Hundstatus och väldigt viktig fråga

Jag och Liten knatade in i mitt krypin skittidigt, för han var så trött så trött. Så vi släckte alla ljus så han fick lugn och ro, medan jag kollade på en film.

Klockan halvfem imorse bet han mig i armen. DEN lyckan. Då tyckte han även att det var dags att äta, dra upp för trappan till de stora pojkarnas sovrum och OJ vad inte poppis vi blev.

Jag levde ju med två syskontikar som blev runt 16 år, än idag vet jag inte vem som bestämde och var högst i rang eftersom de aldrig slogs om något. Vilket är skitkonstigt med tanke på att tikar inte är det ultimata att ha tillsammans. De slåss ju till döden om de ryker ihop, har inte den där instinkten som hanar har att en lägger sig. Men som sagt, de här två slogs inte. Bortsett från ett par gånger nattetid.

Den yngre systern var inte så trött som den äldre, och kunde ibland råka trampa på den äldre när hon vandrade i sängen. Då vaknade hela familjen, för då blev det livat och o-glatt.

Ungefär så var det inatt när Liten smet upp. Man väcker inte Stor hur som helst, och absolut inte mitt i natten. Stor blev så upprörd att han morrade ända från rövhålet. Och jag blev tvungen att tända i taket för att se Liten…vilket föranledde morrningar från maken.

Vi kände oss hyfsat ovälkomna faktiskt, så det var bara att bära ner klumpen igen. Sen klockan halvfem har jag alltså legat och läst och kliat hundmage. Jag är väldigt opigg idag. Men han bet mig i armen, det var det mest viktiga och ett sundhetstecken. Och så bar han på en UGG.

NU till frågan. Jag vet inte varför jag började tänka på det men jag misstänker att det beror på någon passage i boken.

Alla har ju mobiltelefon numera, och för ett par år sedan hörde jag att den yngre generationen har slutat med armbandsur. Min generation gör ju den där vridapåarmenförattkollaklockan utan att ens tänka på det, medan den yngre har bytt ut den mot att dratelefonenurfickanochkollaklockan.

20131210-092722.jpg

Så här ser min arm ut. Dygnet runt, året runt. Det enda som ändras är vilken klocka som sitter där. Mitt värsta i-landsproblem var när jag opererade handen och inte kunde ha klocka på tre veckor. Eller snarare, klocka på fel arm. Fungerade inte.

Jag tror jag kollar klockan en miljard gånger per dag, utan att vara medveten om det. Medveten blir jag ju om det inte sitter något där.

Meeeen, sen fick jag höra att även min generation gått över till telefonklocka och bytt ut armrörelsen mot telefonrörelsen.

Kan det verkligen stämma? Och hur stor dinosauriefaktor är det på mig då?

Telefonen funkar som väckarklocka. Inget annat.

Så, berätta nu för tant att tant inte är ensam om armbandsur.

Är jag det så har jag banne mig en fot i graven.

Shoot.

0 thoughts on “Hundstatus och väldigt viktig fråga

 • Jag har inte haft armbandsklocka på typ 10 år…och då ska man tänka på att jag är äldre än dig 😉 Jag kollar alltid tiden på mobilen.
  Har ibland tänkt att jag ska köpa mig en klocka för att det är snyggt, men än så länge har det inte blivit av.

  Skönt att Liten är sig själv igen 🙂

 • Lugn bara lugn. På min arm sitter det wn klocka och det kommer jämt att göra det! 🙂
  Sen vete tusan om jag inte är lastgammal. Jag har kvar väckarklockan vid sängen, och en hemtelefon!, 🙂

  • Haha vi har också väckarklocka, varsin på varsitt nattduksbord. Men de står bara och samlar damm. Hemtelefon har vi med, men ingen telefon inkopplad. Det var ju aldrig någon som ringde på den?

   Men det gläder mig att du har armbandsur, det skulle jag inte klara mig utan.

 • Jag har nästan alltid armbandslocka på mig känner mig naken utan och tittar på armen femhundrafemtioelva ggr om dan för att se vad kl är känns drt som iaf om jag av nån anledning inte råkar ha kl på mig

  Kollar ifs kl på mobilen med, men måste ha armbandsur

  Ena systersonen på 25 har armbandsur iaf

 • Har armbandsur, mycket enklare att vrida på armen och kolla tiden, än att behöva fippla upp telefonen ur fickan/väskan/fodralet. Dessutom har jag införskaffat mig en del riktigt snygga klockor efter att ha bott och shoppat loss i Kina, så att ha klocka är lite som att ha ett armband 🙂

 • Jag, som är liiiite äldre än du (3 år för att vara exakt) har använt mobilen som klocka sen jag fick min första telefon 1995.
  Några armbandsur har jag haft men, mer som smycke än som klocka. Fast, det kanske är dags att börja använda dem igen för att inte vara som alla andra. Problemet är väl bara att jag nog kollar telefonen för att få reda på tiden än gör armrörelsen så det funkar antagligen dåligt.

 • Jag använder armbandsklocka, har en fin klocka av titan: väger nada, brukar ha boetten på insidan handleden, för att kolla tiden i smyg i mitt förra liv där kundbesök på löpande band (med temat “jag har all tid i världen för dig, självklart”) var vardagsmat: man vinklar bara lite diskret handleden när man lyfter kaffekoppen och sen sneglar diskret över koppkanten: aj aj aj redan sen. Det kan man inte göra med en mobiltelefon! Å andra sidan luktar det sällan illa om baksidan av en mobil…

  • Smart! Med insidan och smygkoll. Lite svårare att kolla diskret på andra sidan.

   Min klocka duschar med mig, så den luktar nog mest inget alls? 😉

 • Jag har inte armbandsklocka (autocorrect föreslår armbandstelefon – haha!) på typ…jag vet inte. Sen jag fick mobil 1996, typ? Däremot har jag en kollega som är typ 25 och han har fortfarande armbandsur. Det påstås att IT-infödingarna, dvs de som är så unga att internet alltid har funnits, inte har klocka men jag tror det är trams. Det har blivit mer av en accessoar tror jag!

  • Armbandstelefon (autocorrect gjorde samma här, var tvungen att testa) är ju onekligen mer troligt mao.

   Ja, det är vad jag hört med. Att de inte har klocka. Och accessoar är ju bara att glömma, det handlar ju om att ha stor och tydlig klocka så tanten här ser. Herrklockor, uteslutande.

 • Jag bara måste ha klocka på armen, men däremot min gubbe som är född -37 har bara telefonen.
  Däremot frågar han mig etthundraelva ggr om dagen hur mycket klockan är.!!!!

 • Mitt armbandsur gick sönder för flera år sedan och sedan dess har jag gått över till mobilen som klocka, där jag gärna vill ha en analog klocka som visar tiden. Har den även som väckarklocka men har också kvar min gamla analoga batteriväckarklocka. Har upptäckt att jag tycker om klockor och har dem i varje rum här hemma och ska jag kolla tiden i största allmänhet så vill jag att det ska vara en gammal rund urtavla och helst inte digitala siffror. Det är precis som att min fossila hjärna (48 år gammal) inte riktigt förstår när det står 10.45 i digital form utan det är mycket enklare för den att fatta när tiden visas på en rund urtavla, en s k analog. Knäpp, jag är!

  • HAHAHAHAHA…det enda jag ser är länken. Jösses som jag skrattar.

   I övrigt håller jag med. Visare…inte digitalt. Min råkar ha digital med, men där brukar det stå datum och dag, råkade nog komma åt en knapp när jag tog kortet.

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Jag har aldrig armbandsur (o väldigt sällan andra smycken) men det har inte med mobilen att göra.
  Det beror på att jag inte får ha det på jobbet o jag tröster inte ta av o på hela tiden.
  Hade jag haft ett annat yrke hade jag garanterat haft klocka på armen.

 • Jag är exakt 29 år och 190 minuter gammal (ung?), och jag använder också armbandsur. Just nu är batteriet slut men ändå har jag på mig den eftersom det känns väldigt konstigt utan.
  Skönt att Liten mår bättre.

 • Jag har en kinkig hud som inte gillar täta klockarmband, så mina klockor åker på och av en hel del ofta går jag hemifrån med armbandsklocka, men den hamnar i väskan efter ett tag. Hemma har jag aldrig klocka på mig, men jag har klockor överallt så att jag snabbt kan se vad klockan är.

  Vid sängen står en väckarklocka som ringer först, sedan låter mobilen och om det är viktigt att vakna i tid så är ytterligare en klocka utplacerad i rummet, jag kan vara lite svårväckt…

  Skönt att Liten börjar bli sig själv igen och med självklarhet anser att hela hemmet är där för hans skull!

  • Fy så hemskt. Att mixa mellan att vara och vara utan. Då hade jag blivit totalförvirrad. Men ett tips kan ju vara att göra som jag, jag har alltid lösa herrur som får vara en storlek för stor så den inte sitter kloss an armen. Då kan jag dessutom vrida den genom att bara skaka på armen? Titan är ju rätt snällt?

   Ja, Liten började bita nästan som vanligt i eftermiddags. Och gav mig två nya blåmärken. Inte fullt som vanligt, men han är på god väg? 😉

   • Jag har en klocka med titanarmband och det fungerade alldeles utmärkt. sedan gick jag upp en massa kilon och det sitter nu för tajt på armen (jag har tagit bort flera länkar, så jag kunde kanske hitta länkarna och gå till en urmakare som sätter dit några igen, men det är alltid så mycket annat högre upp på listan…). Just nu verkar värken sammarbeta och jag kan ge mig ut i julvimlet i eftermiddag, jag kanske skulle titta efter en klocka till mig själv, det är nog lättare än att hitta julklappar till andra.
    Annars fortsätter jag att vara förvirrad, min gamla mobil kan ju iaf klockan! (Och jag men ar GAMMAL, det är alltså inte någon smartphone.) Och jag tillhör väl dom äldre här så då ska jag väl fortsätta med mobilen!

    • Jamen ja. Det är ju så jag gör. Klockan sitter inte tight. Tycker jag låter som en utmärkt julklapp till dig själv, vet att Casio har en snablars snygg titanklocka.

     Och NEJ…det är ju vi gamla som blir ungdomliga med klocka tydligen. Eftersom resten av vår generation har anammat telefonklockan. HAH.

 • Alltid klocka på armen,känns lite naket annars,och hur ska man kunna veta vad tiden är…..?kul att lillvoffen har piggat på sig,gott tecken är ju att han tar hand/arm om sin mesiga mamma……hehe.annars har jag nästan landat i GBg idag med 5 min kvar t landning fick vi åka tbaks t Helsingfors…..tack som fan,känn ingen sorg för mig GBG typ…..och här är det snöstorm….

   • Tja,vad sägs om dimma….väldigt lokalt tydl.Landvetter var stängt i 3-4 tim.går ingen nöd p oss har varit borta i 14 d.nu äntligen hemma hos mina lurvetussar,dom blev jätteglada och bar ut halva skohyllan i trädgården,så nu är det skattjakt pg

 • Hm har nog inte haft en klocka på tio år ……minst och jag är över femtio och borde vara van vid klocka men det försvann med mobilens inträde . Slutsatsen blir väl att du är lite gammaldags 😀

 • Klart att man har en klocka på armen. Hade inte klarat mig utan. Är född på mitten av 70-talet.Kommer aldrig sluta med min klocka
  Har även en väckarklocka men den är till för att jag sinte skall kunna snooza hur många gånger som helst på mobilen.

 • Jaha, då är man gammal då 🙁 Har inte använt armbandsklocka på många år… Min sambo som är 9 år äldre än jag och har mobilen konstant vid örat klarar dock inte av att titta på den för att få veta tiden, så nu har jag beställt ett nytt armbandsur i julklapp till honom. Den var iofs så snygg att jag skulle kunna tänka mig att ha den själv också. Så då är han ungdomlig då? Jag fick dock höra av Memira att jag var för ung för en av deras operationer, jag är närsynt har brytningsfel och börjar även bli långsynt (långsint?). Det enda jag hörde var för ung, för ung, för ung och tyckte då inte att det gjorde så mycket att de inte kunde korrigera alla synfelen 🙂

 • Sorry, den här tanten har INTE armbandsur längre. Men jag har å andra sidan väckarklocka, använder inte alarmet på mobilen. Och jag har fortfarande hemtelefon. Så där plockar jag ju tant-poäng…

 • Jag hade armbandsur när jag var yngre, men sen började jag jobba i charken på en butik och fick inte ha den på mig arbetstid, så jag vande mig av med den. Sen fick jag börja sakta vänja mig med ringar o armband igen men det går trögt. Nu när jag har armbandsur på mig så händer det att jag ändå letar reda på en klocka på väggen eller telefonen i väskan/fickan för tanken slår mig inte att jag har den på mig. Skitstörigt. Mvh 26-åringen

 • Jag sätter på mig armbandsklockan så fort jag ska utanför dörren. OM jag någon gång glömmer den så känner jag mig naken. Det har faktiskt hänt att jag har köpt en billig skitklocka bara för att ha en klocka på armen när jag glömt sätta på mig den på morgonen.
  Kan meddela att dottern som är 17 år också har armbandsklocka även om hon oftast använder mobilen att kolla tiden på.

 • Du är inte ensam om att ha klocka på armen. Det har jag också. Orka plocka upp tfn ur fickan varje gång för att kolla klockan.
  Nä klockan kommer att fortsätta sitta på armen 🙂

 • Sambon, 29 år fyllda för en månad sem har nästan alltid klocka på sig. Jag själv, fyllde närmare 30 än 25 i lördags, skulle gärna ha klocka då det kan vara snyggt, men böjveckseksem sätter stopp för det hela 🙁

  • Sedärja. Jag blir ju för fasen bara yngre och yngre i mitt klockanvändande. Men det föranleder ju såklart ytterligare frågor i min hjärna. Särskilt eftersom du skrev att det är snyggt.

   Och jag håller med. Eksem suger…oavsett var de sitter…särskilt när de hindrar “normala” saker.

 • Klocka på armen så klart! Och mobilen i bakfickan. Kollar nog tiden på båda ungefär lika mycket under dagen. Men klockan ska sitta där, det händer till och med att jag vänder och åker hem om jag glömt den. Samma beteende har min 25-årige son så det finns hopp för ungdomen. De andra två, 20 och 23 har inga klockor om handleden dock har han som är 20 fickur vilket ju är ännu mer ovanligt!

 • Klocka på armen, väckarklocka på nattygsbordet och inte bara en utan TVÅ linor fast telefoni in i huset (hem- och företagstelefon). Men jag är ju nästan lika gammal som du. Nästan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.