Bloggen glider mig ur händerna

Doc dök äntligen upp på bloggen och jag tappade kontrollen hehe.

Men jag måste ju sätta en av Docs kommentarer i rampljuset. Dels för att den var oerhört rolig, och dels för att den blev ännu roligare efter att ha läst alla spekulationer angående tuppar och höns och…ägg…hos Mona. Som jag vet att Doc inte har läst.

Snacka om tajming med den här kommentaren då:

Screen Shot 2014-02-13 at 1.32.52 PM

Jag känner sådär rent spontant att Granntanten borde vara bra på just hönor och tuppar.

För jag kan dårakt inget alls.

Men att vara stor anka i liten ankdamm är kanske en bättre idé?

Jomen jag glömde ju. Jag håller på med operation övertalning för att få Doc att skriva ett eget inlägg istället för att vara förpassad till kommentarerna.

Några önskemål?

0 thoughts on “Bloggen glider mig ur händerna

 • Ja, denna vecka går uppenbarligen i alla fjäderfäns tecken bland de bloggar jag läser iaf.
  Oh ja, självklart är det synd om alla ensamma tuppar…
  Förstod inte själv det roliga i filmen “Tuppen” (från jag vet inte när, med Härenstam som tupp -vilket för mig även idag är en obehaglig kombination) men jag var nog allt för ung för att hänga med riktigt på den tiden 😉

   • Jag vet att mina föräldrar hyrde den på video….bara det längesen…och att den sen gick på TV många år senare… på den tiden ingen kanal hade reklam…:S
    Så nu pratar vi inte mer om det 😉

 • Åh. Nu förstår jag varför min besöksräknare fick hicka. *s*

  Jo, nog vet jag en del efter tre år med höns, men det finns tusenmiljoner grejor kvar att lära sig. Det är bara när de dör för mig som jag ångrar att vi skaffade dem. Eller, det gjorde vi ju inte, de bara kom. Men ändå. De är faktiskt skitroliga. =)

 • Tja vad sägs om analklåda….?sljäv har jag mina 2 husdoktorer Magne Cyl och Alve Dån,så mig är det ingen ide att göra några större “fältstudier” på ,sorry.Annars kan du väl lära ut varför vissa kärringar blir som galna när dom har passerat en viss ålder.Sluta med ett piller och börja med15 andra,ja du Dr Dreamy du förstår säkert vad menar…..

 • Analklåda? Ok, lets do it! Utan att faktiskt ta en titt så kan jag spekulera i analfissur eller en hemorroid som kan ge upphov till ett mindre läckage med hudirriterande innehåll, sedan blir klådan en ond cirkel där klådan bara blir värre ju mer man kliar tillbaks…..

  Hemorroiden fixar en kirurgmottagning lätt, gummibandsligatur heter det, inte så behagligt första dygnet, bara hem o kvida lite, se till att ha Citodon på bordet bredvid….

  Analfissur dvs en liten sprickbildning som har svårt att läka sig självt….pröva receptfritt Salsyvase 1% morgon och kväll, salvan slipar av huden runt fissuren så den får förutsättningar att börja läka, kan säkert ta en 7-10 dgr det tråkiga är att fissuren kan komma tillbaks o då är det bara att behandla vid behov, det kan vara bra att lägga till en steroidkräm till behandlingen ex Pevisone 1/10 mg men det är receptbelagt och kräver ett besök till vårdcentralen och förvänta er inte att alla mina kollegor har koll på behandlingen…..

  Avslutningsvis lycka till!:)

  • Javisstja, sen var det galna kärringsjukan med, botas enklast med Dr Dreamy eller mitt alter ego Dr Steamy men nu pratar vi special treatment, de är ingen analfissur detta inte:)

   Dr D&S

 • @Doc: angående ditt svar “We use the scientific approach….”
  Är det månne tro med kvalitativ ansats (dvs att du använder dig av fördjupad analys av enstaka fallstudier) ELLER Kvantitativ forskning ( där du i så fall systematiskt samlar in statistiska, kvantifierbara, resultat = måste ha med ett ganska stort antal hönor??)

  DET kan ju vara en bra ledtråd i detta forum 😉

  En helt annan fråga: har hört att man inte skall hålla på med en massa Tops i örat på barn, utan bara duscha och låta öronen vara däremellan. Stämmer detta? Eller får man vara där och rengöra med jämna mellanrum ? ( Ja, jag ligger på gränsen för att räknas in i kategorin “Hönsmammor”)

  • En retroaktiv och prospektiv randomiserad dubbelblind casestudy av pärlhöns….

   Neeeej, inte in o peta….iiiinte peeeta!:) Håll fingrarna i styr! Jag vet att det är svårt men låt bliiii!!

   Vaxets funktion är att smörja den tunna fina huden i hörselgången, tar man bort det så blir det en jättebra torr hud för bakterier o allehanda skräp att frodas i! Om du vill plocka bort en vaxbit som håller på att trilla ut av sig självt så gör det….där går gränsen….

   Victoria kan du börja samla ihop degen för konsulterna, det var ju den dealen vi hade…..ju:)

    • Alltså…hold your horses….stopp och Grisnit !
     En man som tar betalt för sina “konsultationer”” hamnar i en heeeelt annan liga..harkel, host,host.. 😉

     Kom och tänka på två andra saker att undra lite om;
     1: Hur kommer Doc att tillbringa dagen ( Alla hjärtans dag )?
     2: Hur är Victoria som kompis?

     • L8 igen…..ang din fråga två så säger jag som Bronet på cirkusen……stöööööörsta mööööjliga tystnad! Det bästa med mitt jobb är nog tystnadsplikten, sköter jag mig rätt så får jag höra förunderliga, fantastiska ibland hemska men även intima och förtroliga saker, skulle jag missköta mig så kliver jag ned i den nedersta nivån i Dantes inferno……

 • Halloj Dr Dreamy/Steamy/Yummie osv….
  Som ett inlägg i hönsdebatten: Ju äldre höna desto godare soppa (frasen används i Kroatien) Så om doktorn till sommaren vill ha “en grym soppa” så är han välkommen till Split (Kroatien) i sommar och låta sig väl smaka ;). Jag står för kost (soppa) & logi – du står för Special treatment = win/win…………

  Vill du inte ha en god höna eller soppa så har jag en väninna jag kan tussa ihop dig med. Vet dock inte om om du vill date:a en i samma genre som du själv är i (anestesi). Ett annat problem är att vi håller till på Bästkusten……

  Därav förslaget att träffas på neutral mark i sommar 🙂

  Ha en underbar dag.
  Sofia

  • Sofia med den inbjudan måste du få mitt hjärta denna dag….huruvida vi ses i Split får vi se men din godhet lyste upp min dag!

   Är ej anestesiolog men älskar alltid saltvatten och lite saltvatten som torkar på en kvinnas varma hud kan man svårligen säga nej till på kusten på andra sidan landet, låt dörren till sommaren stå öppen så får vi se!:)

   • Då så, be din goda vän om min mailadress (den måste man ju ange för att få kommentera) så kan jag (om du vill) beskriva vart du ska och framförallt så får vi ju bestämma när ang när i sommar. Både Bästkusten och Adriatiska kusten står till ditt förfogande via denna stående inbjudan från mig. Vi hörs väl?

    <3 på alla hjärtans dag!!

 • Ja,nu är det ju så att jag inte lider av något,tyckte bara lite synd om dig att ingen ville utnyttja dina kunskaper.men tack iaf,någon har säkert det oxå.annars finns det en bra diagnos som passar på det mesta ,NFED=nåt fel e det….ps hemmorojdsalva utnyttjas bäst”dagen efter”under ögonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.