Oskulden rök och jag är skitglad

Tänk så rädd jag har varit helt i onödan. Och så skönt det var sätta sig och bli omhändertagen.

Från början hade jag ju bara tänkt att köra fransk manikyr, eftersom jag så sällan gör det på mig själv, och det är ju lagom safe när man är så himla harig som jag var innan oskulden sprack.

Men jag måste ge all cred till Jessica som gjorde naglarna. Ni vet det där märket jag har tjatat om tidigare, REQ? Det visade sig vara hennes mamma som har uppfunnit det. Där dog jag lite av imponering eftersom jag inte kan leva utan deras remover, nagelfilar och olja. Från och med i eftermiddag har alltså antalet personer som får röra mina naglar ökat med 100%. Från en till två, för nu litar jag på Jessica mer än jag litar på mig själv.

Först var jag modig och vågade mig på glitter. Blått. Givetvis.

Sen blev jag ännu modigare och vågade mig på en dekoration i form av en kedja på ringfingernaglarna.

Och så här jäkla snyggt blev det.

bild 3(5)

Nu är ordningen återställd. Naglarna har samma längd som de brukar ha och är riktigt snorsnygga.

Äntligen kan jag skriva på tangentbordet utan att skriva fel hela tiden för att mina klunsiga och ömmande fingertoppar hamnar fel.

Och ja Hondjuret, det går FORTFARANDE att torka sig i arslet med långa naglar. Jag lovar.

Jösses vad glad jag är att jag inte fegade ur.

Nästa gång jag får den briljanta idén att kapa mina naglar med hundarnas klotång kan ni väl stoppa mig, okay?

UPDATERING:

Maken åkte till Ica och handlade när jag kom hem från nagelsalongen och han brukar vanligtvis inte köpa en enda sak som inte står på listan, eftersom han inte är kapabel att tänka utanför fyrkanten när han är i en mataffär. Idag hade han noterat att jag gnällde över att havregrynen var slut imorse och köpt på alldeles eget bevåg. Plus att han kom hem med porr till mig.

bild(2)

Inte bara en, utan två? Som jag absolut inte hade bett om.

Jag börjar misstänka att han är gladare över att jag har fått tillbaka mina naglar än vad jag är, för det här luktar fjäsk lång väg.

Han har planer för kvällen, det lovar jag. Och de planerna har absolut inget alls med porr att göra.

Nu snackar vi snubben som samlar pluspoäng för att bli ryggkliad.

0 thoughts on “Oskulden rök och jag är skitglad

 • Jäklar vad snygga de blev! Förstår att du blev nöjd.
  Mina egna naglar är bara ett sorgligt vinterkapitel som bryts och fransar sig. Nu är jag grön av avund på dina vrålsnygga naglar. 😀

  • Jag förstår dig, det är nästan så jag är avis på mig själv. Fast mest blå av avundsjuka 🙂 Och att de blev snygga var kanske inte så konstigt, hon som gjorde dem har vunnit alla upptänkliga priser, till och med så många att maken hade koll på vem hon var. För att det hade stått i lokaltidningen. Men att han lägger något sådant på minnet, som inte är krigsrelaterat, säger en hel del om henne faktiskt.

   Men gå och fixa dina då? Om jag vågar som är en superfegis så borde ju rimligtvis alla våga 🙂

  • Jag vet. Jag tänkte faktiskt på dig när jag knatade iväg. Nu kan jag tacka dig, men när jag gick visste jag ju inte om jag skulle skälla på dig eller vara glad när jag var klar 😉

   • En Annan Susanne says:

    Hahaha… Varsågod.
    Och det sitter ju inte för evigt, om man inte känner för att fortsätta, och under tiden växer ju de egna. Win -Win liksom.

    Jag ler från öra till öra här, och hoppas att även maken blir nöjd. 🙂

     • Lite. Men inte så mycket som jag trodde det skulle kännas. Det känns ju att det inte är mina naglar men jag tror inte att det är en otrevlig känsla, bara…annorlunda?

     • En Annan Susanne says:

      Bra förklarat, men känslan går över efter ett tag. Nu tycker jag det känns konstigare med helt platta naglar är man sitter på salongen för att bli fin igen.

      Så du fick skvallertidningar, minsann….. 🙂

     • Jo jag gissar att känslan går över, ffa när jag redan är van vid längden. Men jag är sjukt impad över att de blev så tunna ändå, ingen större skillnad på dessa och på mina egna med ett par laget gellack?

      Jajjamän, skvaller minsann. Så det fattar ju vem som helst att jag inte kommer ha tid med något kliande? 😉

     • En Annan Susanne says:

      Nä, det är klart, om du kört med eget gel-lack så blir väl inte skillnaden så himla stor egentligen.

      Kul att du blev så nöjd bara. Och maken? Kan du inte köpa en ryggkliare till honom så kan du lugnt läsa vidare? 🙂

     • Enda skillanden är väl bara egentligen att det är…stelare? Men jag gissar att det är en vanesak.

      HAH. Han har sjukt många ryggkliare men de duger inte. Fast nu drog han ner i källaren för att göra “väldigt viktiga saker med verktyg” så jag kommer hinna pipa i säng innan han kommer upp.

 • Jag tycker ju att det är gööör snyggt.
  Och jag provade själv under hela förra våren.
  Men jag tyckte dom växte så jäkla fort och blev fula när man såg kanten och mina egna började komma fram. Jag fick ju springa på salong hela tiden och det har jag inte tid med. Dessutom har jag linser vilket begränsade min längd ganska rejält. Jag ville ha långa på åtta fingrar och lite kortare på två, men se det ville hon inte göra för det tyckte hon skulle se så fult ut! Hmm.
  Sen hör jag till dom som vill byta färg lite utifrån klädval och det ställer också till det om man inte väljer franskt då förstås. Nej, jag kör med vanligt och byter så ofta som jag vill.
  Och gladast är mannen för han vill ha rygg-kli också, men det ska vara “äkta” naglar då säger han:)

  • Tack, jag tycker också det 🙂 och min make håller med din, riktiga naglar är bättre på att klia. Men…nu kommer ju fiffiga jag med mina nagelidéer igen. För det första dubbelkollade jag så det går att måla över med eget nagellack, och det går…både med gellack och vanligt. Gellack är ju såpass täckande att det inte kommer vara ett problem OM jag ledsnar. Och när det gäller utväxten så har jag redan klurat ut en lösning för att slippa återbesök stup i kvarten till mina har växt ut igen, det är ju bara att rugga upp hela nageln med en mjukare fil och dra ett lager topplack (gellack) över hela nageln. Det var ju så jag gjorde med mina egna när jag inte orkade byta allt.

   Jag är den fiffigaste jag vet när det handlar om naglar 😉

 • Såg att det försvann lite i min förra kommentar, skulle ju skriva att det blev supersnyggt!
  Har du nåt bra tips mot naglar som hela förbaskade tiden ryker av? Förutom att bara sitta på plattröven och låta familjen sköta allt i hushållet

  • Att sitta på arslet låter ju för all del trevligt?

   Alltså, mitt bästa tips är olja, olja och olja. Och handkräm. Bästa kombinationen är några droppar olja blandat i handkrämen (det är bara olja som orkar tränga in där det behövs vid naglarna). Men testa den där oljan som Emma tipsade om från apoteket? Som var gjort för sprickiga naglar. Jag skall testa den med, för mycket olja går liksom inte att få för mycket av. Det värsta för naglarna är det här förbaskade torra vädret. Jag är genomtorr och har krokodilhud på vintern.

   För det andra, gellacket var min räddning. För någon gång får man en spricka, eller en nagel som går av, det är ju oundvikligt. Med ett par lager gellack växer naglarna så det knakar (med olja) och de får liksom inte ens chans att spricka eller gå av. Och jag misshandlar mina naglar rätt mycket, är inte alls snäll mot dem, förutom att jag ger dem olja, handkräm och gellack. Då kan jag använda dem som skruvmejsel om det kniper.

   Förutom de få gånger jag drabbas av total sinnesförvirring och klipper av allihop med jyckarnas klotång då förstås.

   Men olja i första hand, gellack i andra hand. De två i kombination och du kan göra alla hushållssysslor i världen och ändå ha skitsnygga naglar 🙂

 • Så snygga dom blev! Och så skönt att hitta någon som du litar på och som kan få rycka in fler gånger ifall det behövs. Yrkeskunskaperna verkar ju gå i arv i den familjen…

  Trevligt med en bunt skvaller som avslutning på dagen, baktanke eller inte…

  • Jamen oerhört praktiskt 🙂

   Och jag trodde han skulle inkassera tidningspoängen redan ikväll. Men icke, jag har lagt mig med porren och han är fortfarande uppe. Hmm.

 • Haha, jag tycker han är lite kreativ, maken. Creds för det! (Jag kan hänga ut en naken dammsugare till i bloggen bara som bonus, om han vill? 😉 )

  Själv tog jag klotången på nyårsdagen, jag skriver fel om de är för långa istället för omvänt. Men jag kanske skulle ägna morgondagen åt att manikyrera mig själv och flasha fingrar, jag har ju typ inget annat för mig numera… *har fortfarande inte fått svar*

 • Naglarna blev supersnygga!
  Jag har ju gjort acrylförlängning ett par gånger men det är inte min grej. Tyckte naglarna blev så klumpiga o stela, och jag vande mig aldrig med det… Föredrar helt klart gellack, både hemma o på salong. Men ska man förlänga så går det ju inte.
  Jag har också problem att naglarna spricker längst ned o det är inte ett dugg skönt när man fastnar i 😮

  • Tack, tycker jag MED. Det här blev akryl, och jag hade en vision om att det skulle vara hårt och dumt medan gele är mjukare. Nu vet jag ju inte eftersom jag har exakt inget att jämföra med, men lite stelt är det ju. Men naglarna är jättetunna och det går inte att se med blotta ögat att det är “byggt” på. Det kanske är olika från person till person, för jag har sett förskräckliga exempel. Och det kanske var det som skrämde skiten ur mig. Den här känslan misstänker jag att man vänjer sig vid.

   Det suger med naglar som spricker i nagelbädden. Prisad vare nagellacksguden i höjden som gjorde gellack.

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Mina naglar växer som sjutton. Jag måste klippa av dem med jämna mellanrum.
  Tycker du inte att det är läbbigt med de vassa hörnen. Jag tänker på griffeltavla och ryser………..
  Jag tycker att de lite rundare som du hade är mycket finare.

  Men det spelar ju ingen roll vad jag tycker i detta fall 🙂

  • Mina med, men jag kan inte klippa dem (förutom med hundarnas klotång) utan måste fila. Så de är alltid kantiga från början sen slits kanterna ner och de blir rundare. Det var min plan här med. Annars får jag hjälpa dem lite på traven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.