Interview with the vampire (make)

Jomen vi påbörjade intervjun i torsdags kväll, nu är den klar. Och vi blev inte ENS ovänner? Han tyckte ju det var kul och ville ha mer frågor (hej bekräftelse) och jag var abbans nyfiken på vad han skulle svara på vissa saker eftersom jag inte övermindödakropp trodde att han skulle ta det på allvar, utan skämta bort det.

Det gjorde han inte heller?!

Så, era frågor i vad jag tror är kronologisk ordning, omskrivna i en del fall så de blir ställda till maken och inte i tredje person. Antingen har han gjort något jävligt dumt, eller så planerar han att göra det, för svaren är vettiga. De flesta i alla fall.

Förbered er på förvåningens finger i häpnadens mun.

Varför älskar du Victoria?

Först kom ett fåntrattsvar visserligen. För 100 år sedan när vi inte var ett par och jag tyckte att han hade en puckad flickvän/sambo, sa jag att om han var tillsammans med mig (vilket inte var ett dugg aktuellt då, att han inte skulle ha begränsade dataspelstider och att han fick strula med andra tjejer bara han inte kom hem med sjukdomar…DET glömmer han aldrig att jag har sagt. Så spontansvaret var:

– För att jag får spela hur mycket dataspel jag vill och skall jag vara otrogen så är det okay så länge jag använder kondom, enligt henne själv.

Sen:

– Näääää…det menar jag ju inte och det låter ju som att jag är ett ärkesvin. Jag skall skärpa mig.

(Där dog jag lite, en akut attack av självinsikt?)

– Jag älskar Victoria för att hon är min like, vi kompletterar varandra. Och hon är min bästa kompis.

Är du synsvag?? Om inte, HUR kan du gilla dina Crocs-skor?

– Synsvag, tvärtom, jag har nyss opererat synfelet och fått upp ögonen för Crocs. Du kanske borde fundera på en operation? Innan hade jag ju bara ett par, nu ser jag ju hur många andra snygga modeller det finns.

Vad föll du för hos Victoria? Hur tror du eran framtid ser ut, alltså vilka drömmar ni har? Vilka ovanor har Victoria?

– Jag föll för att vi är lika, har samma intressen, vi kompletterar varandra. Det jag inte kan det kan Victoria.
(Här vill jag påpeka att jag kan allt, och han kan inget och jag undrar vad han fyller för funktion i vårt förhållande egentligen.

– Plan och dröm är att bo i Florida på vintern och Sverige på sommaren och att Victoria jobbar och jag är hemmaman.

– När hon borstar tänderna så avslutar hon tandborstningen (eltandborste) med att sprida tandkräm och vatten som en fontän över hela badrummet. Och vi har glashandfat och speglar överallt. Det ser ut som fan.

– Andra ovanor, nu är inte vi pedanter, men varför måste de där fnuttarna man tar bort för att öppna den ryska yoghurten ligga på golv, bänkar och överallt?
(Alltså verkligen? Vi pratar om mannen som jag dagligen får tala om att om man reser sig från soffan för att hämta något i köket så kan han ta med sig något som skall TILL köket när man ändå går?)

– Hon är hemma hela dagarna men varken städar eller tvättar, så jag var tvungen att säga upp mig och bli hemmaman.
(Ja, det var hans sista dag som anställd igår, jag väntar med spänning på ett skinande rent hem, mat på bordet klockan fem och nyvikta kläder i garderoben. Shit alltså – och jag råkar ha kontoret hemma.)

– Hon har tagit alla våra garderober och ändå ligger det fullt med kläder på matsalsbordet vid garderoberna.
(Sanning med modifikation, dessutom ligger hans i en hög i grovköksvasken)

Jag vill höra din version av orsaken till din vurm för motoriserad sugning.

– Det är väl inte så himla roligt att köpa dammsugare, men det är rätt coolt med en centraldammsugare på en båt. Plus att den är bra. Grovdammsugaren är till fastigheten, för den dammsugaren som står i källaren där nu suger in mindre än vad den sprutar ut, och då köpte jag en med HEPA-filter

Och där blev han så upprörd att han rusade ut för att hämta dammsugaren och förklara hur mycket bättre det filtret var. Och jag fejdade ut och slutade lyssna, men det var något magiskt med det här filtret kontra normala filter. Hur nu de ser ut?

20131213-214752.jpg
Ett HEPA-filter. Vad nu det är. Gäsp.

Haha, vad roligt! Jag vill fråga vad du tycker är Victorias bästa egenskap och vad den sämsta är också naturligtvis? Ooooch, han måste få svara ocensurerat… Det här skulle nog alla gifta par behöva egentligen, lite parterapi så här i all enkelhet…

– Bästa är att Victoria är grymt omtänksam och sämsta är att hon aldrig slutar prata.

Jag vill höra om vad du tycker är Victorias värsta fadäs.

– OJ det finns så många (här börjar han rabbla den ena efter den andra innan han bestämmer sig), näe – den värsta var nog när hon skulle lägga till i vid klipporna i en liten vik, släppte draggen men kom in lite snett. Jag hoppade i land och försökte hålla emot men det blåste sidvind så jag släppte tamparna så Victoria skulle kunna ta upp draggen, backa ut och komma in igen. Det var bara det att hon backade utan att dra upp draggen. Så den fastnade i propellern och hon fick lägga ur växeln, stänga av motorn och dra upp drevet. Sen gick båten dit den ville och drev upp på stranden i viken medan jag stod på klipporna och inte kunde göra något mer än att hoppa i vattnet och simma dit.
(HÄR vill jag bara komma med ett klargörande! Draggen satt som berget och det var sedermera jag som kom på att vi kunde skarva tampen efter att vi, nåja maken, hade skurit loss den från propellern och använda oss av ankaret för att dra ut oss på öppet vatten igen. Istället för att ringa sjöräddningen. Japp, det var maken som fick dyka efter draggen men som bonus fick vi även räddat den och ett rostfritt ankare kostar flis. Sen var det väl mitt fel från början. Kanske. Men han borde inte hoppat. Eller åtminstone klarat att hålla emot. Typ?)

Sen kan vi ju passa på att fråga om Victoria snarkar?

– Om hon snarkar ja! Jag hade det inspelat på en gammal gammal telefon men den finns inte kvar.
(LÖGN LÖGN OCH FÖRBANNAD DIKT!)

Om du fick vara din fru för en dag, vad skulle du passa på att göra då?

– Passa upp min man! Eller kanske gå omkring och ta mig på brösten hela dagen?!
(Dra åt skogen vad män är simpla…)

Först måste jag gratulera till väldigt god smak vad det gäller fru(kan ju aldrig bli långtråkigt iaf)sen måste jag beklaga foppisarna,det ser ju förjävligt ut på alla över 10 år…men ok.min fråga är;är du en samlare på allt? Eller bara sådana grejor som låter.mvh,hon som fick arga ögat när jag trodde att kamikaze piloterna hade hjälm.ps du kanske skulle läsa bloggen liiite noggrannare runt bröllops dagen,det hade vi tjänat på båda två ds

– Jag samlar bara på VIKTIGA grejor. Som låter. Maskiner och teknikprylar.
(Här vill jag göra en passus, han samlar även på vykort och böcker från gamla Strömstad som han maniskt köper på Tradera…men det gilldes tydligen inte enligt honom?)

Hur känner du inför att bli så uthängd på bloggen?

Det struntar jag fullkomligt i, gör det Victoria glad och andra glada så fine by me. Jag känner henne, jag vet precis vad som blir ett vinklat inlägg och vad som inte blir det. Så hon skall ju bara var tacksam över att ha en fantastisk inspirationskälla.
(Jomen eller hur, det var verkligen min första tanke med…not)

THE END

Men han var förvånansvärt tålmodig, jag har inte censurerat eller lagt ord i munnen på honom.

Jösses vilken ädel människa jag är.

0 thoughts on “Interview with the vampire (make)

 • Åhh… han låter ju nästan rent av lite mänsklig och kanske kanske lite gullig i sitt svar varför han älskar dig! I varje fall i svar nr 2…

    • Nej det skulle man inte orka. Eftersom livet sällan är som en hollywoodfilm. Eller ja, kanske en film som handlar om terror och sådant. Men inte en romatisk komedi i alla fall. Jag gissar att han har sagt sitt för ett tag framöver, han är inte så “rosa” av sig. Men han brukar vara bra på presenter, om han bara minns det. 🙂

 • Kul,han verkar ju inte såå dum iaf,klar i huvudet,talar begripligt(även om han mörkar vissa saker)du kan säkert lära upp honom till en utmärkt hemmaman.med din fantasi kanske tom en tvserie”hemmamännen i Strömstad”given succe’..Btw riktigt rart svar varför han älskar dig så mycket,om jag var du skulle jag prioritera minipaden före sex idag.

  • Haha! En utmärkt hemmaman? That would be the day. Han kommer driva mig till vansinne. Även om jag håller med om att en del svar var förvånansvärt rara.

 • Men,han verkar ju vara ett riktigt kap;duktig på maskiner som låter,tycker om att städa e dig,arbetat som kock,hjälper gärna till med trimningen av hundarna osvosv,med lite träning klarar han nog av några lättare hushållssysslor,hehe

  • Ja jösses. Just de grejorna är han ju verkligen bra på. 😉

   Men om jag skall vara snäll så är han faktiskt jävligt händig. Bra på att bygga och mecka med motorer och sånt. Rörmokarson liksom, då blir man jäkligt händig. Så okay, han är teknisk och händig. Nu har jag varit snäll för ett helt år framåt.

 • Men…vilken trevlig man du har! Är du säker på att det är honom du hänger ut i bloggen? Är det han, så är jag säker på att han klarar det, det låter det som i alla fall.
  Nu blev jag lite nyfiken. Vad ska han göra i stället för att vara anställd? Det där med hemmaman verkar inte troligt.

  • Han har sina ögonblick 😉 Och ja, han klarar det.

   Just nu vet han inte riktigt vad han skall göra, men han har lite planer. Men inget konkret. Först tror jag att han skall njuta av att slippa gå till jobbet på måndag, och tisdag och onsdag och…sen tror jag att han kommer dö av uttråkning och hitta på något 🙂

 • Åh vad härligt att maken kom till tals!
  Jag blir impad när jag läser om din största fadäs o tänker att min man måste bli avundsjuk!
  Jag läser blabla dragg blabla tamp blabla propeller. Som jag skrev härom veckan bor vi i den fina ostkustpärlan Trosa.
  Min man är uppvuxen på sjön , jag är uppvuxen i S-tälje.
  När vi började umgås på åttiotalet var vi ut sjön några stycken i en segelbåt, det slutade med att jag låste in mig i ruffen o bestämde mig för att aldrig segla mer, vad jag än gjorde var det tydligen fel.
  Och än så länge har jag hållit löftet.
  Vi har en liten Ockelbo . När han köpte den var mitt villkor att o m jag följde med , skulle inga krav ställas på att undertecknad skulle agera hoppilandkalle ,
  Inte heller skjutifrånstina. Kan han hantera båten själv på sina fiskeresor , kan han hantera den själv, när drottningen i hans liv har beviljat audiens ;).

  Verkar som ni två har gjort bra kap båda två :))

  • Jag tror inte din make skulle bli avis faktiskt, för det är en evig kamp när man är två kaptener på skutan 😉 De flesta karlar brukade bli imponerade när man kom som ensam tjej i stor båt (för jodå, jag har varit ute en hel del på egen hand med). Men de duckar när vi kommer in både två och inte är överens om något alls. Däremot är det JÄTTEROLIGT att reta maken med tanke på att jag har VHF-intyg, förarbevis, skepparexamen, högfartsintyg och vad det nu är mer fastklistrat i intygsboken. Det enda maken har är VHF. Fram till båten vi hade innan den vi har nu var vi likvärdiga på sjön, men nu börjar jag halka efter för jag lackade ur på båten och sättet den fungerar. Det var för mig som att lära sig från ruta ett. Däremot är jag en ännu sämre hoppilandkalle så valet är enkelt. Jag är helt enkelt lite mindre dålig på att lägga till. 😉

   Om det är en tröst. Vi hade en gammal jäkla skärgårdskryssare i familjen när jag var tonåring. Och en farbror som var kapten med ett humör värre än Kapten Haddock. Vi gjorde en mardrömssegling i storm och åska när jag var 15 år som jag grät mig igenom. Sen klev jag av och sa att jag inte skulle peta på båten igen förrän den blev brasved. Och det gjorde jag inte heller (men jag snodde pappas motorbåt istället).

   Och du har så rätt. Kan de sköta skiten ensamma så kan de banne mig göra det när man är ombord med. Rätt inställning. Däremot skulle jag önska att fler lär sig grunderna, eftersom det kan hända en olycka. Och nu ser jag bara till min egen familj. Min pappa har båt. Min styvmor vet inte hur man vrider om nyckeln, och hon vet aldrig var de är någonstans om hon skulle behöva ringa efter hjälp. Så skulle något hända pappa ute på sjön så är hon lämnad i sticket och skulle inte kunna ta sig i land ens under pistolhot. Men å andra sidan sa hon som du när pappa köpte båten hehe.

 • Inte nog med att han är så lik min morbror (i yngre dagar) att jag hajar till varje gång han är med på bild, han verkar ha en del bra egenskaper också! Och han tar det som skrivs här på rätt sätt!

  Ett tips; När han tröttnat på att vara ledig så kan han fundera ut hur han ska omvandla era 60 kvm till en Tardis-lägenhet, så att ni får plats med det ni har i huset! …Hur många garderober ska du t.ex. tränga in dina kläder i ? Hur ska ni få plats med alla tekniska leksaker/nödvändigheter? Var ska du sitta och arbeta i lugn och ro? Har han levt mycket i båt så borde han väl vara bra på att stuva och utnyttja varje vrå, så det kanske kan vara en passande uppgift.

  • Jomen jo, även en blind höna…. 🙂

   Och JA…en strålande idé! Tardis FTW. Alltså jag har nog redan bestämt att om vi skall bo här MEST innan vi kommer på ngt annat så måste jag hyra ett kontor. Annars kommer jag mörda honom. Jag kan inte jobba medan han ligger på soffan en meter bredvid mig och kollar på svartvita dokumentärer om andra världskriget.

 • Nu har du skrivit så många inlägg så att jag sparar på dom. Typ som när en läser en riktigt bra bok som inte får ta slut. Portionerar nu, så att när jag har tid i jul har att läsa och kommentera. Ville bara kommentera denna (så att du vet att hon läser och kommenterar efterhand) att ni är fantastiska, ja ja mest du, så att det blir rättvist. Kram pårej!

  • Tack söta rara.

   En väldigt ospännande bok då. Jag tycker själv om när det är vampyrer i mina böcker. Kanske måste ta och infoga en liten vampyr eller två i bloggen.

   God Jul på dig om du inte kommer tillbaka förrän då 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.