Nämen titta, ett penntroll?

Det finns ju vissa svartfötter som hävdar att självfall (krulligt) hår är en GÅVA. Att jag skall vara så himla tacksam över att ha krullhår, att slippa rakt tråkigt hår.

Allt jag hör är blablabla (ni/de vet inte vad det handlar om). Och jag hävdar med en dåres envishet att om man är rakhårig så kan man göra en permanent och få skitsnyggt lockigt hår, inte ett hår där krullarna ligger åt olika håll beroende på dagsform. Vi som är krulliga kan inte permanenta oss och få ett snyggt rakt hår.

Och nu mina vänner skall jag överbevisa de som fortfarande tror att självfall är en gudagåva.

Så här ser jag ut efter att ha fönat håret. Det betyder att jag har strävat och försökt föna det så rakt som möjligt innan jag sätter plattången i det.

bild 2(9)

Jag. Har. Fönat. Det. RAKT?!

Och! Jag har dessutom sån däringa mirakelolja i det före jag fönar det.

bild 3(3)

Mhmm…alla som fortfarande är sugna på självfall/krull efter att ha sett mig i det enda tillstånd som skrämmer skiten ur maken (förutom om jag öppnar truten) kan räcka upp en hand NU.

*ser inga händer alls*

Om det ser ut så här efter rakföning med olja så kan man ju lätt räkna ut hur det ser ut när det självtorkar.

Jag var bara tvungen att skrämma er så här på morgonkvisten.

Godmorgon. Det är fredag.

Jag har luddigt hår.

0 thoughts on “Nämen titta, ett penntroll?

 • Jag kan inte heller låta bli att undra hur det ser ut om det får självtorka…
  Men jag är innerligt tacksam över att jag inte har mer än vågor i håret (mer eller mindre i 7-års cykler, DET tycker jag är intressant!), jag kan möjligtvis se ut som på bilden om jag tvättar utan att kamma in balsam och sedan bara låter det torka. Orsaken till att jag är så himla glad att jag inte har ditt lockiga hår är att jag inte KAN föna eller platta håret! Det går helt enkelt inte att ha händerna över axelhöjd så länge, att tvätta är en lång procedur med vilopauser och sedan är det en genomkamning och självtorkning som gäller här.

  När jag masade mig upp vid 8-tiden och såg snöyran utanför fönstret så förstod jag att det är i dag du ska komma! Jag som skulle ta mig ut och handla lite mat till helgen… nu tror jag att jag låter bli! Det ska visst övergå till regn, så du slipper ta snöskorna på dig, men för hårets skull så kanske du skulle ta paraply eller något annat att täcka lockarna med… för jag antar att du tog plattången efter bildbevisen.

  • En vacker dag kanske jag visar det självtorkat *ryyys*

   Men…sjuårscykler alltså? Hur går det till? Har dina hårsäckar party var sjunde år? Spännande!

   Mhmm…hörde att det är snö. Är missnöjd. Men tänker trotsa och inte ta vinterjackan i alla fall. Och mössa. Så håret inte krullar till sig 😉

   • Det var min frissa som sa att håret går i sjuårscykler, alltså att om du har självfall/lockigt så blir det mer lockigt i några år och sedan avtar det för att sedan öka igen… och när jag kollade bakåt så stämde det bra. Mitt hår går alltså från att vara rakt med lite böj i toppen, sedan blir det frissigare och sedan vågigt med krokar längst ner. Alltså inte lockigt men självfall. Jag gillar inte frissigheten, men håret får ju mer volym med lite “böj” i hårstråna. Under dom värsta perioderna så kan det bli ganska lockigt när det regnar… men det är inte värre än att jag tycker att det är ganska kul!
    Är faktiskt väldigt tacksam över mitt hår, även om det aldrig är blankt och jag ser ut som Mona gör på bilderna när hon tycker att hon inte borde få visa sig ute, (vilket kan göra mig lite ledsen, det är alltså det folk tänker om mig…) så funkar ju frisyren trots att jag inte kan hålla på att fixa.

    Dom påstår att snön ska bli regn och resten av helgen ska bli betydligt behagligare, så att vägra vinterjacka men sätta något på skallen låter som en bra plan.

    • Väldigt mystiskt. Det enda jag tror att jag hört om hår och sju år är antingen “du ser ut som sju svåra år” eller att man tappar mer hår vart sjunde år. Jag har inte den blekaste om det stämmer. I mitt hår märks det inte i så fall. Jag är inte lika krullig som jag var som barn, det är det enda jag vet. 🙂

     Och du, jag vill också ha Monas hår. Ingen är nöjd?

     • Jo, det där med att man tappar mer hår det ingick också (men det hade jag förträngt) och jag hade också mer lockar som barn. Och jag förstår precis vad du menar med rakt, glansigt och tjockt hår … vem vill inte ha det? (Ja, förutom dom som har det! 😉 ) Men jag är glad att jag ändå har ett vettigt hår som funkar med självtork.

  • HAHAHAHA JAAA! ÅH, världens bästa liknelse. Måste börja prata lika släpigt och sinnesslött med. Och kanske färga håret lite morotsaktigt?

   • Neeeeeeeeeeeeeeej! Hahahaha! Inte som Kristina. Man får en mindre hjärnblödning av att lyssna på henne. Spelar ingen roll Vad hon säger.. man blir lixom trött innan man börjat förstå ;))
    Men jaa, snälla .. visa Före-bilden 🙂 Och ha nu en riktigt fin helg!

    • Jag VET. Sist jag hörde henne var som sommarpratare för ett femtontal år sen, och jag låg och njöt i solen på båten och blev total deprimerad. Det är banne mig en alldeles egen historia för en annan dag.

     Nån gång kan jag visa det självtorkat, det händer så sällan. Mest på sommaren. Lovar att försöka komma ihåg det.

     • Men jag håller inte med. Hon är otroligt rolig, finurlig och helt briljant.
      Numera pratar hon inte släpigt, det var förr, en period då hon trodde hon skulle bli mera intressant om hon pratade så. Det visade sig inte vara så framgångsrikt.
      Men hon säger helt underbara saker som:
      Varför är det bara lägenheter som har “gammeldags charm”?
      Ge henne en chans.
      Fast håret…. behöver fixas.

     • Va??? För mig är hon en i 80-talspanelen med Jörn Donner och vemdetnuvarmer? Sen var det sommarpratet där hon sjöng en egen variant av Edelweiss som fick mig att vilja dränka mig.

      Kanske skall ge henne en chans det här decenniet med alltså? Förutm håret då, det har jag ju redan 😉

   • Var på en statlig inrättning häromdagen där en bild på just Kristina Lugn var uppsatt….med texten “Because you are worth It”
    Fnissade lite resten av dagen.
    Mina lockar går oxå i 7års cykler…..

 • 7 års cykler för håret??? hm… jag har efter att hela mitt liv haft spikrakt hår nu börjat få lockigt hår, på halva huvudet. Bakre delen iofs. men främre är rakt. Undrar var det är på väg? Mer rakt eller mer “lever sitt eget liv” hår?

  Dessutom lever mitt liv ett eget partyhelanatten liv. Ser ut som helvetet i barret på morgonen. Sådär så kompisar som sover över säger “oj men shit vad har du gjort med håret? Stackars din kille.”
  Knullrufs major utan att få haft nöjet 🙁

  • Hahaha, det sistnämnda är du inte ensam om, men jag ser ju ut så utan att sova.

   Men det där med lockigt bak hände min kära kamrat med. Hon har dessutom skitmycket hår, och efter en kortare klippning växte det ut jättelockigt. Hon blur dessutom mer och mer lockig. Det kanske verkligen går att skrämma hårsäckarna?

 • And The Oscar for The skatbo of the year goes to…….men allvarligt,vilket jobb att få ordning på den moppefrippan.Men min man har också en nära döden upplevelse varje morgon……haha.ha nu en riktigt kul helg i Sibirien.häls f en som tackar Gud att någon uppfann stretch/resår så hon slapp flyga hem naken.

  • Så det blir BRA? Före plattångens tid var det ju lönlöst, för det blev bara “krispigt”, sen kom Brazilian Blowout (körde med det i ett år, verkligen kanonbra) och så blev det lite olagligt eller ngt. Men riktig rakpermanent som inte ser krispig ut, funkar det nuförtin menar du?

 • Är det inte var sjunde år vi har bytt ut alla eller åtminstone de flesta cellerna i kroppen? Så var sjunde år får Humlans hårsäcksceller nya idéer. Vem vet, du kanske är rödhårig nästa gång vi ses 🙂

 • Detta hör ju inte till ditt inlägg…men med din humor och förmåga att skriva något kul…snälla läs detta och kom med något som jag kan skratta åt..
  En dag i staden.
  Kaffe, jag är sugen på kaffe kände jag en dag och begav mig till stans café.
  RÖK FRITT står det på en skylt och jag blir dumt stående och funderar. ”Ehh – får man röka här? Servitrisen, som är trött på sitt arbete och på dumma frågor himlar med ögonen och snäser: ”Läs på skylten där borta.”
  Villrådigt sjönk jag tillbaka i en skön stol och gick igenom svaren jag fått på den kontaktannons jag skickat in veckan innan. Svaren var från:
  ”En brun hårig man”, ”en sjuk gymnast” samt en ”full vuxen kamrer”.
  Bland breven fann jag en inbjudan från en god vän. Kom ut klädd! Vad menade hon med det, klart att jag klär på mig innan jag går ut.
  Vankelmodigt vandrade jag iväg och fick fart på benen då jag såg en skylt utanför dörren med texten: ”Häst skjuts på torget idag 14.00.” Med hjärtat i halsgropen upptäcker jag att hästen ser ut att må riktigt bra för att vara dödsdömd, den hade till och med en liten vagn med glada barn i bakom sig.
  Jag travade vidare och gick in i mataffären för att handla. Kul potatis, kalv lever skuren i tunna skivor, snabb mat slank ned i min korg.
  På klädavdelningen står det textad ”Helly Hansen super under ställ”. Jag tittar till en gång extra under stället och funderar på om det verkligen är bra reklam för butiken att låta folk kröka till där.
  Det visar sig att kläderna även är märkta med etiketten ”Hand tvättas separat” men en förklaring till varför man inte kan tvätta båda händerna samtidigt ges inte.
  Ett par byxor saluförs med orden ”Sten tvättade Levis jeans”. Det var snällt av Sten, tänker jag för mig själv och fortsätter vidare in i butiken, där det säljs ”Jesus sandaler” som ser förvånansvärt hela och rena ut för att vara tvåtusen år gamla.
  I brödhyllan väljer jag bland olika sorters bröd, över ett står texten ”Vårt bröd bakas av helvete”. –Måste vara bränt, tänker jag och väljer ett annat.
  Vid mejerihyllorna står det stolt testat ”Vi har sprätt ägg”. ”Jaså, har ni gjort det?” tänker jag konfunderat och lägger ner en ”skum tomte”, en rak apparat, en paj form och en halv akustisk gitarr i varukorgen.
  Ovanför kylen står det ”Här har vi folk öl och läsk”.
  På väg mot kassorna funderar jag på att köpa en fasad flagga men avstår eftersom jag inte vet varför folk skyr den.
  När jag skall betala står det skyltat, ”Vi behöver femtio öringar”.
  Jag funderar på om butiken blandat ihop fiskdisken med kassan,
  men tröstas av att butiken enligt sin reklam i alla fall har ”svensk talande personal med grund utbildning”.
  Utöver detta är personalen tydligen även utbildade i andra saker, för i reklamen står vidare ”Vi arbetar med fel analys”.
  När jag lyft upp mina matkassar förvånas jag över att den ”lätt majonnäs” jag nyss köpt är precis lika tung som vanligt.
  På väg ut ur butiken fastnar jag framför anslagstavlan där det på några lappar står: ”Gul nackad fågel säljes”,
  ”Vilt bord 80 kr per person på Restaurang Full proppad”,
  “Sjö nära tomt till salu”,
  ” Behöver du extra knäck på lovet?”
  ” Fel sökning av din telefon, billigt” samt ”Tom dunkar, 50 kr”. Jag undrar i mitt stilla sinne varför och vad Tom dunkar för någonting.
  En liten annons i ena hörnet fångar mitt intresse. ”Jag uppfyller alla sex önskningar”, säger en kvinna och ler så stort emot mig från papperet att hannes mungipor nästan möts i nacken.
  Jag suckar och tänker: ”När jag var liten var det minsann bara tre önskningar”. Fast det var kanske andra sorters sagor.
  Utanför entrén står ”Vi har öppet mellan dagarna” och strax bredvid en skylt med texten ”Håll platsen flyttad”.
  Eftersom jag tänkt ta bussen hem så stannar jag till, plockar fram busskortet samt funderar över vilka medborgare som hela tiden envisas med att flytta tillbaka hållplatsen till det ursprungliga stället.
  På bussen hem står det ”Vi tar inte emot tusen lappar”. Jag funderar på detta och kommer fram till att 999 samer alltså går att klämma in i fordonet, även om några får trängas bakom något som presenteras som ”skum släckare”.
  Jag betalar min biljett och läser texten ”Växel i retur skål”.- Skål på dig själv, säger jag till busschauffören och varnar honom för att dricka i tjänsten.
  Väl hemma kände jag mig som en sur puppa därför att världen är så svår att förstå och jag lade mig i soffan som en riktig lat mask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.