En sån ljuvlig bilresa

Och som jag har kunnat relatera till i princip allas julfirande. Jag är löjligt traditionsbunden på jul, och varenda jäkla julafton sitter jag och frågar mig själv varför.

Sitter just nu i bilen, på en motorväg, med magen i alla väderstreck efter pre-julmiddag hos mormor. När jag har landat i soffan skall jag sammanfatta våra jular.

Ville mest bara meddela att bilresan till Trollhättan och mormodern blev en mardröm. Någon i vår familj, inte jag, har gett hundarna såna där svinspicy ostbågar som godis. Denna någon har blivit tillsagd ungefär en miljon gånger att ge fan i det. För Stor har lite känslig mage.

Som tur var hade vi fällt ena sätet eftersom det står en snöslunga i bagageutrymmet (fråga inte, ni vet vem som köpt den). När vi hade fem minuter kvar till mormor rusade Stor upp och pep. Vilket inte är ovanligt, eftersom han är en bortskämd bilåkarjycke som tycker att ryggkliande ingår i biljetten.

För att inte han och Liten skulle trassla ihop sig släppte jag loss honom. Han rusade mot bakluckan, satte sig på snöslungan och bajsade ner hela bakre delen av bilen. Och sig själv. Sen skämdes han som bara en hund kan, försökte gömma ihjäl sig vilken slutade med skit i hela min handväska. Inuti mitt iPadfodral. Över hela skärmen. För jag satt ju och läste era kommentarer under tiden.

Ut med allt på närmsta mack, spola av hund, bil och precis allt annat.

Det som började som en skitdag blev rätt bra.

Och senare skall ni få se katt i rosa plastgran.

Vi har både bra och dåliga traditioner på jul.

Och först nu börjar jag bli så gammal att jag skiter i det.

Men min handväska var fan ny. Jag vill bara påpeka det.

0 thoughts on “En sån ljuvlig bilresa

  • Näe haha, DET fodralet kommer imorgon enligt track and trace, tack och lov.

   Och näe igen, för den som matar är så fruktansvärt äckelmagad att han inte ens kan gå i närheten. Jäkligt stabil kille.

 • Din darling köper väl en ny likadan handväska till dig. Det var ju ändå hans fel att Stor fick ont i magen. Stackarn! Att behöva skämmas som en hund när man inte kan rå för det.

 • Men, sånt där vill ju inte en ganska soon to be hundägare läsa! Fast min dogg ska bara få hundfoder o aldrig sova i sängen…tror jag…än så länge…

  • Shit happens 🙂 Och berätta. När, var, hur?

   Och du, det är asmysigt med hund i sängen. Sen spelar det ingen roll att det händer en olycka ibland (bortsett från makens misslyckade hundtrimmande då), för fördelarna överväger de ytterst få nackdelarna. Klart jycken skall få godis, glass och sova på kudden 😉

   • Jag är också inne på vattenhund, men en Barbet. Lite större å lite lugnare, hoppas jag. Har en make som är lite på tvären än så länge, men jag vet hur vekhjärtad han blir när det väl är faktum ( han kunde inte ens nacka våra guldfiskar). Han älskar djur utan att ha förstått det, det största problemet med vår New Yorkresa vid nyår är hur vi kan se till att fåglarna får frö påfyllt, de vilda alltså, utanför huset.

    • Åh! Män som älskar djur kan vara lite kinkiga för att de letar problem. Typ “vem skall passa om vi vill åka…” etc? Eller är det en annan tvär?

     För månar han om utefåglar och inte kan döda fiskar så är han ju en mjukis 🙂

     En väldigt trevlig ras. Alla vattenhundar har sina egenheter, men de är extremt kärleksfulla mot sin familj.

 • Åh. Inte bara jag som har en magsjuk hund idag ser jag.

  Hoppas att Stor mår bättre nu i alla fall. Här ser det sådär ut, men vi avvaktar nytt veterinärbesök till imorrn.

  • Jag såg det förut, men jag kunde inte kommentera från bilen. Har det fastnat eller kommer det ut den vanliga vägen? Stackarn 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.