Och stackars Petra då som jag hade dragit med mig i fördärvet, det samvetet det samvetet.

Döm om min förvåning när vi möttes av applåder och jubelrop (med en smula självinsikt skulle man kanske kunna anta att applåderna var lite ironiska, men det man inte vet har man inte ont av).

Igång med skattjakten och dela ut massvis av pennor, papper och starttider ihop med Johanna och Petra. Jösses så tacksam jag var igen, att jag fick så mycket hjälp.

Min plan var att chilla lite med ett glas vin medan skattletarna gick omkring och letade efter olika produkter i varuhuset, i tron att det skulle ta en stund. Vinet hade jag, men första inlämningen av skattjakten kom innan alla ens hade startat. Vinsten som delades ut till den blixtsnabba vinnaren senare på kvällen bestod av en iPad, men hon (och alla andra) borde ha fått något slags OS-guld i varuhusspringning. Som jag hade velat vara ute i varuhuset för att se jägarna. Sex minuter sprang vinnaren på, och ingen tog längre tid på sig runt varuhuset än tio minuter.

SJUKT imponerande.

När alla hade sprungit klart halsade jag mitt vin, knatade över med sekreterar-Petra till Harrys och vi rättade skattjakten och bussquizen. Precis lagom till välkomstdrink var vi klara. Efter att ha rättat och rättat och rättat och inhalerat ett par liter vatten.

Boris hälsade välkomna med Mona och Maggan i bakgrunden.

DSC00467

Maggan verkade fatta att folk faktiskt fotade och satte på sig det snygga bakgrundsfejset, den andra bloggaren fattade inte alls utan satt precis som hemma i soffan med fokus på att blogga. Vilket egentligen bara visar att hon är en bättre människa än jag, för hon bloggar minsann mest hela tiden.

Sen raggade jag lite på Boris, som helt klart måste vara Sveriges coolaste styrelseordförande.

DSC00473

Och han lyckades med konststycket att få mig att se vän och mild ut, en bedrift sällan skådad. Alla behöver en Boris.

Sen åt vi mycket god mat, vilket passade min mage och de ensamma räkorna alldeles förträffligt, pratade strunt, tittade på lottdragning (nej jag vann inget som vanligt, tydligen har jag en himla tur i kärlek HAHAHAHAHA *ironiskt skratt*), pratade lite mer strunt och vid midnatt förvandlades jag och min sängkamrat till pumpor och sprang tillbaka till hotellet tillsammans med Fru M.

Vi hann prata lite mer skit innan vi kollapsade av trötthet, så vi sov i fem minuter (kändes det som) innan alarmet drog igång och vi slog upp våra oskyldiga ögon för att ta oss an en ny härlig dag. Då passade vi på att fotografera utsikten från rummet.

bild 1(1)

Kan det bli så mycket bättre?

GeKås framför näsan och Harrys till vänster lite utanför bild. Krypavstånd. Väldigt praktiskt för de som hade en mer sicksackliknande gång igår natt hehe.

Idag var det min tur att handla, det måste ju vara ett rekord att ha varit på GeKås en hel dag utan att ha köpt ens en flaska vatten?

Så jag köpte det jag hade på min lista, en hårfön och åtta miljoners miljarder ben och leksaker till hundarna. Med baktanken att om de har nämnda åtta miljoners miljarder leksaker så kanske de slutar leka “Gömma BH-ar och skor”. Och blinkande halsband till båda svartingarna, vilket förhoppningsvis var ett praktiskt köp. Svart hund i mörker syns inte. Svart hund i mörker med julgransbelysning runt halsen kommer troligen synas mycket bättre.

Av alla leksaker jag köpte valde Liten den brölande gummigrisen.

bild(2)

Näpp, det var ingen pipleksak, det var en brölleksak och den har han sprungit runt och brölat med sedan jag kom hem och packade upp.

Förutom pausen han tog för att kontrollera det enda klädesplagget jag köpte. Ett par vansinnigt raffiga leopardbyxor i väldigt stretchig polyester.

byxor2

Han kontrollerade noga, särskilt i skrevet, och verkar ha dragit slutsatsen att leopardbyxorna var klart godkända. Maken höll däremot på att få ett epilepsianfall bara av att titta på dem, men han har foppatofflor så han får inte lov att ha någon åsikt.

Dessutom var de så här himla stretchiga.

byxor

Bästa köpet. Så fula att de är…fula? Men leopard funkar i alla lägen.

Jomen det var väl ungefär det som hände, vilket betyder att jag var på GeKås i två dagar med en effektiv shoppingtid på 15 minuter. Men det vägdes upp av vansinnigt trevligt sällskap (Christina, var i helskotta var du?) och mycket annat trevligt. Sen blev det puss, kram och trevlig resa med bussresenärerna och skutt in i bilen hem med Blåklinten och Helena igen.

Behöver jag ens skriva att jag är trött?

Man får gå och lägga sig nu väl?

Jag måste ju förbereda mig mentalt för finalveckan i Paradise Hotel som börjar imorgon.

Snacka om att jag kommer ha PH-abstinens nästnästa vecka.

PS: Susanna, jag är fortfarande rörd till tårar över att du kallade mig för bloggidol. Det var den snällaste komplimangen jag någonsin fått. Jag tror inte ens maken har komplimerat mig på den nivån. Once in a lifetime, slängkyssar i mängder.

0 thoughts on “Nu skall vi se…

  • Men neeeej, vilket as jag är som har missat din förödelsedag mitt i all ullaredshets. Förlåt. Och grattis. Eller jag menar beklagar? Sluta läs och retreata nu så skall jag klura ut lämpligt sätt att fira!

  • Skammens rodnad. Jag vet. Skrivaren var inte så samarbetsvillig som vi trodde.

   Kan vi få höra din version av dagen/kvällen nu då? 😉

 • Jamen dom var väl fina! Ångrar nästan att jag inte köpte ett par till mig själv. Har packat upp mina strumpor nu. Det visade sig att jag även tappade greppet på hårsnoddsavdelningen och köpte ca EN MILJARD. Så nu har vi EN MILJARD hårsnoddar.

  • Hahaha, det är jättelätt att tappa det på Ullared. Och jag sa ju åt dig att bara köpa och inte fundera. Byxorna är jättesköna.

 • Ååååh vad avis jag är , synd jag fick avboka :((
  Det låter som ni haft det så där kul som bara ett gäng kvinnor (finns andra ord att välja) kan ha.
  Nästa tripp , var den nu går ska jag med på .
  Sov gott :))))

 • Alltså brallorna! Jag är så avundsjuk på er bloggresa att jag ska fira in mitt nya körkort med att åka till Ullared imorgon bitti. Med mina låtsaskompisar, eller nåt. Ska lätt köpa byxorna, behöver ett par när mina andra 3 par är i tvätten.

 • Nu har jag tänkt så mycket, medan jag har läst detta att jag nog kommer att glömma hälften…
  Du skyller på åldern för att du trodde att du skulle kunna blogga… vi får alltså vänta tills du blir gammal och klok då!
  Men så läser jag om glasögonproblemet, som jag känner så väl igen (gissa om jag hade problem när jag glömde kvar datorglasögonen i Umeå och var tvungen att klara mig utan de första två veckorna i januari!) och det problemet kommer med hög ålder, så då behöver du ju inte bli gammal.
  Fast när man blir äldre så brukar man ju bli böjd framåt… du är ju böjd som en banan, fast åt sidan… hur kort är hon som tyckte att du är för lång då? Hon ser inte så himla kort ut och jag har för mig att du inte är så himla lång! (mycket himla här…)
  Nu vet jag faktiskt inte vilken åldersbenämning jag ska sätta på dig! Lagom?
  “En lagom lång dam i sina bästa år”? …fast nu var det ju längden som blev lagom! Äsch, jag är trött!

  Att du inte fotograferade ett försvinnande är väl inte så konstigt, har du någongång sett en bild på någon som hålller på att försvinna?
  På tal om bild; varför ser du inte vän och mild ut på alla bilder? Det klär dig!
  Jag undrar fortfarande hur du gjorde håret så rakt utan tillgång till fön eller annat…

  Liten ser väldigt nöjd ut med grisen, men jag hoppas att han inte får sova med den.
  Nu orkar jag inte kommentera mer, tack för det långa, fina inlägget!

    • OK, du slår mig med 1 cm, men är det inte enklare om vi låter dom korta stå på pallar (det lär ju vissa skådisar ha gjort förr…), men dom får bära runt på dom själva!
     MissK har ju kommit tillrätta här i båset i alla fall, har någon utrett om hon slarvade bort er eller ni slarvade bort henne?

     • Hahaha människa med inbyggd pall. Jag får en vision.

      Nej, senaste teorin är att det var hon som trillade dit på kalsongtricket och fastnade där. Fortfarande lite oklart 🙂

  • Jamen då kanske jag åtminstone fattar innan att jag behöver två par och slutar leva i villfarelsen att jag klarar saker jag inte klarar? Gammal och klok. Klokheten har inte kommit än, bara gammalheten.

   Men visst hade det varit superpraktiskt OM man kunde fotografera försvinnanden?

   Jag behöver tydligen en Boris för att se vän och mild ut. Och är tveksam till om han har lust att stå vid min sida hela tiden, fast det hade varit praktiskt.

   Hade ju plattång här, men glömde fönen. I ren panik över att behöva se ut som ett penntroll gick jag och drog fingrarna genom håret och viftade det sådär…jamen halvtorrt. Och sen gjorde jag det man absolut inte skall göra, jag plattade det när det var halvtorrt, nöden hade ingen lag där på morgonen.

   Jodå, Liten fick ha den hela natten. Vi tar inte undan leksakerna. När jag var uppe och kissade vid fyra imorse kom han glatt tutbrölande ner för trappan och sa hej, men sen somnade han igen.

   Missade jag någon oklarhet? 😉

   • Nej, du missade nog inget, men du gav mig en massa skratt (igen)! 😀
    Ja, det där med att kunna fotografera försvinnanden får vi klura på, det kan nog bli en affärsidé, speciellt om man kan fotografera prylar som försvinner. Tänk vad skönt att slippa virra runt och leta efter alla försvunna saker! (Fast du kan nog lösa en del av det genom att montera den där kameran på Liten, då får vi veta hur han bryter upp allt när ni är borta och du får veta var han gömmer dina tofflor.)

    • Ja! Men om vi tänker lite sci-fi, vi opererar in ett chip i alla. Eller chips för all del, det låter godare men funkar kanske inte lika bra. Hm, nu kom jag av mig och blev hungrig. Jag börjar med kameramonterad hund så filar vi vidare?

  • Mmm…I feel you. Men jag har huvudvärk idag istället. Det beror antagligen på att axlarna håller på att åka ner på sin vanliga plats. Det beror inte på alkohol i alla fall.

 • Jo nog ser ni ut att ha haft kul så liiite avis är jag allt men omvägar och andra planer hindrade mig från att anmäla mig. Jag blev lite trött där när jag kom på att jag var tvungen att ta mig till Tokholmen för att kliva på bussen och då blev det aningen tidigt t o m för mig som kliver upp fem i normala fall 🙂
  Sen dök det väl upp lite annat också som sambon så glatt påminde om ….lite kompisar på besök o sånt där krafs.
  Men nästa gång så …
  Liten ser ut att stortrivas med en brölgris i munnen och skyll dig själv när du köper saker som låter illa. En sak har jag lärt mig, göm dom på kvällen! Annars riskerar nattsömnen att få lida 🙂

  • Förståeligt, faktiskt. Men Ullared är Ullared oavsett om ett gäng crazy kärringar invaderar det eller inte. En annan gång?

   Och näe, jag gömmer dem inte på kvällen (fatta hur mycket tid jag skulle få lägga varje kväll på att gömma leksaker haha) men jyckarna har vett på att sova när vi sover. Så det var bara lite gladbröl när jag var uppe och kissade 😉

 • Tyckte vårt samarbete var fantastiskt bra trots teknikstrul. Vi löste uppgiften med bravur, eller hur? Slutsats, tack för ett gott samarbete och en kanon dag/kväll. Gäller er (ni vet vilka) alla.

  • Det var fantastiskt bra, hade icke överlevt utan dig. Inte. En. Chans. Och det är jag som skall tacka, tacksamheten vet inga gränser. 🙂

 • VILKEN skattjakt! Hade det funnits en OS-gren i Skattjakts-arrangemang (varför finns det inte det?!?) så hade du tagit guld grande (utökat medaljnivåerna ett snäpp, inga konstigheter). Varmaste tack för att man fick vara med på ett hörn (vet att du försökte skaka bort mig vid kalsongerna också, men det gamla tricket går man inte på.. 🙂 ) – och love you för att du sänkte dig till min nivå på ca 1,70 ex hår (om jag ställer upp det blir jag ruskigt lång bara så att du vet.. )
  Tack för kanonhelg – ses nån mer gång i sportbaren eller annan bar hoppas jag
  Johanna

  • Var tydligen jag som var den blonda i det fallet o gick på kalsongtricket….ger mig fan på hon fick syn på någon hunk o ville göra sig av med oss men lyckades bara med den lättlurade 😉

   • HAHA…hon satte ju sig nästan i en hunks kundvagn, det var ju innan bortslarvningen och jag hade glömt det. Tack för påminnelsen. Alla raggar olika.

    • Tydlighet är bra när man raggar! Säker på att jag startat en ny trend inom dating – glöm match.com o sånt, det känns väldigt omodernt, att kasta sig i någons kundvagn är betydligt mer 2014. Watch and learn single ladies! 🙂

  • Jamen jaaa…det var det. Trots tekniskt strul och bortslarvningar. Nu när du säger det så hade OS blivit förbannat mycket roligare med såna grenar, framför allt skattletningsgren i varuhus. SOM jag hade velat se tanterna ränna omkring som illbattingar i lördags.

   Kan du kanske ställa upp håret nästa gång då så jag slipper se ut som en banan? 😉 Med uppställt hår ser ju Michael Jordan ut som en pygmé ju.

   Det är jag som skall tacka. Som fasen. Hade på riktigt inte överlevt utan dig och Petra. Du kan väl komma och soffhänga när jag kommer till Sthlm. Soffhäng är ytterligare en jäkligt underskattad gren faktiskt, men jag är sjukt bra på det med.

   Blev dottern glad eller överlycklig?

   • Ö.V.E.R.L.Y.C.K.L.I.G dotter! Du har “mother-of-the-year-2014” right here! 🙂

    Gärna soffhänga! Hör av dig när i stan!
    #herreguddetgårjuintefårstopppåkommenterandetnärmanvälbörjat
    .b.

    • Hahahaha du har helt enkelt varit tyst alldeles för länge och har ett uppdämt behov. Men det är fan så mycket roligare att kommentera än att vara tyst.

     Jag GILLAR verkligen att vagnen du “råkade” kasta dig i tillhörde typ den enda snygga killen inne på hela GeKås också. Bra jobbat där. Nästa gång får vi förfina själva slängandet så det inte bara slutar med en ursäkt 😉 Klart jag hör av mig.

 • Du och Mona ÄR mina bloggidoler, bara att konstatera!!! Nu när jag dessutom träffat dig på riktigheten så kan jag ju konstatera att du är lika go och fin som du verkar i bloggen.

  Kram

  • Min käre (hm) make fnissade när han läste din kommentar. Eftersom han inte förknippar orden go och fin med mig. Men JAG är glad och inser att det inte är alla som får se de sidorna helt enkelt. Han är tydligen inte en av dem 🙂

 • Hej! Jag har fått tips om att danska PH är ännu mer underhållande. Som jag förstår finns det på tv6play (?).

  Ska undersökas så fort jag får tid!

  Kram Moa L

  • ÅHÅ? Den finns på Viaplay har jag sett. Och den säsongen är ju redan slut väl, så man kan kolla alla avsnitten på raken. En orgie i danska PH för att dämpa abstinensen kanske kan funka? TACK för tipset 🙂

 • Sååååå roligt ni verkar ha haft det…Jag, som aldrig varit sjuk tidigare, började drabbas av allsköns virusinvationer då barnbarnen började trilla in…..dessa små väna varelser är smitthärdar av guds nåde, och denna gång blev det en knallförkylning……hade den inte utmynnat i feber under fredagskvällen hade jag aldrig missat ett event av denna dignitet…..När fan blir gammal lär han bli religiös….och när jag blir gammal börjar jag få febersjukdomar……..Lagen om alltings jävlighet…..nåväl…..nästa gång blir det nya insatser, för jag misstänker att detta kommer att bli iaf, årligt återkommande. fram till dess njuter jag av dina essäer på denna blogg….:)

   • Det skulle jag aldrig göra….:)…..som den gode Göteborgare jag är, har jag ju inte heller svårt för att “tjöta”…….ha det gott …..BTW…..Liten är nog det charmigaste jag sett på bra länge……:)

    • Han ÄR det. Jag hade allvarliga funderingar på att ta med mig honom till Ullared för att han skulle slippa vara utan sin mamma. Men då hade han snott uppmärksamheten från både Mona och Maggan 😉 Älskade hund. Och jag trodde faktiskt inte på riktigt att du struntade i mig, men jag fattade inte riktigt var du var.

     • Lagom mycket? Eller ja, de är i princip outtröttliga rent fysiskt och älskar hjärngympa. Men de tycker lika mycket om att ligga och tryna i soffan och äta chips. Ungefär så? 😉

 • byggareBobamamma says:

  Tycker nog INTE att du var en sån bra lekledare 😉 JAG vann ju inte, konstigt, SOM jag sprang och sprang och sprang. Till nästa gång måste jag ligga i hårdträning.
  Men så snygga byxor du köpte. Köpte själv två par, ett par svarta och ett par xxxxmönstrade (som dina fast svart/grå/vit i färgen, djur ??)
  Tac iaf för en trevlig helg

  • Förlååååt. Jag tyckte alla borde vunnit, och fått medalj i varuhusspringning. Så jäkla impad var jag! Visst är de snygga. Och sköna. Och viktigast av allt, hundgodkända. Jag borde köpt fler 🙂 Tack själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.