Mardrömsresan (men vi hade i alla fall typ tur med vädret)

Nu är jag i den andra hemstaden. Strömstaden alltså.

Ni vet ju redan att jag lever med samlare. Som mest samlar på dammsugare. Plus allt annat som han kan “fynda”.

Med andra ord älskar han Tradera och Blocket, och jag dristar mig till att säga att hans behov att finkamma de sajterna är fullkomligt jämförbart med ett kokainberoende.

Häromsistens hittade han en gåbom på Blocket. Ungefär en sån till vänster i bilden nedan.

Screen Shot 2014-01-11 at 9.30.46 PM

Skitbillig var den, för sådana är riktigt jäkla skitdyra. Men då var förutsättningarna att han fick åka till Marstrand och montera loss den, lyfta den ur vattnet och forsla hem den själv. Sen var det tydligen ytterligare en bom inblandad. Jag var inte så himla engagerad och lyssnade inte så noga.

Hämtningen och allt det där grejade han med en kompis nu i veckan, och jag funderade inte mer över det. Och eftersom han är ungefär lika informativ som alla andra karlar sa han nog inte så mycket om det heller.

Idag var det ju dags att fara norrut igen, och först när det var dags att åka fattade jag att vi på något sätt skulle ha med oss släpkärran som bommen/bommarna låg på. Vad jag absolut inte hade fattat var att bomjäveln/jävlarna var åtta meter lång(a). Kärran är tre meter. Det stack alltså ut fem meter bom bakom kärran. Som en jäkla hävstång.

Maken hade försökt kompensera hävstångseffekten genom att spänna fast några såna där sjöstensplattor längst fram, men det visade sig redan efter sisådär 500 meter på vägen att det INTE funkade. Bilen och kärran började orma sig på vägen om man körde över 50 km i timman.

Då blev jag lite skrajsen, eftersom min ömme fader körde plank på samma sätt för ett gäng år sedan, och helt plötsligt på motorvägen började hans kärra orma sig och drog honom ett varv över vägen i motsatt färdriktning och sen ner i diket. Inga personskador men kärran blev skrot. Hans smala lycka var att det inte kom mötande trafik just då.

Vi påbörjade resan vid tretiden, när det var ljust, och jag kan helt ärligt säga att jag inte ens minns när jag var rädd fem timmar i sträck senast. Trots att vi inte körde snabbare än 50 km/h. För i minsta lilla gupp så ville ju kärran orma sig oavsett hastighet. Och även om vi var aldrig så försiktiga så är man inte skitkaxig när man sitter i en ormande bil medan man blir omkörd av lastbil efter lastbil.

Sen blev det mörkt, nollgradigt och snöblandat regn.

Efter att ha suttit stel som en pinne i just fem timmar, med minimalt antal andetag ställde vi av eländet på torpet.

bild 1(1)

bild 2(2)

Nu sitter jag i säkerhet i soffan. Och maken har ställt sig i säkerhet i sin älskade källare.

Jag har träningsvärk efter att ha spänt mig oavbrutet under hela bilresan, och antagligen en liten släng av syrebrist efter att ha andats för lite.

Fy farao som jag lider med folk som har flygskräck, tågskräck eller vadsomhelstskräck. Nu vet jag hur det känns att vara konstant skräckslagen.

Vi är tamig tusan en kringresande cirkus. Hundar, katt, bommar och två idioter till människor.

Från och med nu får maken inte köpa något större än ett vykort på sina älskade köpsajter. Inte om vi skall köra runt med det i alla fall.

Men jag slapp åtminstone Jula i Uddevalla.

*tappert försök att se mörkret från den ljusa sidan*

0 thoughts on “Mardrömsresan (men vi hade i alla fall typ tur med vädret)

 • Men det var klokt och fint med en lampa längst bak i alla fall, även om resten av storyn kanske lämnar en del övrigt att önska.

  Jag upptäckte just att när jag ska öppna en ny flik i Explorer så finns förstås du där som förhandsval typ. Men det står “mindre aktiv” på rutan. Varför i helsike då? Jag är ju här sjutton gånger om dan typ…

  • Mmm…som tex att lampan hade fel färg. Men det är ju för all del praktiskt med vad som helst när man kör omkring i mörkret med en kilometerlång hävstång på släp.

   Du är med andra ord inte TILLRÄCKLIGT aktiv 😉

    • Men jag LÄSER ju varje dag. Gills inte det alls? Näe, du behöver inte svara för jag vet att det inte gör det. Jag skall skärpa mig.

     Ja den borde tydligen vara röd. Jag googlade medan vi redan åkte för att kolla om vi fick åka på motorvägen. Det kändes inte som en bra idé att köra i 50 på motorvägen med en flaggstång bakom sig. Men jag kom fram till att man fick det. Hade vi åkt småvägar hela vägen hade vi varit framme nästa vecka.

     • Det var ju trevligt ändå att ni fick åka motorväg. Fast jag förstår om du tvekade för det känns inte helt rätt med ett sånt ekipage i mörker och snöslask.

      Här har det kommit två dm puder idag, det är vackert som i en sagobok.

      (Ser fram emot bot och bättring, det är roligare med interaktiva bloggar. 😉 )

     • Det kan ha varit jag som valde att tolka regeln på mitt sätt 😉 men å andra sidan så är det ju inte en 30-kärra. Men visst känns det knas att ligga i 50 på motorvägen.

      Lååååvar. För jag håller ju med dig.

 • Då är vi alltså utrustade med varsin galen make, livet blir i alla fall inte så himla långtråkigt. Min man lastade bilen så full med parkettgolvspaket att bilen liksom la sig på däcken….

   • Nä, bara att lasta ur igen, tur att maken välsignats med en stark fru. Ett annat exempel är senaste flytten, maken vägrade hyra lastbil i mer än ett dygn för ett lass skulle räcka. Trots mina protester. Vi fick förstås två lass; så vi körde fyra timmar enkel väg fyra gånger under ett dygn med två lastningar och två urlastningar. Jag var rätt sleten o precis som du även slutkörd av själva färden, det var snöoväder och vägrenen pryddes som av tussilago av avåkta bilar.
    Behöver jag säga att maken kom tillbaka från hyrstället och skröt: vi klarade tiden med tio minuters marginal.

    • Men HERREGUD. Det är det enda jag vägrar. Bära saker. För jag hatar det. Jag gör väldigt mycket i Aktiebolaget Fitterbittan, men där drar jag gränsen. 😉

     Hade jag burit skiten hade jag haft ännu mer träningsvärk idag. För du har helt rätt, fy fabian vad man spänner sig utan att veta om det?

 • Haha och min man köpte ett hästsläp , monterade ner det och ska renovera upp det så vi ska få in motorcyklarna i det. Det låter väl bra? Mmm vi ska använda det som husvagn också så det ska monteras sängar, förtält eller nåt och ett litet gasolkök. Familjen Taikon anländer till campingen!
  Återstår att se hur det blir med den saken

   • Haha skulle inte tro det 😀
    Däremot ska vi till Gotland i sommar men då kör vi dit på hojarna så det blir inget släp …………..tack o lov.
    En anledning till att han köpte är att tant här börjar bli gammal och får ont i ändan när hon kör för långt, för att inte prata om hur trött jag blir. Så det var hans lösning på att få åka på mc-semester….. hmmmm

 • En Annan Susanne says:

  Min make (innan vi blev just makar) besiktade sin bil och fick franska flaggan på den där och då. Det innebar att vi hyrde en bilsläpkärra, hakade på den på min bil, hämtade hans, spände fast den (trodde jag) och styrde kosan mor skroten.
  Någonstans här kände jag att något inte var okej.
  Men jag/vi körde sakta vidare.
  Väl framme på skroten (tack och lov) stannade jag och gick bak till släpet och då sa det *kadunk, poff* och bilen trillade ner.
  Han hade missat en säkerhetsspärr.

  Undrar ni över hans kommentar till detta?

  Den var: Ups…..

 • Får nog vara glad att min sämre hälft bara köper bilar på olika sajter. Å andra sidan tar det honom till olika delar av vårt avlånga land och genererar en del dråpliga (så här i efterhand) historier.

  Som när han hittade min blivande bil på kronofogdens sida. Mot alla odds vann han även budgivningen. Ett litet problem var att bilen stod i Malmö och vi bor i hufvudstaden. Ytterligare ett litet litet dilemma var att det var körförbud på den. Men inget stoppar Sharky så exsvärfaderns släpkärra lånades och allt verkade vara frid och fröjd. Tills han fick en ingivelse och mätte släpet både på bredden och längden, och insåg att det inte skulle gå. Bilen var för bred.

  Viss panik infann sig eftersom klockan var sisådär nitton kvällen innan avfärd och kronofogden är väldigt petiga med utlämningstiderna, klockan tio på förmiddagen. Det behövs ingen Einstein för att räkna ut att det tar sin lilla tid att åka från eStockholmo till Malmoe. Febrilt började maken nu ringa runt till uthyrare och till hans stora glädje fanns det en som hade alla rätt, bara en timmes resväg från hemmet. Planen ser ut att hålla. Tidigt som attan ger sig maken iväg med ekipaget och är på plats i god tid. Allt ser bra ut. Bilen är smutsig men fin, får jag rapport om.

  Sen går det en timme och ett lite mindre muntert samtal kommer. Maken har hunnit åka en timme på motorvägen innan farbror polis stoppar honom. Snälla som de är låter de honom komma undan med blotta förskräckelsen OCH löftet att han inte kör en meter till. Det visade sig att maken, trots hans egna tolkning, inte fick köra den vikten med sitt B-körkort.

  Vad göra? Strandsatt utanför Helsingborg med ett ekipage han inte får köra. Jo man ringer hygglige grannen som får hoppa in i sin bil åka sex timmar och sedan byta bil med maken för en lite långsammare tur hemåt.

  De kom hem vid ett på natten. gissa om maken fick bråttom med att boka in att ta BE-körkort. För sluta hitta bilar på nätet kan han inte.

  Bilen, ja den besiktigades och tvättades och jag kör den. Kan ju inte annat efter allt 🙂

   • Du ska inte tro att han inte försöker. Han har så där halvt på skämt halvt på allvar bett mig köra till tex Sundsvall tur och retur, för att han ska hämta en bil. Något jag sagt tvärnej till. För då skulle hundarna behövt åka med och resan skulle genast ta liiiite längre. Nä sina bilaffärer får han klara ut utan mig. Så jag är förskonad från skräckfärder.

 • Skönt att det gick bra!

  Jag har undrat över hur det gick med er hula hula-tomte. Har inte sett nåt inlägg om den. Blev den aldrig uppsatt?
  Jag har ju längtat efter att se vilka reaktioner ni skulle få 🙂

  • Vi är en smula ovänner om tomten och belysningen. För det stormade ju i flera veckor före jul så det gick inte att sätta upp något av det, så min tanke var att vi skulle göra det i mellandagarna. Vi brukar ju ändå inte ta ner pyntet förrän i mars kanske. Men NÄ, då blev det helt plötsigt PINSAMT enligt maken. Man kan inte julpynta efter jul. DOH. Så vi bråkar om det. Eftersom jag vill ha upp den. Har ingen som helst lust att vänta till nästa år när den faktiskt står här och är FIN.

 • Fyy, jag har också gjort några sådana resor. Man sitter liksom på helspänn och är helt jäkla slut efteråt…
  Minns när sambon tvingade mig att bogsera vår stora bil till verkstaden. Vi skulle alltså dra den med vår lilla bil, i snömodd och halka…mörkt va det också. Jag ville bara sätta mig nånstans o grina och ringa bärgare, men det kom inte på fråga. En utav de läskigaste saker jag har gjort faktiskt, då bilen knappt rådde på o få med den stora 🙁

 • Jag skulle delta i tömningen av min mammas lägenhet när hon dött och hyrde en liten bil med kapellflak, den gick i max 70. På motorvägen. Ingen radio, klockan var sönder, backspegeln funderade inte (den stora) och den högra var sönder. En mardrömsresa. På hemvägen fick jag totalmigrän och fick köra in på en avfart och sova en timme. Maken var mycket lättad när jag så småningom dök upp. Jag också. ALLA körde om mig.

 • Själv sitter jag i valet o kvalet över dagens ilande problem….. nämligen med lr utan 4G på ipaden jag sitter o tänkte beställa 😀

  Har ju ifs med på surfplattan jag har idag men o andra sidan använder jag inte mobilsurfen så jätteofta på plattan utan kör mest wifi så sitter o funder på man jag ska lägga tusen spänn x-tra

  Ifs e det rätt skönt o slippa tänka på att koppla upp sig med mobilen även om det är samma surfpott men spar ju på mobilbatteriet men kan ju ha roligare för den tusenlappen :p

  Får fundera till imorgon lr några dar till innan jag beställer en 🙂

  Toker blir säkert glad sen om han får min gamla surfplatta, lr om han får ha den när han e hos mig bara istället för o spela o se på film med de nya 😀

  Blev flera iland sproblem här märker jag 🙂

  • Jag har inte 3G på minipaddan, än. Dvs jag har det men jag har inte tagit mig i hampan och bytt kort till ett mininanomikro eller vad det nu skall vara. Jag har det på storpaddan och är så jäkla van vid det att jag därmed inte använder minipaddan för att jag inte kan använda den lika “lätt”. Måste ju mecka med internetdelning på telefonen först, så jag inser att jag inte klarar mig utan i alla fall.

   Men om du inte gjort det till en vana så är det ju bortkastade pengar såklart.

   Mvh, Applesupporten 😉

   • Har ju kort i den gamla plattan som sitter i alltid så har ju använt mig av det om jag inte haft tillgång till wifi, typ vid resor. När jag jobbat har jag oftast haft tillgång till WIFI så därför jag inte använt mig av mobilsurfen så ofta…. har inget eget abonnemang till surfplattan utan bara x-tra sim kort till mobilabbonemanget som jag har till surfplattan och delar på mobilsurfen enda gångerna jag kommit upp surf mängden är när jag varit på semester då har den trytit ganska fort 😀 . Har ju upp till 10GB mobilsurf på mitt några år gamla mob abb. Är ju rätt skönt att slippa krångla med att dela via mobilen när man vill surfa utan bara starta

    Men får fundera lite på det 🙂

    • Jag har ett så gammalt abbonemang att jag inte har några begränsningar, så det kommer jag aldrig säga upp övermindödakropp. Du får fundera på det. Maken kör utan 3g på storpaddan men med på lillpaddan, för om den inte har 3g så finns det ingen inbyggd “kompass”, dvs GPS-program och andra tredjepartsappar där man behöver hitta satelliter funkar inte på de som inte har 3g. 4g heter det att det finns på äppleprodukter men det är fejk i Sverige och är inte 4g på riktigt. Bara 3g som funkar.

     • Fan vikken lyx…… ja, jag vill helst inte säg upp mitt nuvarande abb heller, för det är billigare än dagens. Däremot har jag ofta dålig mottagning på mobilen hade t om bättre på min iphone4 som ändå skulle ha dålig mottagning än vad jag har på S4:an , men ska testa först med att bara be o få ett nytt simkort om det hjälper

      För en jag jobbade med ibland hade jättebra mottagning på likadan mobil fast hon hade 4G abb vilket jag inte har. Men samtidigt tror jag inte de har byggt ut 4G nätet här i stan ännu

     • Nääää har inte tänkt o byta upp mig till 4G bara för ipaden endast om mobilen fortsätter ha dålig mottagning jag byter mitt nuvarande abb mot ett nytt med 4G istället för 3G bara. Kommer isf enbart skaffa x-tra kort till paddan som jag har idag och använda mig av mobilsurfens pott som jag gör idag

 • Alltså – Om jag vore du… Så hade jag nog banne mig tagit tåget!
  För oj, så ont i nerverna jag hade fått!
  Och du … Jag tycker det lutar åt en kaffe snart! 🙂

  • Om jag bara hade vetat innan så hade jag gjort det. Tro mig.

   Absolut. Om jag slipper dricka kaffe 😉 Nu är vi ju dessutom här mycket mer. Säg bara till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.