När man är talanglös…

…men har turen att omge sig med kompisar som är både smartare och snyggare.

Ibland undrar jag exakt hur korkad jag faktiskt är. Jag har levt i tron att jag är hyfsat begåvad i rätt många år, men på senare tid har jag fått vissa…tvivel. Uttrycket “det man inte har i huvudet får man ha i benen” är utbytt mot “det man inte har i huvudet får man hoppas att ens vänner har i huvudet”.

Idag körde jag Johanna till centralstationen. Det negativa var att hon skulle åka hem. Tyckte jag och Liten. Stor däremot verkade mer nöjd eftersom min älskade storhund för första gången bestämde sig för att hon inte var helt pålitilig (han är lite otrygg och rädd för främmande människor). Liten däremot hade glatt flyttat med till Uppsala, för han blev kär.

Det enda positiva var att jag skulle få komma till ett Espressohouse för en Chai Latte. Japp, jag vet, Mona skapade ett beroende. Och det beroendet är svårare att tillfredsställa än om jag hade varit hooked på metaamfetamin tror jag.

Glad och trött i hågen knatade vi in på EH och beställde.

bild 2(7)

I kön tror jag att jag frågade Johanna tretusen gånger om hon trodde att det var dödsäckligt att beställa två, spara den ena och värma upp den lite senare. Det var så långt min hjärna var med i matchen. Väldigt fokus på drycken i koppen, inget tänk utanför boxen.

Johanna tyckte nog inte att det var en bra idé, utan bekräftade väl mer det jag misstänkte, att det skulle vara skitäckligt att värma. Men som jag tjatade om det. Till slut sa hon:

– Fast alltså, de HAR ju chaipulver till försäljning. Så kan du ju göra FLERA koppar själv hemma.

Och det visste jag ju egentligen. Framför allt eftersom det stod placerat mitt i synfältet. Utan att jag såg det, eftersom fokus låg på hur många stora koppar jag kunde köpa med mig och den eventuella äcklighetsfaktorn.

Nu har jag den här.

bild 1(5)

Och är skitglad över att ha kompisar som har hjärnan för det jag varken har i huvudet eller benen.

Nu skall jag göra mig en kopp minsann.

0 thoughts on “När man är talanglös…

 • Just nu har de julpaket, åtminstone på de EH jag varit på. Då får man en burk + ett presentkort för 89 kr. Och med tanke på att presentkortet kan vara värt “valfri varm dryck” eller “stor chai latte” (eller kaffe om man inte ser sig för och väljer rätt paket) så blir det jädrigt billigt per burk. Rent hushållsekonomiskt går det förstås åt helsike ändå, eftersom det är väldigt svårt att hålla sig till bara en om dan när man har pulver hemma, men som princip är det väldigt billigt.

  Jag råkade köpa fyra burkar…

  • Och det säger du NU? När jag redan köpt, och de sa inte ett knyst om julpaket. Jag fick betala för både burken och muggen med chai. Fick inte en tillstymmelse till presentkort. Hädanefter skall jag inte göra ett skit utan att a) fråga Johanna b) bloggen c) utföra eller inte utföra tänkt handling.

   • Men squeeze me, jag svarade så fort jag kunde. Det har nämligen inte kommit nån och installerat det där flöööödet på min padda, så jag måste gå via bloglovin fortfarande och det är SÅ trögt nu. Men om det komme en datanörd och fixade det så skulle jag svara fortare. Så är det.

 • Just EH på centralen ingår i mina bojkottsrällen. Kollegan blev matförgiftad av en kycklingmacka från dem så att vi fick tillkalla läkare. Hon kunde inte gå utan bara ramlade ihop. Sedan kan det säkert hända att man blir matförgiftad varsomhelst, men efter det är det bojkott på dem för min del.

  • Ja snyggare verkligen. Och pulvret är skitgott. Det måste ju vara exakt samma de har där. Jag kokar laktosfri mjölk och det smakar ingen skillnad alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.