Det här var min fredag…

…hur var er?

Först åkte jag tåg i svindlande hastighet och var jättekissenödig redan i Skövde, men toaletten luktade gammal gubbprutt så jag vägrade använda SJ:s faciliteter.

bild 1

Så jag satt och kikade ut från Skövde till Stockholm medan jag funderade på att kissa i min tomma mugg från Espresso House.

Sen kom jag till centralstationen som gud glömde. Enda stället som får mig att totalt tappa bäringen. Och halva Sverige var där samtidigt.

bild 2

Inte nog med att min inre kompass uppför sig som att jag har lagt den bredvid värsta magneten, spåret som tåget landade på var givetvis så långt bort från all ära och redlighet som möjligt. Först gå, sen hiss upp, sen gå igen, hiss ner och sen gå åt rakt motsatt håll i sisådär en kilometer innan jag kom till min kära privatchaufför Mona.

Som bonus blev jag nedskvätt av orimligt ohyfsad taxichaffis som drog plattan i mattan när han såg mig på övergångsstället istället för att stanna. Det är tydligen inte lag på att stanna vid övergångsställe i just den här stan. Eller så kanske det finns en speciallag som säger att man inte behöver stanna för kissenödiga lantisar på besök. Det skulle kunna vara så?

Sen åkte vi till Casa Universum, jag blev glatt välkomnad av liten Taliban som kastade sig i armarna på mig. Efter det låste jag in mig på toaletten, kissade i tio minuter och efter det hoppade jag i min OnePiece. Två lättnader i en.

Hade inte Mona varit så förbaskat petig hade jag åkt i OnePiece, men hon vägrar visa sig ute bland folk med mig om jag inte har normala kläder. Helt oacceptabelt.

Jag blev matad, fick snacks serverat i soffan och efter det har jag inte rört en fena.

Husmor har inte rört så många fenor heller. Och hon har absolut inte instagrammat.

bild 3(1)

Det ser man ju helt klart på hennes oskyldiga min.

Så, dagen skulle kunna summeras med att jag har suttit på arslet mest hela tiden. Trevligaste sittiden har dock spenderats i den universumska soffan. Skitsnack och skitsnacks är klart underskattat.

Och så måste man ju bara älska talibanen som välkomnar med att kasta sig i famnen med ett “heeeeej, jag har läääängtat….den här gången får du faktiskt aaaaaaldrig åka hem du måste BO här”.

Jag tror faktiskt att jag norpar med mig henne hem.

Tror ni någon märker om jag knycker henne litegrand?

0 thoughts on “Det här var min fredag…

 • Klart ingen märker om du lånar med dig henne hem 🙂

  Skönt när man kommer hem till någon o känner sig som hemma, så har det vart hos en kompis till mig med, första gången sen jag kom dit har det varit nästan som mitt andra hem 🙂

  Även hennes dotter brukade välkomna mig nästan på samma vis som talibanen gör med dig, även om hon aldrig sagt något om att jag inte får åka hem igen, men slängt sig i armarna på mig har hon gjort när jag kommit… fast nu e hon tonåring nu får man ett hej om hon är hemma 🙂

  Hälsa Fru universum

 • Trevligt välkomnande och soffhänget verkar ju inte så dumt heller.

  Taxichaffisarna i den här stan är ökända, dom tycker att dom äger stan, dom struntar i trafikreglerna och om andra bilister eller människor utan bil inte vill bli påkörda så får dom väl flytta på sig. (Många andra bilister är inte bättre.) Dessutom ska jag väl varna dig för cyklisterna, dom finns överallt; på gator, på cykelvägar, på gångvägar och på trottoarer och dom tycker också att alla andra ska ta hänsyn till just dom och känna på sig när dom kommer farande (bakifrån) och flytta på sig! Gångarna är rätt trevliga, bara du släpper fram dom när dom kommer fyra i bredd för att dom ska kunna prata med varandra, dom korsar visserligen gatorna där dom tycker att dom behöver och anser att “bilar har ju bromsar” och på övergångsställen kliver dom rakt ut oavsett hur nära bilen är som kommer körande… Speciellt trevligt är det när folk med barnvagn bara går rakt ut i gatan …jag har alltid undrat om dom verkligen har ett barn i vagnen. Så trafiken i den här stan är inte alltid så trevlig och det kan vara ett äventyr att ta sig fram, men det finns ju trevliga soffhäng i förorten så varför gå utanför dörren? 🙂

  • Jag var ju tvungen att gå över ett jäkla övergångsställe för att ta mig till bilen. Och taxin var ganska långt bort, men GASADE när jag började gå. Är ju bortskämd med halvnorsk stad, och en sak som norrmännen är outstanding på är att tvärstanna vid övergångsställen. Här verkade de snarare ha någon slags poängsättning på “lantis med resväska”.

 • Jag håller med Humlan, trafikljus är mest en färgglad dekoration i huvudstaden. Men ska du akta dig noga för cyklister så är Uppsala sju resor värre, jag har fortfarande inte vant mig efter fem år. Och då har jag ändå bott i Sthlms innerstad i tio år och strax utanför i över 20…

  Sen tänker jag att du kanske kunde byta Liten mot Talibanen? Då är det ju någon DÄR liksom, och kanske fyller upp tomrummet efter Talibanen?

  • När jag har varit i Uppsala så har det varit lugnt, så jag visste inte att det är värre där. Då ska jag nog inte flytta dit!
   …jag undrar hur glad Mona skulle vara av att ha Liten där, tänk vilket äventyr att komma hem varje dag! 😉

  • Mhmm…har sett det där med dekorationsljus från framsätet med 😉 En annan iakttagelse är att alla cyklister i Uppsala har sjal. Oavsett kön.

   Fast Liten stökar ner och städar inte så himla bra efter sig? Det kanske märks lite då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.