Mitt liv är extremt innehållslöst

Just nu.

Idag har jag läst en PAPPERSBOK. Legat på soffan. Skrivit ett argt inlägg på Facebook om nyår, smällare, djur och att folk är puckade som skjuter fyrverkerier och smällare. Gått flera hundra meter till pappahuset för att god jula syrran med familj som kom från Oslo idag. Fejstajmat med familjen i USA.

Det har med andra ord inte hänt ett smack. Och det är dödstrist.

Inte bara för bloggen.

Jag trodde jag skulle må finemang över en heldöd dag, men icke. Här sitter jag istället och väntar på något att reta upp mig på.

Lugnet före stormen liksom.

Och det är ju förvisso inte så svårt när man är gift med den jag är gift med.

Problemet är bara att han verkar ha flyttat ner i verkstaden i källaren på heltid. Jag orkar ju inte knata hela vägen ner i djupaste källaren bara för att ha någon att gapa lite på.

Vad gör ni?

0 thoughts on “Mitt liv är extremt innehållslöst

 • Har åkt runt i ett regnblött och snöfritt Umeå i dag, har ätit sista tabernaset på julborden, dricker lite vin och kliar lite hund… lugn jul med trevlig familj, men inte någon att gräla med eller mycket att skriva om.
  …ja om man nu inte ska gräla med vädergudarna för att dom har glömt bort att fixa vinter och snö. Svägerska gjorde ett avtal med tomten så vi hade några mm snö på julafton, men jag vet inte om det var fel på julgröten som hon ställde ut eller om det var något annat, men allt regnade bort på julaftonskvällen.
  Så spännande var det här.

  • Jag fokuserade på meningen “klia på en hund”. Det är ju vetenskapligt bevisat att…det kanske inte botar världsfred, men det är lugnande och blodtryckssänkande och en mycket trevlig sysselsättning. Värre kan man ha det 🙂

 • Har målat en byrå och en paradhylla.
  Tagit en promenad i spöregn (som självfallet började två min efter att vi kom utanför dörren) och känt det klischklascha mellan tårna.
  Målat lite till.
  Ätit en kycklinggryta och försökt förtränga salmonellatanken. Och att det kanske var fjädrar kvar på kycklingen.
  Spelat en jävla massa menlös Candy Crush. Skrivit ett ännu menlösare blogginlägg.
  Retat mig på tristessen. Funderat på om det blir Skåne eller inte på nyår.

  Nu orkar jag inte mer. Nu återgår jag till soffa och bok… (och kanske en ostbåge.. trots att det är mjölk i skiten)

  Och se där .. nu fick jag fördrivit lite av både min och din tid med. Inte illa pinkat! 🙂
  Vad läser du förresten?

  • Sedärja. Och vaddå, Candy Crush är inte menlöst. Det är viktiga grejor 😉

   Idag läste jag en rar liten julklappsbok. Hemlösa hundar och ensamma hjärtan. Nu skall jag fortsätta med mina vampyrer. Bokserien är snart slut. Gråt och tandagnisslan.

   • Åh! Den boken är underbar. Hennes andra med. Har fällt många tårar till dom 🙂
    Jag och mina badlakan 🙂

    Och vampyrer får vara för min del. Sträcker mig till stephen King. Så väldans mycket mardrömmar annars!
    //fjanten

 • Är och hälsar på modern i de södra delarna av Sverige. Retar i hjäl mig på densamma. Hon VET allting bäst trots att hon inte tagit reda på ett enda dugg. Åker hem på söndag. Kan.Inte.Vänta. Tråkigt att det är så här för det hade ju kunnat vara ganska trevligt.

 • Händer inte så vidare värst mycket här i Karlstad heller!

  Har precis kommit in efter kvällspromenaden. Kors i taket så undkom vi regnet den här vändan för nu står det som spö i backen igen.

  Kvällen avslutas med Snuten i Hollywood som de tre senaste kvällarna. Låter rockigt va?

  • Det här verkar vara årets segaste dag. Här regnade det åtminstone inte, så den ena sk vattenhunden slapp ta kvällspromenaden på tånaglarna. 😉

 • En Annan Susanne says:

  Vi har haft kalkonmiddag för familjen. Det innebär i runda slängar 14 personer, om man inta kan räkna.
  OM man kunnat räkna så hade man fått det till tjugo pers.

  Fine.

  Vi löste det i alla fall.
  Nu är det sängen, för vi har visst lovat oss att ha middag imorgon igen. Bara för en tre fyra stycken, men ändå.

 • Vaknade vid tio… Gick upp o satte på kaffet… Hämtade tidningen… Kollade födslar och dödslar… Inte med – tjohoo!
  Tog en kopp kaffe och en cig (jag VEEET, inga kommentarer tack!) och bläddrade igenom tidningen… Rea, rea, rea och extrapris… Vem orkar tänka tanken att trängas med allt och alla om det inte är något man VERKLIGEN vill ha???
  Tog en kopp kaffe till och kollade om det hänt något på fb… Nähej, inte det…
  Vid det här laget hade maken, yngste sonen och hans flickvän kommit upp – säger inte vaknat eftersom dom inte fått kaffe än… De halkade ner i soffan med varsin kopp och började titta på någon film… Och jag insåg att dagen inte skulle bli roligare än så…
  Struntade i dom och gick helt enkelt till datorn och satte mig att jobba några timmar… Tills någon (inte jag) frågade “vad ska vi äta”???
  Då blev jag arg och resten är en annan historia…

  • Jag hoppas verkligen att du inte löste maten för dem? De verkar ju faktiskt fullt kapabla allihop. Gårdagen måste ha varit den segaste i världen?

   • Middagen bestog av rester – potatismos och julskinka… Hmm, tror bestämt att det var jag som fixade moset (fy f-n vad de är bortskämda – undrar när det är dags för mig) och maken skivade julskinkan… Lördagen blev inte bättre… Sonen med flickvän åkte hem till Uppsala på fredagskvällen… Maken slöade i soffan och jag jobbade! Bitter??? Nä, inte jag iallafall! Du får behålla din titel ett tag till – men det är bara en tidsfråga… Krampåre!!! 🙂

 • Vaknade tidigt och tassade upp för att förbereda projekt Ta bort stygnen på vänster hand. Så bra det går… För en månad sedan genomförde jag Ta bort stygnen på höger hand. Det gick fina fisken eftersom jag är mera vän med Fröken Vänster, hon får utföra det mesta finliret medan Fröken Höger mest funkar som stöd och avlastare.
  Men idag går det inge bra alls, vad fan ska jag ta mig till nu då? Dels lyckas jag inte peta in sutursaxen under knutarna och dessutom börjar jag känna mig lite pjollrigt yr o illamående. Kan man trava in på akuten och be om att få nio suterer bortklippta för man var så kaxig att man sa till kirurgen att det där, det fixar jag själv. Vi drar ju till New York strax, vill ju inte knalla runt där å se ut som Frankensteins monster med suturtrådarnas dekorativa broderi på handleden.
  Dricker lite mer stärkande kaffe.

  • Men är du inte riktigt KLOK? Man tar inte stygn själv. Där går min gräns, och jag är rätt smärttålig.

   Om du inte klarar det kanske du kan lägga till lite korsstygn eller så? 😉 Karpaltunnel eller?

   • Avstygnad med hjälp av maken, han höll i pincetten och jag i saxen. Tjo vad det gick och nu ska karpaltunneln återigen vara öppen för trafik i bägge tassarna.

 • Blev väckt av en hund som står och piper vid sängen.Aha..tänker jag..han är dålig i magen. Rusar upp och springer själv på toa samt sliter tag i lite kläder .När jag sen går förbi sovrummet ser jag hunden liggandes på min kudde utsträckt sovandes så skönt .Den lille rackarn ville bara upp i sängen och fann ingen plats..jamen då tar vi och kör upp matte då..skithund.
  Nu går det inte att somna om.Gubben snarkar så det blåser i sängen och hunden har tagit både täcke o kudde. Bara att gilla läget och pimpla kaffe några timmar nu ..Livet är underbart!!

  • HAHA! Hundar är rackarns smarta. Jag gillar stilen. Själv brukar jag hitta Stor på min kudde om jag går på toa. Och sedan har han ovanan att stå nedanför sängen och skälla sig till bästa platsen (ligga liten sked med mig eller maken och bli kliad på magen). Intressant fenomen det där.

 • Åkte till jobbet i spöregn 06.00. “Halva priset lappade” en del julvaror ( vi snackar livsmedel)
  Laddade diskarna med hummer och oxfilé, effektiv som attan så jag var klar 10.00. Jobbar till 16.00. Tittade på reparatören som avstyrde packmaskinens spottande av obrukbara etiketter. Lunch! Ja inte vet jag hur det gick till eller vad jag gjorde exakt men simsalabim var kl 16.00. Åkte hem i spöregn. Mejlade dig bevis på Blixt och Dunder i samma port, t o m samma våningsplan. Fnissade åt det. Soffhäng och god natt!

  • Det där var dagens första ickesega dag. Jobb 06:00 alltså. Det var samma tid jag somnade inatt.

   Och ja! Jag såg det igårkväll! Tack. Herregud är det möjligt liksom. Som jag skrattade.

 • Har firat jul med föräldraskapet i skåne och gårdagen tillbringades i bil därifrån och hemåt, en sträcka på ca 55 mil. Regn blåst och lite mindre regn var väl det som hände mest. Fast å andra sidan ….. jag skulle nog kunna bränna iväg ett inlägg eller två om folk som inte kan köra bil, använda blinkers, göra idiotiska omkörningar osv…
  Jävla töntar!
  Nu är vi iaf hemma igen och gårdagskvällen tillbringades i soffan ojandes över hur jävla trötta vi var nio blåstes alla ljus ut, inklusive mitt men jag hann iaf upp till sängen innan ljuset slocknade 🙂

  • Folk kan inte köra bil. Det finns nästan inget som gör mig så arg som när jag sitter bakom ratten, eller för all del är en co-driver i passagerarsätet. Det kan omöjligt vara bra för mitt blodtryck att pendla så mycket. Du har mina sympatier och välkommen hem 🙂

 • Vi tillbringade en del tid i bilen igår.
  Ner till Malmö. Yngsta dottern skulle ha en Onepiece. Och ville prova i butik. Så in där och sen ut till Emporia en vända.

  Sen hann vi inte mycket mer

 • Jag har dumpat familjen och sitter i min mors för tillfället tomma typ penthouselägenhet och hetsskriver på min uppsats. Inlämning på nyårsdagen och jag ser äntligen ljuset i tunneln. Men det är ju inte jättespännande saker som händer när man vankar, skriver och glor på en genomgrå himmel hela dagarna. That’s it liksom.

 • Packade in familjen i bilen o tog en tur över bron till Köpenhamn. Solen sken o det var nice när vi lämnade hemmet= lättare kläder o ingen mössa eller vantar. Trängdes på de smala gatorna i city med alla Köpenhamnare.. Bilar från alla håll, galna cyklister o gångtrafikanter utan rädsla för liv o lem som korsade gatorna hur som helst. Tillslut hittade vi en parkering till kostnad av en middag på finkrog.
  Nu hade plötsligt vädergudarna tröttnad och solen försvunnen, i stället blåste det isvindar och det nice promenad vädret var väck. Efter 2 timmar inkl 1 timmas besök på Lego affären och lunch på Köpenhamns sämsta restaurang hade resten av familjen gett upp och vi styrde kosan hemåt. Det blev inga stövlar till mig som var anledningen att vi körde dit :((((
  Nästa gång så blir det en tur utan la famigla.

  • Åh. Det var SÅ längesen jag var på shoppingtur i Köpenhamn. Nu blev jag lite avis. Min kära väninna och jag brukade åka en gång om året och ha hotellhelg och gå bananas på varuhusen och avsluta med Jensens. Så jäkla mysigt. Fast inte utan kläder i isvindar.

   Kunde ni inte gömt er på Illum? 😉

   • Föreslog både Illum o Magasin men de hade tröttnat. Fick besöka exakt två butiker i 2 min…
    Älskar att flanera runt i Köpehamn o shoppa, fika, ta en öl eller två..

    • Samma här. Och vad fan. Illum kan man ju både äta och shoppa i. Ta inte med dem nästa gång. Jösses vad sugen jag blev på just Illum nu.

 • Har grym ångest inför FYRA tentor 7-16 jan.. Ett halvår till sedan blir det ingenjörsprogram i normal takt. Man har ju CSN i hasorna så nu gäller det att hålla tungan rätt i mun och klara alla fyra..
  Annars har jag lånat mammas nya Nissan QashQai och kör därmed manuell växel för första gången på..3,5 år! Hittills har det gått finemang men man väntar ju bara på att nåt ska krångla.. 🙂 pepparpeppar
  Kram Moa

  • Du skämtar. Fyra tentor på en vecka? Olidligt och jag vet precis hur det känns. Ett innerligt lycka till från mig.

   Hah! Vi har automat. Jag kör sällan manuell numera, och det går fint att byta från manuell till automat men när jag byter åt andra hållet glömmer jag kopplingen och brukar få kärringstopp de första trettiofem rödljusen för att jag bara bromsar och bromsar och bromsar till bilen dör. Opraktiskt det där.

   • Ja, jag har fysik och kemi. Biologi som jag vill ha bättre betyg än en 3:a i (pga garantiplatser på program till hösten, betygsgrundade) samt matte som jag körde i i höstas..

    Päronen hade två automat men nu har den ena bytts mot denna och den andra ville de köra till Sthlm för att spara på den nya bilen.. Annars tränar jag mest på att göra fransk manikyr med gelén på frihand. Har klistermallar men de funkar ju inte, klistret släpper och det blir vitt överallt.. Något tips på den?

    Kraam

    • Fy ubbe…och matte dessutom, vilket lidande (nej jag gillar inte matte alls) 😉

     Klistermallar är svårt, för precis som du säger så lossnar de ju. Det finns ett fåtal som är bra, men kanten blir ju lite skarp. Frihand med gelén är ju väldigt förlåtande. Jag kör frihand och innan tork justerar jag det som behöver justeras med en skrapa. Vansinnigt praktiskt och det är helt okay att måla fel. Mycket svårare med vanligt nagellack.

 • Har börjat med candycruch drömlandet, kul med nåt nytt spel.
  Står o hackar på level 118, sen en vecka tillbaka.
  Nu redan kommit till 15 I DRÖMLANDET

 • Jag är så uttråkad så att jag städar…
  Försöker också låta bli att irritera ihjäl mig på sambon som har hållt mig vaken 2 nätter med supersnarkningar 🙁 (kan iofs hänga ihop det där med irritationen o sömnbristen).
  Tur att det snart är nyår o att man får jobba på torsdag o fredag 😉

 • Igår var det fika hos sambons farmor som “bara” hade sju sorters hembakta kakor, det vore ju synd att äta lite mindre någon dag under julen… Sen blev det flera timmars bilresa till mina föräldrar där kommande vecka spenderas, inte alltför händelserikt. Läste dock en intressant grej på text-tv ang att folk som har förbud mot att äga djur ofta bryter mot det & att hon de intervjuat hette *trumvirvel* bonde i efternamn & jobbade med djurskydd på länsstyrelsen i Skåne. Då kom jag att tänka på ditt inlägg här tidigare :)}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.