Gräsänkan och gräsänklingarna

I går morse vaknade jag av att maken stod över mig och skulle säga hejdå innan han drog på “Grabbarna på Fagerhult”. När jag är nyvaken är jag inte så vidare värst snabbtänkt så jag fattade absolut inget alls.

Min första reaktion när han böjde sig över mig var “vad ÄR det för snuskgubbe som står och hänger över mig?”.

Min andra reaktion var “men herregud, täcket har åkt ner under brösten”!

Min tredje reaktion var att fnysa honom rätt i ansiktet och snabbt dra upp täcket över brösten så inte okända hängande snuskgubbar skulle få gratiskika på mina meloner (mandariner).

Då vet man hur man reagerar om det skulle komma en okänd karl in i sovrummet med andra ord?

Rimligt. Verkligen.

Efter det försvann dagen. När klockan blev sisådär sju insåg jag att jag var hungrig, att jag inte hade snus och nästan försmäktade ihjäl och att enda lösningen faktiskt var att åka till mataffären istället för att knata iväg och köpa hämtmat.

Jag HATAR mataffärer. Men när man behöver både mat, frukost för morgonen efter, middag och snus så har man inget val. Och jag var inte direkt dödssugen på att laga mat bara till mig själv. Det ekade så tomt att jag inte ens kunde sno hundarnas torrfoder, för det behövdes också inhandlas.

Behöver jag ens påpeka hur opraktiskt det är att gå i mataffär när man är svinhungrig och inte alls vet vad man vill ha?

Jag köpte alltså allt och lite till. Plus två skvallerblaskor.

Men, jag sprang förbi en hylla med färdigmat och jag gillar inte färdigmat egentligen. Jag gillar inte ens halvfabrikat, fast just de här rätterna såg rackarns goda ut så jag chansade på den här:

bild 2(7)

Eftersom jag a) aldrig handlar och b) OM jag handlar så köper jag aldrig färdigmat så hade jag inte sett de här innan.

Jag läste instruktionerna sådär lagom intresserat, tre minuter i micron, hacka inte hål i plasten.

Sen gick jag omkring och gjorde andra saker i tre minuter och helt plötsligt drog en jävla siren igång inne i micron. Jag menar verkligen siren. Typ polisbil eller brandbil. Som skrämde skiten ur mig såklart, eftersom min första tanke var att något hade exploderat, imploderat eller brann.

Men näe, det var bara maten. Om jag inte hade slutat läsa efter “tre minuter i micron” så hade jag sett att det stod något i stil med “micron behöver inte vaktas för det kommer en signal när det är klart”.

Man tackar. En SIGNAL?

Vad jag ville komma till var att när jag hade slutat vara livrädd för att öppna micron så var det riktigt löjligt gott. Sådär gott att jag lätt hade kunnat bli serverad samma rätt på restaurang utan att reagera.

Ett litet steg för mänskligheten och ett stort för Victoria. En god färdigrätt (jag tycker att allt färdigt smakar skumgummi i vanliga fall, oavsett om det är soppa eller pizza).

Rekommenderas varmt.

Sen läste jag skvallerblaskor och så var det dags att sova med mina håriga pojkar.

bild 1(8)

Det enda lilla problemet var att när jag kom in i sovrummet låg den ena på min kudde och den andra låg och stirrade på mig precis som “jaha och var tror DU att du skall ligga då, du STÖR”.

Men jag ormade ner mig i sängen, pysslade om mina smurfar och somnade.

UTAN hörlurar.

Alltså det går inte att förstå hur ljuvligt det är att ligga i ett tyst sovrum.

Att en viss herre väckte mig medelst ynkliga “jag måste bajsa NU” ylande klockan tre är ju en annan femma.

För om jag vaknar på natten har jag sjukt svårt att somna om och ligger oftast vaken alldeles för länge och är därmed beyond trött på morgonen.

Prisad vare Gud i höjden för streamingtjänster i form av film, ljudböcker och allt möjligt annat.

Men de timmarna jag sov, då sov jag åtminstone väldigt gott.

0 thoughts on “Gräsänkan och gräsänklingarna

 • GOOH e svinbra…och jag jobbar ICKE med sådant där halvfabrikat i plasttråg…kock som jag är…Men dessa är verkligen goda…bara lite små portioner (för en monsterätare som jag).
  På min förra arbetsplats så var det faktiskt några där som uppfann den ventilen som ger ljudet i förpackningen som du blev så skraj av 😉
  De har även lutfisk (för dem som gillar det) som döptes om till TUT fisk av oss 🙂

  • Men varför är det ingen som talat om för mig att det finns bra färdigmat? Här har jag levt i tron att det bara finns skumgummimat. Håller med om portionerna, jag hade lätt kunnat äta det dubbla. Men om jag håller mig till de portionerna kanske jag kommer i mina gamla jeans igen haha.

   Namnet däremot. Gooh funkar inte så himla bra på engelska, så jag stod och vacklade lite vid kyldisken igår 😉 MEN vad det var gott!

 • Läser din blogg och upptäcker ett nytt inre lugn, avundsjukan har flugit sin kos, jag kan titta på bilden av hundarna och den sticker inte till alls. För vet du vad; jag fick ett mail i morse från Holland och det blev ju till slut en valp till mig också. Fatta vilken vattenhundslycka, jag är närmast gravid alltså! *Tänker på stort och smått, tänker på matskålar, namn, Jordbruksverket, promenadvägar, You name it*

 • Jag har stora problem med matlagningen, ofta är jag för dålig för att klara av att stå och laga en vettig måltid… tycker som du om färdigmat så det är tur att det har kommit sådant som denna serie som faktiskt är god samtidigt som man förstår innehållsförteckningen! Jag vill väl egentligen ha mer grönsaker, men man kan väl inte få allt.
  Har samma problem med att somna om på natten… men väck mig efter kl 06 och jag kan somna om hur lätt som helst! Jag kan sova hur gott som helst med en väckarklocka som har ringt var 5:e minut i två timmar, när jag väl vaknar ordentligt så har jag ett svagt minne av att klockan nog har ringt…

  • Grönsaker kan man ju åtminstone lösa bredvid, igår löste jag det med mozarellabollar. Som visserligen inte är grönsaker. Men du är med på vad jag menar 😉 Skitagott.

 • Okej, det var ju en udda reaktion på inkräktare i sovrummet. 😀 Fast det var kanske tur att du inte flippade ut och började slåss. Jag tror att maken inte hade överlevt det. 😉
  Gooh brukar vara helt okej. En lustig sak är att jag käkade precis den där varianten i går till lunch och jag blev lite besviken för den var inte lika bra som deras mat brukar vara.
  Kramar

  • Det är inte första gången jag har blängt misstänksamt på maken när jag vaknar. Inte helt ovanligt att jag inte känner igen honom 😉 Igår natt kan det ha berott på att jag drömde att jag var ihop med universums snyggaste skådis och rände omkring med honom i okänd stad. Tror fanken att man blir…förvånad…om man vaknar av att en medelålders gubbe står över en haha.

   Du menar att det finns bättre varianter? Jag stod och blängde på spaghetti och köttfärssås men valde fisken, minns inte ens vad de hade mer. För såklart köpte jag bara EN *blond*

   • Då förstår jag att du blängde på honom. 😀
    Gooh brukar byta lite efter säsong. Köttbullar och potaismos är väl det som alltid finns. Bara att prova sig fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.