En kattklapp kanske?

Jag kunde såklart inte låta bli att kolla på Mickes länk i förra inlägget och jag har fyra reflektioner.

1.  Är det bara jag som tycker att ugglan i filmen är SJUKT lik Voldemort?

voldemort

2. Hundar är verkligen dumsnälla…och så jäkla rara…men det är kattungar med.

Screen Shot 2013-12-22 at 1.56.15 PM

3. Sen kom Liten och ville kolla med mig, och den som säger att hundar inte kan kolla på TV (dator) åker på en käftsmäll, för här kollas det väldigt mycket på TV när det är hästar, hundar eller katter med.

bild
Sen kollar han förvisso inte så himla diskret men det gör han inte på TV:n heller. Vår gamla TV har små klomärken efter både Stor och Liten när de har försökt ställa sig upp och kolla ordentligt.

4. Jag vill ha en mjuk och levande julklapp. Mitt värsta är att jag vet att Litens mamma är parad med en brun portugis och kanske kommer få bruna valpar i januari. Och jag kommer inte få någon, eftersom Liten fortfarande kommer vara för liten. Men en Bengal kanske? Bara en liten liten Bengal som kan hålla Mini sällskap?

Screen Shot 2013-12-22 at 2.37.52 PM

Screen Shot 2013-12-22 at 2.40.00 PM
Bilderna lånade av https://www.facebook.com/minileobengals/

Snälla tomten. Jag önskar mig en prickig katt i julklapp. En liten yttepytteliten leopard. Jag har ju varit så snäll så snäll.

Så, kan någon säga åt mig att sluta kolla på söta djur nu och sätta fart istället?

Hörrni. Min jobbigaste julklapp att köpa i år är till pappan och styvmonstret. Förr har det inte varit några problem eftersom pappa alltid har fått någon slags julklapp av maken som mullrar, låter och gör saker. Som borrmaskiner, kompressor, olika slags sågar och andra verktygsliknande saker som har någon slags motor. Och styvmonstret är lätt att köpa till eftersom vi har ungefär samma smak. Det är hon som lärt mig allt jag kan om shopping.

De köpte en tomt med två sommarstugor på mitt i Strömstad för…lite drygt ett år sedan, och i somras började de bygga det riktiga huset. Samtidigt som de hade kvar huset i Göteborg som var åt helvete för stort (närmare 400 kvadrat) för två personer. Sen såldes det, min styvmormor gick bort och de magasinerade i princip allt utom det som kunde flyttas till den beboeliga sommarstugan på tomten och till styvmormors lägenhet som blev deras bas i Göteborg. Pappa har spenderat det senaste halvåret i sommarstugan på tomten för att vara med och bygga medan styvmonstret har pendlat eftersom hon inte riktigt har gått i pension ännu.

Nu är även lägenheten såld, huset blev godkänt av alla upptänkliga besiktningsmän i fredags och allt magasinerat skall flyttas till det nya huset. Plus allt som står i den temporära lägenheten. Och det nya huset är hälften så stort som det gamla och pappa har ALLT och lite till när det kommer till verktygsgrejor.

De behöver alltså färre grejor än vad de har, men det är ju sjukt svårt att ge bort något genom genom att ta bort något (och vi behöver definitivt inte mer prylar). Samtidigt som jag vill ge något som är både en inflyttningspresent (huset är ju fortfarande tomt eftersom det skall finstädas), något som passar HÄR eftersom de faktiskt flyttat till räkstaden. Tavlor går bort eftersom de mest har fönster för att inte missa havsutsikten. Huset har ingen stil ännu eftersom det, som sagt, är jävligt tomt.

Det blev årets Mission Impossible. Att hitta något med personlig prägel, som ändå har en bohuslänsk touch och som inte tar plats.

Som jag har funderat. Utan att komma någonstans. Och nu har jag en sketen dag på mig.

Vad i helsike köper man till ett sprillans nytt hus som inte tar plats?

En bengalkatt?

HJÄLP?!

0 thoughts on “En kattklapp kanske?

  • Har provat SPA-resa en gång i forntiden, men det utnyttjades aldrig. Och att flytta pappa från husbygget är lika lätt som att flytta berget till Mohammed. Han har “för-rest” sig i jobbet och tycker inte det är kul. Han tycker det är kul att vara hemma. Vilket är förståeligt eftersom han flängde jorden runt som en stolle fram till han blev pensionär för några år sen. Jag säger ju att det är hopplöst 😉

 • Man köper ju miljövänliga ljus så klart!! Ljus kan man inte få för många av.

  Och du, en bengal är det sista man vill ha om man vill ha någorlunda lugn och ro, men vill man ha en charmig katt som klättrar på väggar, gardiner och behöver ständig aktivering som dessutom är med precis överallt, då ska man köpa en bengal.

  • Ljus. Jamen nu är vi inne på ett spår som kan passa. Det måste vidareutvecklas.

   Är bengaler galnare än vanliga katter alltså?

   • Japp, bengaler är mycket vildare än vanliga katter. Bengalen är framavlad för att så mycket som möjligt vara som en vild leopard. Men de är samtidigt intelligenta och jättemysiga, men man får vara beredd på att de är väldigt aktiva. Du kan ju alltid ta med den på promenad samtidigt som hundarna?
    Mina katter är av rasen Maine Coon, och är lata, håriga och snälla, men även de älskar att gå ut i koppel, de skriker av glädje på insidan av dörren när de ser att vi tar fram kopplet.
    De har även en kattgård de får vara i och en innätad balkong som de har fri tillgång till, men de verkligen älskar att gå i koppel. De katter som inte har turen att ha koppel på sig sitter och tittar avundsjukt i kattgården eller i fönstrena och sedan är det bara att byta katt så fort man kommer in, tyvärr så när man gått varvet runt så kommer inte katt nr 1 ihåg att hon nyss varit ute så det blir ett sabla liv när man lägger ner kopplet.

    • Haha! Fast antagligen kommer de ihåg, men det är ju den där detaljen om att katter alltid är på fel sidan dörren. Och att hundar inte minns att de faktiskt HAR fått samma godis som kompisen. De hajar inte konceptet rättvisa.

     Bengal låter onekligen som en katt som passar med med hundarna än med katten. Man kanske kan hyra ut allihop som husrivare?

 • Teater eller nåt sånt då? Eventuellt ihop med er om ni kan tänka er det? Eller saker som går åt? Fin whisky? Konjak? Skumpa? Annat ätbart? Yvonnes idé om ljus gillar jag också.

 • En till idé, varför inte en månads matkasse? Där man får maten levererad till dörren med recept och allt.
  Jag ÄLSKAR matkasse, man slipper handla (tack gode gud) och man slipper tänka (tack gode gud)

  • DET var en riktigt bra idé. För de lär ju ha att göra ett tag framöver. Jag måste utreda om det finns i den här lilla skithålan. För jag håller med, det var en räddning för min mentala hälsa när jag kunde börja handla online istället för i affär. I affär får jag psykbryt.

   • Oj, jag skulle få spel av matkasse. Eller en vecka eller max en månad kanske skulle vara kul, men jag KAN bara inte laga mat efter recept. Eftersom jag, helt ödmjukt, förbättrar recepten medan jag lagar dem. *s* Och att inte få tänka själv…gaaaah! Köket som är SÅ min domän! Men som princip, till nån som inte är lika rigid som jag när det gäller köket, så är det också en rackarns bra idé.

    Här går det numera att få matkasse. Om man bor inne i stan. Handla på nätet går INTE. Och vi som bor på landet, vi får plocka våra bär och slakta våra höns själva… :p

    • Sant. Men vi måste testa. Vi vet ju hur de är var och en för sig. Och jag gissar att de stora skulle ligga och titta på lite lojt medan de filar naglarna och är jäkligt glada att de slipper vara med?

     • Apselut! Tror det skulle bli himla livat. Vi testar i vår! Nu har vi precis hämtat dem från hundpensionatet. Vi har varit i Malmö och fixat hos svärmor. Hundarna är überlyckliga att vi tog hem dem igen. Känner mig som mest älskade matte 🙂

 • Det där med att hundar tittar på TV är tydligen väldigt individuellt.Min förra hund såg ingenting vad som var på TV:n medans min nuvarande ser direkt om det är djur(framförallt hundar) och måste fram och nosa.

  • Ja jag misstänker det med. Vi har haft totalt ointresserade hundar, men de här två älskar djur på TV. Har du testat att kolla på trav på TV? Mina har en fäblesse för hästsport med 🙂

 • Ett par snygga lanternor i koppar månne…..med små oljelampor i…….Eller Cutty Sark i modell så kan de umgås då höststormarna viner…..:)

  • Oerhört underhållande att du föreslog just kopparlanternor. Gissa vilka som har det hemma hos sig? Och tittar på babord under tiden hon skriver. 😉

 • Och något heelt annat,läste att du låg på 14 plats på humorsidorna p bloggportalen,grattis!!!julklapps tips f mig är en korg m ät,drickbart,luktigott el varför inte en tjänst som inflyttningsstädning,fönsterputsning tex det behövs ju fan ofta p v-kusten,kanske inte personligt men behövligt

  • Ja! De behöver ju helt klart hjälp. Flyttstädning i lägenheten det inte varit överlämning på ännu kanske. Åh vilka bra förslag jag har fått.

   Och näe? Jag ligger väl inte på någon plats 14? Det är väl knappt jag kvalar in på 50-listan?

 • Jag har liknande problem när det gäller julklapp till mina föräldrar. De gillar inte riktig att åka iväg utan spenderar gärna tiden i sommarstugan. Det vi kör på varje år är faktist något de verkligen uppskattar och det är en fin korg fylld med läckerheter. Fina ostar, kex, lyxig choklad mm. Hoppas du kommer på något.

  • Jamen det är ju precis det jag ältar, mat eller hjälp 🙂 Föräldrar är svåra. Särskilt föräldrar som faktiskt verkligen gillar julklappar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.