Nu får ni roa mig en stund

För det första.

VILKA är ni som är på semester i bland annat Dominikanska Republiken?

Jag har ju sett bland kommentarerna att Linn är hemma igen, och jag tror inte det är PT-Manuel som läser.

För det andra.

Nu börjar julen med allt vad det innebär. Idag skall jag, maken och svärfar åka till mormor och käka kalkon.

Vilket betyder att jag kommer ha fullt upp med bilåkande, ätande och socialiserande. Dessutom är det svärfars födelsedag.

Nu vill jag veta hur ni skall fira jul. Hemma, borta, julmat, ojulig mat eller skiter ni i hela julen?

Och vem fasen ligger på stranden i Dominikanska? VA?

0 thoughts on “Nu får ni roa mig en stund

 • Eftersom jag jobbar em/kväll dagen innan julafton, em/kväll på julafton, Hela dagen på Juldagen o em/kväll annandagen skiter jag i allt vad jul heter på sätt o vis eftersom jag tillbringar den mer lr mindre på jobbet iår

  Har köpt julklappar till gudsonen o hans syster, 2 av kusinbarnen sen även till Toker o hans lillebror, Guddottern. Syskonbarnen får nöja sig med trisslotter i år, vi syskon brukar inte köpa något till varandra, mamma som aldrig vill ha något får choklad o lotter

  Eftersom vi inte för första gången på 4 jular inte firar julafton afton ihop, dels för jag jobbar, syster 1 jobbar, syster 2 vet jag inte vad hon hon o särbon ska fira om de åker till systerdottern lr till mamma, bror + svägerska brukar fira med svägerskans mamma/styvfar o mormor, 1 systerson stannar kvar i Oslo eftersom han jobbar, systerson 2 får fira med flickvännen o min guddotters första jul ihop med flickvännens familj, systerson 3 firar nog med febern o styvmodern, systerdottern har norrlandsbesök av svärmor/svägerska/svåger som kommer för att dels träff sitt första barnbarn o fira jul här så har vi sagt åt systerdottern att fira julafton med de i år,

  Sen ev ska vi fira lite jul på juldagen hos mamma, annars firar vi alltid em/kväll hos henne

  Det var nog det hela min jul

 • Jag är också i ett regntungt Sverige.
  Kvällen den 23:e äter jag en jansson, dricker en snaps och några öl med en väninna på Tennstopet. Varje år den 23:e december. Och varje år skriver vi en lapp var med vad vi tror händer henne närmaste året och vad vi tror händer oss själva närmaste året. Sen gömmer vi lapparna i min plånbok och så läser vi upp dem ett år senare.
  Den 24:e tar mannen och jag tåget till Linköping för att njuta av julen och familjen tillsammans hos mina föräldrar.
  Den 29:e åker jag till Barcelona för att fira nyår där. Eftersom jag länge drivit en butikskedja i Sverige som är från Barcelona så har vi ett gäng goda vänner där. Vi passar på att träffa dem och fira in det nya året.

 • Hm I wish ….. Att det var jag som var i dominikanska republiken. Vartenda jävla år (sen ungarna blivit stora) har jag försökt övertala sambon att vi ska ge oss iväg utomlands, än har jag inte lyckats. Julen i år tillbringas i skånelandet med mina föräldrar o min son, juldagen blir det hos systern, annandagen hos ett par gamla kompisar. Dagen efter det åker vi hemåt igen (tackolov) sen skulle jag vilja låsa dörren o tillbringa resten av året o början av nästa år i pyjamas i soffhörnet men icke sa Nicke, då ska vi fira jul med sambons barn sen planerar tydligen sambon en kryssning till Helsingfors och efter det lär julsemestern vara slut. Det mest positiva är väl att iår slipper jag laga julmat

 • Vi firar jul 23 december eftersom det är pappornas tur att ha barnen (alltså det gäller mina och syrrans barns pappor).
  Julafton ägnar vi åt rödvin, oxfilé och potatisgratäng… Utan barn, bara vuxna som är trötta på julmat och njutet i fulla drag av att bara vara. 23dje är det dock fullt ös medvetslös med skinka, inspelad Kalle Anka och julklappar…

 • åhhåå håå.. inte det jag som e där …

  men i min lilla fjuttig familj ska vi fira hos min ena syrran ( har två storsyrror o en lillebror om du vill veta det) på juldagen.. vi pratade om det snabbt idag.. o det va helt ok för mig.. 🙂

  har fixat nästan all julklappar… bara en hemmavirkade ponchon som ska finputsat liksom.. men orkaaa… 😛
  o sen måla en eller två muggar med porslinfärg…
  o sen två st strutar med lite lösgodis te lillbrorsan o systersonen.. o lite nagelelack osv i en strut till systerdottern..
  o så slå in två st hemma virkade prylar te syrrans vovvarna….
  sen e jag nog klar… 🙂
  e ju inte precis rik så jag får komma på ngt annat.. men några e köpeprylar… om de ej e nöjda så får de mitt dr. martens känga i rövan!! ;-D
  o så blir det vanliga julmaten vi käkar oss mätta varenda jul o sen äta morsan ris a la malta… smmmaarrrriiggtttt!!!
  ha det så gött du!!!

 • Inte fasiken är det jag som ligger på playan!! Morr…
  Den 23:e packar jag bilen på morgonen. Det blir klappar, övernattningsväska, mixerstav, laktosfri mjölk och yoghurt (som jag behöver efter min gastric bypass op i okt) och min del av julmaten. Sen jobbar jag på dagen och åker direkt till syrran med familj efter jobbet. Där är även brorsan med sin familj. Så 5 vuxna, 3 barn, 1 tonåring och 1 valp ska sen sova kvar i 2 eller 3 nätter i en enda hög. På julafton till Kalle kommer även diverse andra, bl.a. våra föräldrar. Så en ganska traditionsenlig jul med familjen kommer jag ha.

 • Okej, tillbaka. Fortfarande intensiv saknad efter Manuel men fick krama lite på min fästman. Som förresten ska fira jul med min familj för första gången. Även hans mamma är inbjuden men hon vågar inte. Vilket jag förstår. För så här går julen till hos oss:

  Vi vaknar och får morgonpresent. (Ja vi är 21, 22 och 27.) Sen blir det frulle och lite bråk. Sen samlas hela släkten hos en utvald stackare, i år min farbror. Då är vi min familj, min kille, min farbror med fru och tre barn (9, 10, 12), farbrors frus föräldrar, mormor, morbror med fru och tre barn (1, 4, 6), morbrors frus mamma och bror. Och så några dropins, till exempel min vän Mitch som alltid flyr från sin familj. Så ca 21-25 personer. Och det är rätt lite för att vara vi.

  Lagom till Kalle har vi hunnit med sju bråk. Pappa somnar sittandes med en öl i handen (SOM HAN ALDRIG TAPPAR), farbror tycker att han är en bad sport, börjar bråka. De kastar lite skor, faster vill ringa polisen, alla lugnar ner sig. Alla blir fulla, åtta bråk till. Mormor gråter. Min lillebror har dragit till sin flickvän. Pappa har somnat igen. Alla får minst värdet av 5 ipads i julklapp för VI HAR INGA GRÄNSER. Bråk om vem som ska få leka med vems julklappar (bland de vuxna alltså, barnen är extremt väluppfostrade.) Jag går hem och låser in mig på mitt rum, pappa mutar ut mig med sin turkrulle som han kallar den (extremt mycket kontanter i en rulle, vet inte var dessa kontanter kommer ifrån…) Jag kommer ut och har lite pengar att mellandagsreashoppa för. Alla är sams och kommer överens om att det här var den bästa julen hittills och vi längtar till nästa år och det är verkligen en högtid för barnen och var är barnen förresten?

  Jag unnar verkligen min kille det här. Han tror att han vet, men han vet ingenting. Han växte upp med en bror och knappt några släktingar och ingen har någonsin bråkat. Dags att han får en reality check.

 • Sambon åker som vanligt bort och firar jul så i år har jag gett mig fan på att bojkotta julen helt istället för att sitta på julafton med dåligt samvete för att hunden sitter hemma själv medans jag är borta. Så i år ska vi bara vara han och jag. Äta en massa gott och bara gå utanför dörren när det är promenaddax. Det sticker verkligen i ögonen på folk i min närhet att jag inte vill fira någon jul.

 • I år är jag ledig julhelgen så jag ser fram emot lite långledigt med minsta möjliga att göra! Ställer mig lätt till skaran som önskar att det vore jag som var på Dominikanska och lapade sol… Men så är det alltså inte.

  Den 23:e kör vi uppesittarkväll med Bingolotto, ostbricka och vår hemgjorda glögg! Oftast brukar jag packa julklapparnå då också med sällskap av Whiskey som står på golvet och tror att alla är hans 🙂 Hann är banne mig värre än ett barn på julafton!!

  På julafton firar ganska lugnt hos svärmor på dagen tillsammans med sambons brorsas familj. Sen bär det av mot mina hemtrakter för att fortsätta fira med min syster och hennes familj! Där är även mamma och pappa. Sen sover vi förmodligen över hos mina föräldrar och fortsätter julfirandet på juldagen för att därefter åka hem och lägga oss på soffan och inte göra ett skit 🙂

 • Åhhh, jag älskar julen, det är faktiskt den enda högtid jag gillar.
  Jag ska ge ungarna julklappar och bara mysa, inga måsten, inga krav och inga bråk.
  Och äta, äta och äta….
  särskilt After Eight….guds gåva till kvinnan.
  Det är absolut inte jag som är i Dominikanska, skulle aldrig falla mej in att åka bort till värmen under julen, helst ska det vara massor med snö.

 • För 12 år sedan dog min mamma den 21:e december. Piss jul det året, och har aldrig riktigt brytt mig om den högtiden sedan dess. Vi brukade fira jul med min mans släkt ( de är 5 syskon och 7 syskonbarn, 8 barn till syskonbarnen) tills svärmor dog för tre år sedan. Sedan splittrades det sällskapet och alla syskonen firade i sina egna familjekretsar. Så då var det min man, vår son och vart annat år bonus sonen. Sååå skönt! Vi stressar inte, myser i pyjamas hela morgonen, äter när vi är hungriga och lägger oss när vi känner att John Blund är på G. I år skall vi vara hemma i stan på Julafton, och åka till stugan på kusten på juldagen. Längtar efter att bara vara lediga ihop och umgås med kompisar…

 • Näe, jag är inte nån annanstans, även om jag de senaste dagarna önskat att jag vore det.

  Julen vete tusan hur den serveras här. Det är spridda skurar av familjen Norén, och så har det blivit en sjukhusvistelse som saboterar alla planer, och en trist resa för en ingift släkting, vilket resulterat i att en annan släkting tycker dödligt synd om sig själv och måste bli underhållen.

  Inget blir som enligt plan i alla fall.

  Utom det att jag ska sitta inspärrad på mitt arbetsrum och skriva klart uppsatsen.

 • Önskar att det vore jag som var i Dominikanska.

  Här firas julen hemma hos oss i år. Jag iaf barnen med pojkvänner, maken och jag. Jularna har sett annorlunda ut innan. Firats med mamma och syrran med respektive.

  Men mamma kan inte åka från huset ( måste eldas typ 24/7 när det är snorkallt) för då fryser allt. Och syrran är ett kapitel för sig. ( kan berätta IRL mån gång)

  Julmat blir det. Hemgjort och köpt blandat. 🙂

 • Hos oss blir det en annorlunda jul i år.
  Jag är annars duktiga flickan o ska fixa allt.
  Älskar att laga mat o ha släkten här i olika konstellationer.
  I år blir det bara maken, sonen, dottern + pojkvän.
  Plus min pappa, mamma dog i somras efter att ha varit sjuk i ett par år,
  så det blir första julen utan henne o det känns tungt.
  Vi drar sydöster ut på annandagen. Maken jag + våra bästa kompisar.
  Så det är mycket som ska vara klart till julafton som inte kan ordnas på röd dag.(Juldagen)
  Har eget o jobbar arslet av mig så här innan jul/3vsemester.
  Så till julafton har jag caterat mat.
  Japp caterat julbord med havets läckerheter.
  Och jag har beställt städ till slutet av veckan.
  Duktiga flickan goes crazy 🙂
  Känns bra!
  Juldagen packar jag.
  Annandagen drar vi .
  Jag lovar att komma med lägesrapporter :))

  • Så jäkla smart. Antar att det gör underverk med julstressen. När en fattas blir det ändå inte som vanligt, jag beklagar verkligen för jag vet att det suger extra mycket under julen. Eller ja, här gör det det iaf. För makens del.

   Och kan alla ge fan i att åka överallt. Vi har inget bokat ÄN 😉

   • Ingen aning om vem de är, men pt är ju bra att ha, haha 🙂 ja är i rio san juan och har det bra, läst miss universum några år, och halkade in på en länk till dig för nån månad sen.

    • Haha då missade du när en annan läsare var i Dominikanska och roade bloggen med uppdateringar varje natt. Sök på Linn så borde du hitta dem. Det var inte så längesen.

     Ta en paraplydrink för mig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.