Han kunde lika gärna föreslagit vintercamping

Maken fick en ingivelse när vi var på torpet igår, och när vi kom till stan igen frågade han om vi inte kunde sova där någon natt.

Absolut. Klart vi kan. Med lite framförhållning. Det finns ju sängar, det är möblerat och isolerat. Men det kräver ju som sagt lite förberedelser. Som till exempel värme. Känns ganska viktigt när det är minusgrader? Och kanske lite ordentlig rensning i huset eftersom ingen alls har bott där året runt. Svärfar och hans före detta flickvän (kallar man det flickvän trots att de då var närmare 80?) ställde dit möblerna för ett gäng år sedan för att kunna sova där någon gång ibland. Sommartid.

Efter att svärfar dumpade flickvännen har ingen städat där och inte bott där.

Det visade sig att mannen i mitt liv menade att vi skulle bo där inatt, och åka dit tidigare idag. Men han hade visst inte förberett genom att sätta på värmen innan vi åkte därifrån igår. Inga sängkläder finns på plats heller.

– Men jag har en sovsäck.

Sa maken när jag tittade lite fundersamt på honom.

– Men så bra att du har en sovsäck. Det har inte jag.

Sa jag. Medan jag fortsatte fundera på om det var dags att ringa plingplongbilen och be dem köra honom till plåsterhuset.

Gissa vem som åkte dit med sin sovsäck i eftermiddags och gissa vem som inte åkte dit?

Nu ligger jag i min säng, under mitt täcke, med mina hundar och misstänker att han har en jättehemlig tête à tête med…någon i skogen. För det är ju verkligen bästa stället att vara hemlig på.

Eller så vill han spendera natten i sovsäck i skogen, nära sina plogar och vaddetnu står mer för grejor där uppe.

Nu när jag ligger i varm säng mitt i civilisationen känner jag mig inte speciellt missnöjd med valet att stanna här.

Och är någon dum nog att åka till skogs för att tête á têta känns det ändå liksom inte som att jag drog det kortaste strået.

En natt utan snarkningar kan ju inte vara dåligt?

Men det är onekligen lite mer skrämmande om han bara råkar ha blivit en friluftsmänniska.

För han kunde lika gärna föreslagit att vi skulle tälta.

0 thoughts on “Han kunde lika gärna föreslagit vintercamping

 • Och vem skulle han träffa där ute? Skogsfrun? 😉

  …fast om ni nu ska flytta så kanske han vill testa om ni kan bo där ute ifall lägenheten blir för trång (eller är det lika trångt där?) och det inte är sommar och båtliv.

 • Tina Johansson says:

  Jag och min väninna var ungefär så tokiga förra helgen när vi drog till hennes torp i mörkaste smålandsskogen. Där finns ingen el, inget vatten och utedass på gården. Närapå noll täckning på mobilen, surf är bara att glömma. Men en underbar kamin och vedspis. Gott om ljus och fotogenlampor. Vi hade det helt underbart, när vi väl fick eld i spisen. För när vi kom så var det kallare inne än ute och rök ur munnarna på oss.

 • Jag sätter en femma på att han är hemma innan natten är omme! 😉
  Men alltså.. varför? Varför vill man göra så frivilligt?
  Nej..låt skog vara skog och värme och lägenhet.. det, det är. (underbart med andra ord)
  Men jag ser fram emot att höra hur han haft det imorgon! 🙂

 • Mysigt, nu kan ni ju båda få en natts sömn på det sätt som passar er 😉 han kanske får smak för det & väljer att bo därute & låter dig sova i fred 🙂

 • Åsa Bengtsson says:

  Vill bara framföra ett innerligt tack för att dina texter får mig att skratta. En pissdag på jobbet känns lite mer avlägsen efter läsningen av dina – och makens – hysteriskt roliga historier.
  Tack!

  • Fast det är jag som skall tacka, för att du läser. Även när jag känner mig grå och trist. Bloggen hade varit dödstråkig utan er. På riktigt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.