Dagens skräck och månadens naglar

Med hund lär man så länge man lever. Och då menar jag att hundarna inte lär sig ett skit, men jag lär mig deras nya hyss – för OJ så de skrämde skiten ur mig.

Jag skulle assistera en kund. Och för att uttrycka mig milt, det är inte min favoritkund. För att uttrycka mig mer sanningsenligt, kunden har garanterat spenderat hela sin tid från födsel till nutid med att bli tappad på huvudet. Flera gånger varje dag. Jag brukar inte skriva om jobbet just alls, men i det här fallet är det berättigat, eftersom kunden bad mig om ett par timmar av min tid. Det var akut för att kund(fanstyget) skulle jobba med just den här saken nästa vecka.

Om man ber om tid, jag kommer dit och annan anställd upplyser om att kunden inte finns på plats för att hen är på, sedan länge, planerad jobbresa hela veckan, då har man inte alla indianer i kanoten va?

I alla fall, det var anledningen till att jag visade mig ute bland folk iklädd annat än OnePiece idag med, och jag var hemifrån ett par timmar.

När jag kom hem till det, som alltid, hundsäkrade hemmet är spänningen alltid olidlig när jag öppnar ytterdörren. Den stora frågan: Vad har de (Liten) rivit ner idag?

Från ytterdörren går man rakt in i köket, och resten av lägenheten är avstängd med kompostgaller, för att minimera antalet sattyg Liten kan hitta på. Idag klev jag in i ett bastukök som luktade…bränt?

Då fick mammahjärtat en liten liten infarkt, för spisen såg ut så här.

bild 1(9)

Med omisskännliga spår av hundtassar. Och plattan hade nog varit på i ett par timmar eftersom det var sisådär 40 grader varmt i köket.

Nu gick det ju tack och lov bra, men på spisen stod en kartong (nej det skall inte stå kartonger på spisen, men jag hade ställt undan den där för att precis ALLT måste stå långt från klåfingriga, långa och sattygshittepåande hundtassar). Hjärtat har fortfarande lite hicka vid tanken på att han lika gärna kunde ha satt på plattan där kartongen stod. Tur i oturen gjorde han inte det.

Nu blir det till att barnsäkra spisen.

Efter ett helt liv med hund finns det en första gång för allt och det här var första gången någon av mina jyckar har satt på spisen. Prisad vare Gud i höjden så var jag inte borta längre och så var det “rätt” platta han hade satt på.

Om jag skall överleva Liten så måste jag göra något slags panic room som jag kan låsa in honom i när han/de är ensamma för den hunden förkortar sin mammas liv med flera år varenda dag. MAKEN till listighet är sällan skådad.

Som motvikt får ni månadens naglar.

bild 2(8)

Japp. Jag är sjukt nöjd tackar som frågar.

Nu måste jag nog gå och lägga mig efter en natt med för lite sömn och en skräckupplevelse som bonus.

Gamla tanter klarar inte hur mycket som helst.

En natt till ensam med killarna med hår på bröstet. Som inte snarkar.

Hallelujah!

0 thoughts on “Dagens skräck och månadens naglar

 • mammatill3mormortill10 says:

  Hade inte hundbur varit nåt att tänka på innan huset brunnit ned?
  Eller får man inte stänga in djur sådär?
  I alla fall hade jag minimerat platsen för honom radikalt, det är ju livsfarligt !

  Hälsningar Trelleborg.

  • Näe, det är synnerligen elakt att stänga in i hundbur, och behövs ju heller inte eftersom det faktiskt finns barnskydd till spisar. Jag är en hönsmamma, men det här var en ny grej och man lär så länge man lever. Jag är bara sjukt glad att det gick bra, huset struntar jag i, men inte mina två hundar och en katt som inte hade kunnat ta sig ut. DET är en mardröm att tänka på.

 • Herregud!! Där hade jag också fått hjärtattack tio gånger om. Har du ingen hingstbox att låsa in honom i ?
  Jag hade en katt en gång som lyckades få igång en värmeplatta på spisen genom att kliva på den (touchknapp) det var väl rätt ok om det inte hade varit för att det låg ett paket med smör på plattan, det paketet hade råkat hamna där när jag plockade upp det ur frysen och lobbade iväg det lite elegant tvärsöver köket för att det skulle ligga på bänken o tina. Det var inte lika elegant arbete att torka upp ett halvt kilo smält smör från spisen o bänken ….. Isch!

 • Fy vilken panik, förstår om du fick massa gråa hår på köpet idag och att hjärtat hamnat på rätt ställe igen och även slutat banka som efter ett maratonlopp !!

  Jädra tur i oturen att Liten lyckades med “rätt” platta om han nu var tvungen till o råka sätta på en platta

  • Ja! De kommer never ever mer få vara ensamma utan spisskydd. Herregud, jag har aldrig levt utan hund men det var första gången en illbatting har lyckats sätta på spisen. Nu skall jag kela ihjäl dem istället. 🙂

   • T om jag höll på o få en smärre hjärtattack av att bara läsa om vad som kunde hänt

    Kela ihjäl de låter som underbar avslutning på detta 😉

 • Usch vad otäckt!
  Vilken tur kartongen stod på rätt platta .
  När sånt händer är “tänk om” svår att inte upprepa som mantra.
  Men vilken hund han är Liten , praktiserar han både fågel fisk o mittemellan?!
  Du får rigga kamera och kolla hur kul han har under sina eskapader.
  O se om Stor hänger på lr försöker lugna honom.

  • Ja! Och det där med “tänk om” är skit. Kommer antagligen drömma sjuka mardrömmar inatt. Vilket iofs inte är helt ovanligt.

   Jag är så sur över att inte ha fått kameran att funka, men jag vet att Stor ligger still. På matbordet. När katten är borta….etc. Väldigt synliga spår 😉 Den lille letar sattyg. Alltid. Spelar ingen roll om han är uttråkad eller utmattad heller.

 • En Annan Susanne says:

  Den första delen ger mig rysningar… Vilken lättnad att det gick bra.

  Den andra får mig att le brett och tänka “…told you so…”

 • Fy fan rent ut sagt.
  Jag fick hjärtsnörp bara av att läsa det.
  Tur att det gick bra

  Kunden.. puckad och tappad ett mer än många ggr. Suck!

 • Tina Johansson says:

  Enklaste barnsäkringen. Ta bort vreden. Bara till att dra rätt ut så är det problemet löst. Min lille huligan, som numera är hyfsat välartad för att vara artonochetthalvt var fenomenal på alla sorts hyss när han var liten. Och så bara skrattade han…
  Numera har vi induktionsspis. Omöjligt att få värme på en platta där inte lämpligt kok eller stekkärl står. Också väldigt säkert. Fast numera gör han inte så thank god 😉
  Vilken tur inget hände! Försök släppa “om” även om det är svårt <3
  Snygga naglar förresten 😉 sov så gott!

  • Åh. Svinsmart ju, de går ju faktiskt att ta loss. Tack för tipset! 🙂

   Vi har induktionshäll i Gbg men inte i Strömstad. Huset är från 1929 och spisen känns ungefär lika gammal. 😉

 • Huhh, jag har ont i magen efter att bara läsa och tänka… Bra tips att ta bort vreden, men ni borde verkligen ha en “hundkoja” (=säkert rum) där dom kunde vara när ni inte är hemma.

  Blingbling naglar! 🙂 Snygga blev dom och helt klart humörhöjande! Du får stirra på dom i kväll innan du ska sova och se om du kan drömma om blå-glittrigt hav, istället för mardrömmar!

  Idioter är alltid jobbiga, speciellt när man inte bara kan skita i dom och gå därifrån!

 • Herregud, han lyckas med det mesta den lille herrn! 😮 Förstår spänningen när man kliver in genom ytterdörren o börjar scanna av…
  Himla läckra naglar!!

  • Mmmm…är inte så imponerad av honom. Eller så är jag det? Men inte just igår? Men det mest fascinerande är att han aldrig skulle nå så långt om vi hade varit hemma…det är ju det jag inte fattar?

   Tack. Jag äääälskar naglarna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.