Filmtips

Maken har dragit till källaren för att kela med sina inköp från Jula, och med tanke på hur jävla lyhört det är mellan vår lägenhet och källarutrymmet hör jag att han lyssnar på Mauro Scocco. Är det dags att börja ta tempen på hans mentala hälsa då?

“Jag väntar i hörnet på Seven Eleven…” trallar maken medan han pusslar ihop…vaddetnuvar han köpte igår.

Jojomänsan.

Det är alltså jättelyhört. För det är en springa mellan tröskeln vid vår ytterdörr på nästan en centimeter som går rätt ner i källaren. Vilket maken blev varse den hårda vägen när Liten var liten och inte helt rumsren. Han kissade vid ytterdörren (cred till Liten som i alla fall gick till ytterdörren men inte hade en tillräckligt snabb matte) och preciiiiiis när han kissade var maken rakt nedanför springan i källaren. Man skulle kunna säga att Liten kissade rätt i huvudet på maken. Jättemycket dessutom.

Det är väldigt ovanligt att bli kissad på huvudet av sin pyttelilla valp faktiskt. Men här händer det.

Då hajar ni graden av lyhördhet.

Men innan han drog ner till sitt mansion tvångskelade vi ihjäl varsin hund och kollade på film.

Jag säger bara SE The Wolf of Wall Street!

Det var den bästa filmen jag sett på väldigt länge. Jag dristar mig till att säga att det var den bästa film jag sett sedan Pulp Fiction. Och nej, de spelar inte i samma liga av filmer. John Travolta ni vet.

För det första hade jag inga förväntningar mer än att jag ville se den. Jag gillar sanna historier. Jag kan ha lite svårt för Leonardo di Caprio (babyface), men efter The Aviator fick han min respekt.

Den här filmen handlade ju egentligen om en tid som var vidrig när det kom till aktiehandel på hög nivå. Droger, 90-tal och yuppies. Och jag är inte särskilt liberal när det kommer till droger. Men jag skrattade så jag kiknade periodvis, och var fullkomligt hänförd resten av filmen (och nu måste jag såklart läsa boken).

Se den.

Helst i sällskap med en hund.

Har ni ingen hund går det bra med katt.

Har ni inte det heller ta en pläd.

Bara gör det.

0 thoughts on “Filmtips

 • Mahhh, som vi säger här.
  Jag hörde bara fuckfuckfuck till slut… Men maken och sonen tyckte den fuckingbäst (inte så konstigt). Måste fuckingses men att den är så fuckingbra tycker är fuckingöverdrivet.
  Alternativt, det finns bättre familjefilmer!

  • OJ. Och jag tyckte den var bättre än vad maken tyckte? Men jag är fånigt fascinerad av sanna filmer så jag antar att de kan handla om bajs och jag tycker ändå att de är bra. Men den här var verkligen bra. Och vissa drogrelaterade scener skrattade jag så jag kiknade åt.

   Men bättre familjefilmer finns det absolut. Jag skulle nog inte klassa den här som en familjefilm alls faktiskt 😉

 • Jag träffade dina hundar inatt. Mycket spännande att drömma om. Ni hade väldigt fint hemma också. Ursäkta frånvaron men jag tog körkort för en vecka sen och innan dess pluggade jag (på roliga saker att säga till uppkörningsinspektören) och efteråt har jag cruisat. Och igår ringde de från Vem vet mest och bad mig vara med, eftersom jag är sånt comedy gold och dessutom väldigt smart. Busy!

  Skulle förresten låna en hund och gå på MyDog och hälsa på dig men hundägaren saknade henne och ville ha henne tillbaka, och jag vågade inte gå utan hund. Roligaste rubriken någonsin är förresten “My dog på svenska mässan” förra gången det var i stan.

  • HAHA…vilken önskedröm. För min del alltså, för vi har det inte fint hemma. Eftersom vi aldrig är tillräckligt länge på endera ställe för att hinna gör något nånstans.

   Grattis till kortet 🙂 Men jävligt dålig ursäkt för att försvinna ur etern på det viset. Det var NÄRA att jag kopplade in Interpol.

  • Förlåt. Den går fortfarande på bio 🙁 Och det glömde jag skriva. Vi bor nästangranne med en bio och en av våra bästisar äger biografen så jag tänkte mig inte för.

   Jag skall fundera ut ett filmtips som inte kräver biobesök. Det är sällan jag ser film, när jag kollar hemma blir det nästan uteslutande serier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.