I morse (förmiddags) sa jag inte godmorgon till maken

Jag sa:

– ANTINGEN SOVER DU I EN ANNAN KOMMUN ELLER SÅ GÅR DU RAKA SPÅRET TILL APOTEKET OCH KÖPER NÄSSPRAY!

Igår gick vi och lade oss samtidigt för första gången på länge. Jag brukar ju somna före maken vilken är min smala lycka i de flesta fall. Så icke igår. Och han somnar alltid så fort huvudet landar på kudden och så börjar det förbannade sågverket.

På både in- och utandning.

Igår var han tydligen dessutom irriterad, för långa haranger med ohörbart sömnprat drog han iväg med. I så ilsket tonfall att till och med hundarna vaknade och var tvungna att kolla vad som försiggick.

Han somnade vid midnatt. Jag somnade någon gång efter sex imorse.

Behöver jag ens påpeka hur trött jag är?

0 thoughts on “I morse (förmiddags) sa jag inte godmorgon till maken

 • Fattar precis hur du känner dig…
  Min sambo kommer att få sova i gästrummet i natt, för nu måste jag få sova en hel natt någon gång!
  Blir snart galen

  • Då vet jag vem jag ALDRIG skall dela rum med i alla fall hehe. Men du kan inte vara värre än han jag bor med. Det måste vara omöjligt.

   • Tur jag inte ska sova över i Ullared om 1 månad när det äntligen e dags för den trippen 🙂

    Utan nöjjer mig med shopping :p

    Och nu måste jag ju bara fråga..hur gick det med gubbens Ge-kås resa, du klarade dig undan lr ?

     • Ha ha…… vikken tur du hade då 😀 😀

      Fast du hade väl kunnat anmält honom på “vår” ullareds tripp istället, så hade han kunnat få höra IRL hör synd alla tycker om honom, nu när han förmodligen blir nerspammad med mail …..Eller kanske inga alls 😀

 • Lider med dig och vet alltför väl hur det är! Min sambo “får en konstigt smak i munnen” av nässprayen…. Hur jävla länge då??? 2 minuter tills han somnat eller???? Ska snarast möjligt köpa alla varianter de har på apoteket så får han välja vilken som helst av dem eller leta annat boende!

 • Förstår dig precis.
  Att somna först är a och o.
  Gissar att mitt problem med att vakna tidigt helt hänger ihop med makens sågverk.
  Sitter ute o njuter vid vårt hyrda hus i Huay Yang Thailand .
  Äntligen semester:))))))))))

  Om du vill veta vad som händer hos mig ( nej det finns ingen pt José här)
  Kolla in oss på resedagboken.
  Kan hända att jag uppdaterar då o då 🙂
  Här ska inte tränas utan solas o drickas drinkar.
  Bada gör jag bara om jag måste.
  Vi heter något så spännande som Erikssonfamiljen

  • YYYYYL!

   Alltså, ja…jag kommer att kolla och fan ta dig om du inte uppdaterar. Och jag måste på semester. SNART. *blir fem år* ALLA ANDRA får ju men inte jag? 😉

   Ha det ljuvligt. Jag ÄLSKAR Thailand.

 • En Annan Susanne says:

  Har han testat snarkspray?
  Det finns ju en som man ska spraya ner i svalget, min gubbe hade det ett tag och det hjälpte en del faktiskt.
  Annars är även min smala lycka att jag somnar först.

  • Näe, han har testat exakt inget alls förutom att reta gallfeber på mig nattetid. Men nu är det nog. I vanliga fall får jag ju fyra nätters break från hans snarkande och fixar att dela säng i Strömstad, men nu har vi ju varit här i en vecka och den taskiga sömnen börjar ta på humöret. Som inte är så himla strålande i vanliga fall 😉

   Och du, jag har klippt naglarna så långt ner att jag vill gråta. Inte beställt tid för omvårdnad än.

   • En Annan Susanne says:

    Lite små-elakt att inte försöka få ordning på snarkandet faktiskt. Det är ju så jäkla jobbigt att bara ligga bredvid och inte kunna göra något, och att inte få sova ordentligt ska vi ju inte ens prata om.

    Min lät, låter, likadant och från vilket håll som helst, men jag tycker ändå att det blivit bättre, konstigt nog.

    Boka! Vad väntar du på?

 • Stackars dig. Skaffa en CPAP till honom 🙂
  Googla och läs om CPAP vid sömnapné (Wikipedia). Apparaten låter väl ifs litegrann men det står att de nyare modellerna är ganska tysta!! Står även att vissa landsting lånar ut gratis…

   • Alltså, om han inte går till den där läkaren så kommer han att få träffa en begravningsentreprenör snabbare än han tänkt sig. Iklädd träfrack. (Inte entreprenören, utan maken…)

    Snarkar han bara hälften så jävligt som du beskriver så har han rätt allvarliga apnéer och det ÄR livshotande. For real.

 • Det finns ju såna där nosgrimmor på apoteket…..man sätter en del i varje näsborre och ser ut som en tjur…..tror det hjälper många iaf……min man hade precis lagt sig för en siesta när det ringde på dörren…..han öppnar utan att tänka på nosgrimman, då grannpojken ville sälja jultidningar…….killen sa ingenting, men frågade mig sedan om det var snor som maken hade i näsan…(genomskinlig plast)….Nozovent heter de btw

   • Det verkar iaf värt ett försök…….annars får du hyra in honom på ngt Bed and Breakfast i närheten…..synd om vovvarna ju….att inte få sin skönhetssömn…..:)

    • jag hörde förresten ett annat tips….killen fick tejpa (silvertejp) en tennisboll på ryggen…..per automatik låg han hela natten på sidan…..och sprej och nosgrimma på det…..hjälper inte det, så får det bli särboskap……din pappas stuga blir väl ledig nu….:)

     • Det är ett praktiskt tips om man är en normal snarkare. Det är inte maken, han snarkar i alla upptänkliga ställningar, inklusive sittande och sovande på magen. Helt oförklarligt. 😉

      Du, jag fick just en ÄNNU bättre idé än torpet och pappas stuga. Eller idé och idé, snarare “present”. Jag återkommer när jag har dansat klart lycklighetsdansen och övertalat maken.

 • Delade hotellrum med en väninna i höstas och hon varnade lite att hon snarkade. Icke. Lite diskret andning, tyckte jag. Men som jag sa till henne – jag är ju van vid en KARL som snarkar, men hon påstod att pojkvänner klagat. Det är väl som med förkylningar, kan jag tro.

 • Snarkar han så där ska han söka läkare för undersökning/utredning!
  Uttalad snarkning (har han andningsuppehåll?) ska inte ignoreras och kan bl.a. orsaka problem med hjärta och högt blodtryck. Googla på “snoring and health related issues” åt honom (du hittar en del forskningsrapporter bl.a) och beställ tid hos läkare efter helgerna. Jag har skickat flera bekanta snarkare till läkare – de får ett nytt liv och avsevärt förbättrad livskvalitet när snarkningen upphör/förbättras för att inte tala om vad partnern får… 🙂

  • Jo jag vet, jag har googlat, läst för honom, hotat honom och bönat och bett. Men näe, riktiga karlar snarkar och går inte till doktorn. Inget fel på blodtrycket men jodå, han snarkar OAVBRUTET i timtal. Med andningsuppehåll. Jag vet att det är anledningen till att han är konstant trött. Och jag vet absolut att det är anledningen till att jag är konstant trött.

   Men jag skall ta honom i örat och släpa honom till läkaren. Det är min plan. Annars har jag ihjäl honom. 🙂

   • Gör det! Dra dit honom i örat. Bodde jag närmare skulle jag komma och hjälpa dig släpa i andra örat. Han kommer att tacka dig så småningom. Riktiga män snarkar inte = bara en myt! Herre Gud, han har säkert snarkat så mycket och så länge att han kommer inte ihåg hur det är att vakna utsövd. Och inte du heller.

    • Min sambo har just lovat att han ska gå till läkaren efter helgerna! Och bokar han inte tid själv så gör jag det!!!
     Han snarkar så att grannarna 3 hus bort hör, och spelar ingen roll om han ligger på rygg eller sida…
     Han har testat både näsprylen (den trillar ur) och det man sprejar i svalgen (funkar ett par timmar i början på natten). Nu spelar det inte längre någon roll om jag somnar före honom, han snarkar så högt att jag vaknar…
     Dessutom är han ALLTID trött… Men nu jäklar ska det blir ändring på detta 🙂

 • Efter tre nätter och dagen idag utan i princip ett ord som sagts så skickade jag hem den där som delar min säng då och då.
  Han fick åka till föräldrarna. Tack och hej. Låt mig sova för helvete.
  (om du någonsin vill se mig igen)
  Han hävdade att han tänkt tanken själv … Jag tvivlar jag men ;))
  Inatt skall det minsann sovas. Håhåjaja!

  Har inte maken föräldrar du kan skicka han till kanske? Vänner? 🙂

  • Haha…du har tur du. Som kan skicka iväg honom. Och jag skrev precis om min absolut världsbästaste idé i ett inlägg 🙂

   Och du. Sov gott inatt. Jag skall banne mig gå och lägga mig nu efter en natt med INGEN sömn och hoppas att jag totaldäckar. Innan han kommer och lägger sig och börjar trumpeta genom näsa och mun.

   • Nu är klockan 23,08 – Jag hoppas du sover som en liten spädgris! 😉
    En annan sitter uppe liite till för jag vet att jag inte kommer vakna 3 miljoner ggr inatt! Hurra! 🙂

    Och den där idén ..tänk om, tänk rätt! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.