Gör inget idag som någon annan (eller du själv) kan skjuta på morgondagen

Okay. INGET blev avbockat från listan idag. Inget som hör julafton till i alla fall.

Eller, nu ljuger jag. Jag skrev en lista på vad som skall göras före 14:00 på julafton.

Den lyder som följer:

Sill, ägg, ett kilo räkor och Janssons Frestelse.

Ooooerhört utmattande att skriva listan. Så jag sköt resten på morgondagen när jag planerar att gå upp i svinottan men ändå ha en mysig och lång dag. Gå på stan och köpa klappar, handla ingredienserna på den sjukt långa listan och ägna kvällen åt paketinslagning med rim. På julaftons förmiddag blir det tillagning av Janssons och det andra.

En finfin plan och allt under kontroll. Om man heter Vanheden och är med i Jönssonligan. Vanheden är inte fullt så smart som Sickan. Och med tanke på att jag är gift med Dynamit-Harry kan det ju bara gå åt skogen. För precis exakt just NU kom jag på att vi skall käka middag med Just Dynamit-Harrys nästansläktingar från Australien som är här för första gången på 20 år. Klockan 17:00 imorgon.

Den middagen har inte funnits med i dagens kalkylerande av tid och glatt uppskjutande av juljunk till morgondagen.

Jag är helt enkelt fenomenal på att glömma (förtränga) vissa saker.

Men jag säger som jag brukar. Jag är sjukt bra på att få saker gjorda under press. Vilket egentligen bara betyder att jag har VM-guld i tidsoptimism.

Något jag däremot ÄR svinbra på är julklappsrim.

Min plan var att ha rimstuga imorgon kväll. Och det tänker jag ha. Eftersom jag är Vanheden.

Jag lägger ut ett inlägg imorgon bitti och då startar vi rimstugan.

Det är ju åtminstone kul.

Resten löser sig alltid på något sätt.

0 thoughts on “Gör inget idag som någon annan (eller du själv) kan skjuta på morgondagen

 • Tina Johansson says:

  Jag kände att jag hade koll.
  Tills maken som är ansvarig för att bära in julgranen (bara det, och sätta i fot, resten sköter jag…helst) var på “julbord” med jobbet igår kväll, och inte mådde så bra idag.
  Han gick iväg igår med orden “jag tar inte med nån nyckel, jag kommer nog hem strax efter vi ätit…” Ja att han inte skulle göra det kunde jag ju räkna ut, men inte trodde jag att han skulle komma hemramlandes klockan 4 hade jag inte räknat med. Jag hade inte heller räknat med att han skulle ligga till sängs nästan hela dagen. “Jag har sån problem med magsyran” sa han. Ibland är han very funny 😀
  Jaja, det är honom väl unnat, jag tror han har varit bakis en gång under våra snart 13 år tillsammans.

  I vilket fall som helst, så framåt eftermiddagen kom graneländet in. En stor ståtlig kungsgran, och ljusen skulle i. Kollade bägge slingorna, jodå de funkade. När jag började med slinga nummer två, satte jag i kontakterna, blir liksom lättare att få ljusen jämna när de lyser. Då ser jag att den översta inte lyser längre. Eftersom jag ju inte är så särskilt lång, tänkte jag att medan jag ändå står på pallen, så byter jag den trasiga lampan högst upp och sätter den längre ner, så slipper jag klättra imorgon. När jag skruvar i lamporna igen, så blinkar det till, sedan börjar det ryka. Då fick jag lite panik…
  Imorgon köper jag nya slingor…
  Vad jag skulle komma till var att jag fick lite panik… inte bara för att det började ryka… utan för att jag jobbar 7 dagar till. I år. Jag är ju klar med klappar och godis och skinka och sill och så, men jansson, gröten och rödbetssalladen (nej, det KAN jag inte delegera…)
  När ska jag hinna julefrid? Umgås. dricka glögg…
  Antar att vi stryker det i år…
  Men jag är ledig julaftons kväll i alla fall…om det inte händer nåt… Det går visst kräksjuka på jobbet med. Inte på min avdelning. Än…
  Jamen GOD JUL på dig =)
  Lycka till med rimmen – det är jag urusel på, och borde hitta på ett perfekt till min bror och svägerska…

  • Ursäkta, men jag måste garva lite åt detta. Det är en sån klassiker att gå ut med intentionen att gå hem tidigt, vilket resulterar i den blötaste kvällen i mannaminne. Och längsta. Med bakfylla.

   Håll dig ifrån kräksjuka och allt det där och sätt dig och julefrida. För dig själv. Det hade jag gjort om jag var du.

   • Tina Johansson says:

    Haha, jo och du kan tro att jag skrattade åt honom också 😉
    Ja, jag ska göra mitt bästa, att julefrida alltså. Kram och en god jul!

 • Ops!

  Såna tidsplaner lirar sällan med oförutsedda (eller förträngda) händelser. Men rimma kan jag också, och eftersom det enda jag ska göra imorrn är handla (typ halv normal veckohandling – dock ihop med halva stan), skriva uppsats, göra svanbergasillsröra och piska familjen att städa, så är jag helt med på rimstuga.

  Vi rimmar bara på paketen till brorsans familj och det hallåt klarade vi av igår, så inga fler rim skrivs här – om de inte bara ramlar ner i skallen förstås.

  • Har. Ingen. Lust. Att gå på middag med Dynamit-Harrys nästansläktingar från Aussie. Sen är svärfar visseligen gudfar åt en av dem, men jävla trams är vad det är. Varför skall man envisas med att träffas när man vet att man aldrig kommer träffas igen, troligtvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.