Bekännelse från en egenutnämnd nagelexpert (som har sjukt mycket ångest)

Ni vet ju att naglarna gick åt helsefyr under de där veckorna jag var sjuk och inte ååååårkade måla och fixa med dem. Det visar ju graden av sjuka faktiskt, för man orkar alltid fixa med sina naglar. Eller ja, jag orkar i alla fall.

Två eller tre naglar gick av, jag minns inte ens längre. Men jag hade fortfarande en chans att styra upp det. Ända tills jag lackade ur totalt (pun intended) och tog hundarnas klotång och klippte av dem. Vilket jag ångrade ganska direkt. Efter det har jag gått med gellackrester på sorgliga naglar.

Men då hade jag ju åtminstone inte klippt ner dem så jag såg ut som en nagelbitare (i min värld är allt under en halv centimeter ovanför fingertoppen nagelbitande). Nu vet jag inte hur ni har det på vintern, men mina naglar som är stenhårda går sällan av normalt. Särskilt inte vintertid. Nädå, det blir istället små fåniga sprickor i sidan långt ner i köttet/nagelbädden. Som sedan växer uppåt och man börjar fastna i saker och det gör ONT.

Allt det där räddade jag ju med gellack. Problem ur världen. Inga mer sprickor som inte kunde fixas, herregud jag lyckades ju till och med laga den enda nageln som faktiskt råkade gå rakt av med gellack och den höll hur länge som helst.

Men nu har jag ju inte haft lust. För det skulle ta för mycket tid. Och givetvis, eftersom det är just vinter, så har jag fått torrsprickor i naglarna.

Istället för att fixa det, som jag har försökt göra alltid, till och med innan det blev enkelt med gellack har jag gjort det värsta man kan göra. De senaste två veckorna har jag fastnat i hundpäls och rivit av ett par naglar nere i nagelbädden. Inte nog med det, jag blev till och med så himla förbannad på mig själv för att lät naglarna förfalla, att jag SJÄLV har rivit av dem där sprickorna har irriterat mig. Med tanken att jag skulle fila, fixa och börja spara ut från början igen.

Mmmhmmm…OM det inte hade varit för den där lilla detaljen att jag inte är van vid att ha fingertoppar, och fingertoppar gör ont. Fingertoppar vet även inte riktigt hur man skriver på ett tangentbord. Det blir fel, det gör ont och jag vill slå något hårt i huvudet på mig själv för att jag inte ens följer mina egna superenkla råd.

Så här såg de ut senaste gången jag målade dem och lade ut i bloggen.

photo(1)

Åhhhh…så korkad jag är. Man skulle kunna säga att jag saknar de där naglarna jättemycket.

För idag ser de ut så här (och nu tar jag på mig skämshatten).

bild 4(1)

På mig är de orimligt korta eftersom jag har så jäkla lång nagelbädd, på andra tycker jag det är snyggt med korta målade naglar men på mig ser det bara ut som stubbar. Så det där är nagelbitarlängd och både fysiskt och psykiskt smärtsamt. Om man ser till att det är ett i-landsproblem.

Jag har inte “gjort” naglar sedan sent 80-tal eller tidigt 90-tal vilket var en hemsk upplevelse. Ingen får röra mina naglar utom jag. Men jag fixar inte att de är så korta och att det ilar ända upp i hjärnan bara en del fingertoppar nuddar tangenterna. Jag har slutat skriva med vänster ringfinger för att det gör så ont. Som sagt, i-landsproblem.

Idag skall jag gå och låta någon annan fixa mina naglar. Jag ringde och bokade tid igår, skall vara där idag 16:30. Med tanke på hur många frågor jag ställde när jag ringde igår är jag helt övertygad om att de kommer fnissa i smyg åt mig redan när jag kliver in. Jag ställde kanske inte bara en miljard frågor, jag talade även om att jag hade lite nagelskräck. Det vill säga skräck för att låta någon annan röra mina naglar.

Det verkar ju helt normalt?

Nåväl. Nu har jag bekänt. Självutnämnd nagelexpert skall gå till riktig nagelexpert idag.

Min nervositet går att likställa med hur jag mår innan jag skall till tandläkaren. Då skall ni veta att jag har en enorm tandläkarskräck.

Nu mår jag lite illa, har en mage i uppror och en hjärna på högvarv som vill fly.

Medan jag funderar över hur jäkla onormalt beteende det här är, och förbereder mig mentalt på att det är drygt två timmar kvar till point of no return så drar jag till skogs med jyckarna.

Sen känner jag mig jättenöjd över att ha talat om för er exakt hur sjukt i huvudet jag är med.

Några stöttande ord på vägen från er som faktiskt inte har nagelskräck utan brukar lägga händerna i händerna på de som verkligen kan?

Jag återkommer. Kanske med liveuppdatering.

Om jag inte sitter och gråter på stolen medan de petar på mina naglar vill säga.

0 thoughts on “Bekännelse från en egenutnämnd nagelexpert (som har sjukt mycket ångest)

 • Can you do it? Yes you can!
  (En lite peppramsa med influens från Byggare Bob – poppis bland de yngre invånarna härhemma 😉

  Massa lycka till, det kommer gå jättebra 🙂

 • hm jag är nagelbitare av rang som med jämna mellanrum försöker sluta och ibland lyckas jag och ibland går det mindre bra….
  Jag har varit hos en som har fixat naglar, lösnaglar då i mitt fall och det har funkat perfekt 🙂 Lite brännande känsla när de bränner fast lösnageln eller vad sjutton de nu gör, Facktermerna kan jag inte 🙂
  Det går så bra ska du se 🙂 Lycka till!

 • Dina “korta” naglar e ju ffs jättelånga jämfört med mina, på hö ringfinder e väl nageln knappt en halv cm från nagelbandet räknat…… e tyvärr en nagelbitare som biter långt ner

  Men det gör INTE ALLS ont att skriva med fingertopparna, skulle nog inte ens kunna skriva im jag hade haft långa naglar för hade inte vetat hur jag skulle göra :p

  • Men jag har ju en nagelbädd som går hela vägen upp till fingertoppen. Så allt under fingertopp är ju i köttet = gör ont. Och jo, när man inte har haft fingertoppar sedan Hedenhös gick i kortbyxor så är de ömma och har supertunn hud under.

 • Exakt samma sak blev det här! Känner mig som en gubbe ! Och allt jag tar i gör ont . Ångrar mig som faan. Var 3 som hade gått av och jag slet loss resten för “jag börjar om från början”. Blev pissdålig och ser ut som hej kom och hjälp mig. Orkar inte göra dom nu heller, så jag försöker gömma dom för mig själv t.o.m
  Hoppas det blir svinbra för dig!

  • Jamen visst är det hemskt. Och man vill slå sig själv väldigt hårt för att man i stundens ingivelse tyckte det var en bra idé. Trots att man vet att det är en skitdålig idé egentligen.

 • Det är just såna naglar som dina som är snygga målade och “korta”. Visst är det snyggt med långa också, men mina naglar som är kortare än de är breda, är inte snygga någonsin!
  Och klart du fixar det 🙂

  • Diskutabelt. Jag vet precis hur jag skulle vilja att snyggt korta naglar ser ut, och mina är långt därifrån. Men nu är det ingen återvändo eftersom jag skall vara där om en halvtimma.

  • Tack! Den kommentaren behövdes. Sen att jag inbillar ihjäl mig att det kommer kännas som proteser är ju en helt annan femma 😉

 • Nämen oj så jag känner igen mig i den första delen! Vilket du väl vet eftersom jag har klagat av mig här (du är nog en av dom få som har förstått min sorg över naglar som bara spricker i kanten) när naglarna inte gick att klistra ihop och jag fick kapa alla. Jag har bestämt mig för att härda ut och de flesta naglar har nu kommit några mm längre än dina och fingertopparna har blivit härdade. Jag försöker tänka långsiktigt nu, vårda och få starkare och friskare naglar; nagelolja på kvällen och smörjer in nagelbanden med en bivaxsalva på dagtid, nu ska inte naglarna vara uttorkade längre! Jag tror att det var för att dom var så torra som dom sprack så lätt, men också att det var det som gjorde att jag hade så svårt att få bort gellacken.
  Har full förståelse för att du är nervös, men förhoppningsvis har du hittat en som kan sin sak så att du kan koppla av när du är där och gå därifrån och känna dig som ditt vanliga jag igen!
  Det kommer att gå bra! Andas och njut av att bli ompysslad en stund!

  • Jag VET. Det är en sorg. Som gellacket löste finfint. Ända tills jag blev en slarver.

   Och planen är att jag skall försöka njuta. Men nu kan jag inte bestämma mig för hur jag vill att de skall se ut. När jag ändå har chansen att få någon annan som gör det. Njuta…fokus på njuta!

 • Någon annan kanske redan har tipsat dig men, har du prövat Apotekets nagelolja mot sprickorna? Jag prövade den när mina delade sig och den var super! Det ser ut som en jätteliten nagellacksburk. Kostar typ 40-50kr. Rosa etikett. Lycka till!

  • Nej den har jag aldrig testat, jag kör REQ:s nagelolja på naglarna, och sen häller jag några droppar i handkrämen eftersom hela jag är en jäkla torris på vintern.

   Är apotekets olja specifikt för sprickiga naglar?

   • Den heter t.o.m nail strengthener. Stärker sköra naglar. Står det på burken. Det var den apotekaren rekommenderade och funkade klockrent.

    • Skall kolla på apoteket, låter ju oerhört praktiskt om det finns en olja med en extra touch. Tack så himlans mycket för tipset.

 • Förstår din pankk över korta/obefintliga naglar. Det känns ju som man är amputerad…
  Det kommer gå super bra idag! Fixar alltid naglarna på salong och det är aldrig något problem. Dessutom så är det så bekvämt att någon annan fixar dem.

  • Tack! För förståelsen. Jag är medveten om att jag vanligtvis har orimligt långa naglar men det är ju jag. Och jag är handikappad utan dem.

 • Tina Johansson says:

  Jag har ett arbete där det är förbjudet med både långa och målade naglar…
  Så sisådär nån vecka innan semestern börjar jag tjuvspara, för att kunna ha någotsånär snygga naglar under semestern…
  Jisses så jag hade önskat att jag hade kunnat ha någorlunda fina naglar året om!
  Hoppas det gick bra =)

  • Det gick löjligt bra, resultat kommer strax 🙂

   Och jag förstår dig, samtidigt som jag förstår att man inte får ha det på vissa jobb, men att det är trist det har jag full förståelse för.

  • Jag VET. Jag har alltid så mycket flikar och program öppna samtidigt så tom datorn protesterar ibland. Det blir så när man multitaskar 😉

 • oj… e fortf. impad över att du kan ha så långa naglar!!!
  o så har du långa fina fingrar oxå 🙂
  Mina fingrar ser ut som små prinskorvar till barnfingrar.. 😛
  jag e en riktig nagelbitare.. o ibland kan jag låta naglarna växa ut till hyfsat långa…
  Men det känns jävligt konstigt o ha långa naglar.. o små ont här o där…
  Och mitt högra pekfingret kan jag inte ha lång nagel, för klämde mitt finger då jag va en liten snorunge så den växer neråt.. inte rakt ut… not fun :-/

  så e lite avis på dig ( positivt alltså)

  • Du vet att nagelbitare är de som får bäst naglar när de växer ut va? Först växer de snabbt som attan, och sen brukar de bli väldigt starka. Så du har ju alla förutsättningar för att få finfina naglar 🙂

   Alltså, jag har långa fingrar, men det beror nog på att jag har väldigt stora händer. Som dasslock. Och jag överdriver inte (så mycket). Sådana där armband man skall trä över handen som är modernt i omgångar, jag kan inte ha såna för jag får dem inte över handen om jag inte opererar bort yttersta knogen = jättehänder.

   • mjaaee.. 😛
    mina naglar e inte så där superstarka.. o dessutom e det liksom “ränder” i naglarna så det blir lite ojämn yta typ..
    jaså :-O har du så stora händer … det syns inte iallafall på bild!! 🙂

    o föresten.. jag såg på den nya project runway o en av dom liknade dig liiittee grann.. då jag såg henne så tänkte jag dirket på dig!!! hihi..
    lite kul då ngn påminner om ngt..
    speciallet hasse aro.. får mig o tänka på en lärare på en skola.. hihihi… oppss.. spårade visst ut nu.. sorryy!!! 😛

 • För x antal år sedan lade jag ner massor av tid på mina naglar. Målade både fingrar och tår i samma färg – varje söndagskväll. Underlack… Första lagret… Andra lagret… Överlack… Totalt ca fyra timmar – VARJE söndagskväll! Gnällde över att mina naglar skivade sig och att jag hade dålig blodcirkulation i fötterna… Resten fått du gissa! (Idag klipper jag mina (omålade) naglar för att slippa hamna fel på tengenterna (och tårna för att få bättre cirkulation i benen!) Krampåre:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.