En dålig förlorare som lever med en annan dålig förlorare

Nu skall jag berätta vad det var jag köpte häromdagen som var rätt korkat. Och anledningen till att jag köpte det var än mer korkad. Men så här har det alltid varit mellan mig och maken, även på den tiden vi bara var kamrater och jobbade ihop. När det handlar om teknikprylar så står han inte ut med att jag har något han inte har, och jag står inte ut med att han har något jag inte har. Det låter förmodligen aningen sjukt men så är det bara. Går inte att växa ifrån.

Bästa exemplet är någon gång på forntiden när vi på jobbet fick vårt första erbjudande om köpa jobbdatorer. Det var ju extremt förmånligt och på den tiden jäkligt svindyrt att köpa över disk. Jag hade en stationär men önskade mig såååå en laptop. Men det var för dyrt för att vara ett okay inköp (över disk alltså), gick inte riktigt att rättfärdiga. Maken som satt mitt emot mig på jobbet skulle också välja en laptop, men han skulle ha minsta/billigaste möjliga. Eftersom han inte skulle använda den hemma, bara på båten, som en plotter med ett sjökortsprogram i.

Jag satt och fullkomligt gnuggade i mig innehållet i katalogen och blanketten man skulle fylla i med vad man ville ha. Girig och överlycklig. Valde värsta värstingen och om jag inte minns helt fel kostade den närmare 40 papp (nej det är inte riktigt klokt att datorer faktiskt har varit så dyrt). Maken, som inte var maken, satt och stirrade surt på mig. Sen fyllde han i EXAKT likadant.

Han klarade inte av att beställa något som var sämre än det jag hade. Fast han inte skulle använda full kapacitet. Knappt ingen kapacitet alls.

Så har det fortsatt. Är väl största boven i dramat i vårt hus som är fullsketet med teknikprylar. Eller ja, vi har ju förvisso ett enormt intresse för det med. Och jag erkänner, jag är inte ett dugg bättre, för när det gäller dagens scenario är jag ett lika stort arsle och dålig förlorare som maken. För det var jag som startade “tävlingen”.

För ett par veckor sedan släpptes ju en ny iPad Mini. Som jag vet att maken har väntat på, eftersom han faktiskt har en iPad som är generation 2 (jamen jag vet, stackare som måste använda så himla gamla grejor). Jag lyckades ju göra sönder min generation 2 och har därmed den senaste. Eller snarare det som var den senaste innan det nya stora släppet härförleden.

Screen Shot 2013-12-13 at 1.00.22 PM

Maken började leta, men de fanns inte att köpa i butik. Ingenstans. Bara i applestore. Och det var 5-10 dagar innan de ens kunde skeppa manicken. Men till slut bestämde han sig, någon gång förrförra veckan. Närmare bestämt den andra december.

Jag skulle inte ha någon. Hade jag tänkt. För egentligen behöver jag verkligen inte en med tanke på att jag läser böcker på min Kindle, gör annat trams på paddan (som att sova med den) och har en lättviktsdator privat och en lite mer tungviktare för jobb. Jag ser exakt inget användningsområde som en Mini kan fylla. Så det här inlägget kommer egentligen visa att jag är mest dum i huvudet. Även om maken inte är helt normal och sansad heller.

Förra veckan gick jag in och kollade på exakt den som maken beställt. Och Apple hade ändrat skeppningstiderna från 5-10 dagar till 3-7 dagar. Då vet man att de har kommit ikapp sig. Och fan flög i mig, jag beställde en. Med förhoppningen att den skulle komma före makens, inte säga något och sen vifta med den i ansiktet på honom medan han fortfarande väntade på sin. Logiken hos en lika dålig förlorare som vidrig “vinnare”.

Det var alltså en sådan jag köpte förra veckan. Men inte skrev vad det var.

Sen var jag tyst som en mus till jag fick min bekräftelse på att den var skickad från Taiwan. Oskyldigt frågade jag maken:

– Hörrö, hur går det egentligen med din minipadda? Får du den snart eller? *visslar oskyldigt*

Men näe, han hade kollat. Och statusen på hans var fortfarande att ordern bearbetades.

Då kunde jag inte hålla mig längre, eftersom mitt flin började gå från öra till öra och var nära att spräcka hela ansiktet. Så jag kastade bara ur mig:

– HAHAHAHA! De hade ändrat leveranstiderna förra veckan, jag råkade visst beställa en likadan och den är redan på VÄG.

Herrejösses så sur han blev. Precis som förväntat. Två dagar efter det fick han sin bekräftelse och efter det har han frågat VARJE dag var min är och då måste jag på sekunden genast kolla min track and trace och tala om vilken hub den ligger på och vilket klockslag. Givetvis har jag legat två dagar före maken hela tiden. När hans var i Hong Kong var min i Holland. Und so weiter.

Igår kom min till Landvetter, och i morse låg den på bil “out for delivery”. Och har hela tiden haft den 13:e som beräknat förlossningsdag. Men det visste inte maken.

Screen Shot 2013-12-13 at 1.00.37 PM

För en timma sen ringde han och påbörjade samtalet med att säga:

– Alltså jag vet att du kommer bli aslack nu, men det är faktiskt inget jag kan göra åt. (medlidsam och lite ursäktande ton). Min padda kom till Landvetter i morse, jag ringde och frågade TNT om utkörning men de får inte lov att köra ut den före dagen som är planerad (vilket var den 17:e för hans del). Men de sa att det var helt okay om man ville komma och hämta den själv. Så nu är jag på väg dit, men jag kan ju inte hämta din eftersom jag inte har din legitimation och/eller fullmakt. Jag vet att du kommer lacka ur på mig men det är inte mitt fel.

Jag fnissade lite och sa:

– Jamen vad är problemet? Min ligger ju redan på bil för utkörning under dagen? Så den finns inte kvar på Landvetter ändå.

Då började maken mullra och morra. Svära som en borstbindare. Och jag visste ju att han inte ringde för att vara ett skit medlidsam, han ringde för att tala om för mig att han skulle VINNA. Att han minsann skulle komma hem med SITT paket medan jag fortfarande inte fått mitt. Och han hade planerat att njuta av varje sekund genom att sitta med SIN padda och tala om hur fantastisk den är. Och jag förstörde ALLT för honom.

Nu har jag förvisso inte fått den än. Och det är fredagen den 13:e.

Jag ville mest bara säga att det tydligen går att tävla om allt. Och i den här familjen gör vi det.

Hela tiden.

0 thoughts on “En dålig förlorare som lever med en annan dålig förlorare

    • Jag ringde. Den ligger på bil och de har inte fått in några avvikelser och levererar fram till klockan fem. Det kommer bli en outhärdlig helg om snubben jag bor med har sin och jag inte kommer få min.

     Berättade för killen på kundtjänst i korta drag. Och att maken åkt till Landvetter för att hämta. Han fnissade och sa:

     Ja det var ju lite…entusiastiskt.

 • Vad skönt det är att inte ha ett sådant förhållande, men jäkligt underhållande att läsa om andras 🙂

  Hoppas på tur (trots datumet) att den kommer så ni slipper slåss om det i helgen eller komma på andra galnare/dyrare/onödiga saker att tävla om 🙂

  Jag beklagar mig själv över att jag inte har hittat den här bloggen tidigare…..

  • Jag håller med dig. Det hade varit jätteskönt att inte vara en sån vedervärdig förlorare och lika vedervärdig vinnare 😉 Fråga bara de jag spelar Wordfeud med.

   Om inte min kommer så finns det inte en chans att jag för röra hans. Jag misstänker att fel i transporten är makens högsta önskan just nu, kanske efter världsfred.

   Bättre sent än aldrig? Jag är i alla fall glad att du är här nu.

   • Vi skulle inte riktigt ha det problemet i min familj, då jag alltid har rätt. Dessutom har min man ett suveränt dåligt minne (han har andra förtjänster) så man kan (inte alltid man lyckas men nästan) säga att ” jamen det sa jag ju till dig, kommer du inte ihåg det”

    Angående diskussionen igår om båtar, vad gillar jyckarna att vara på sjön?

    • Min har inget minne heller. Men här är problemet det omvända. När man har sagt en sak en miljard ggr och han likt förbaskat glömmer.

     Hundarna gillar båten. Det är lite spännande att bo på den och ha koll på alla människor runt omkring. Däremot så trodde vi att vi skulle få problem med ständigt badande eftersom de är vattenhundar. Men näe. Stor verkar inte veta om att han har simhud mellan tårna och Liten badar hellre i dypölar. Pilutta oss.

 • Men se på tusan, vi kanske har samma man ändå (väldigt lika i alla fall)??

  Jag kände förra veckan att jag behövde en Ipad mini, för att min vanliga Ipad var lite för stor att ha i handväskan…hmmm…. jag köpte dock den gamla minin utan retinaskärm, men när jag kommit hem och satt och fixade med den så blev ju maken lite avundsjuk, så han blev tvungen att köpa en han också, och han använder inte ens handväska. Han kunde bara inte se att jag hade en grej som han inte hade.

  Våra förra IPads köpte vi i brölloppsdagsprestent (himla konstigt ord) åt varandra…haha, värdens bästa bröllopspresent om du frågar mej 🙂

  Jag sysslade tidigare med 3D grafik och körde då tunga program som krävde en del och eftersom jag ville ha en laptop (som om man kan sitta i sängen och pyssla med sånt???, men det fattade jag inte då, batteriet klarade ca 30 min) så kostade den då en hel del om man säger så, och mannen som inte håller på med sådant utan faktiskt surfar mest behövde ju också en värsting….gissa att det var bortkastade pengar.

  Ja herregud, vilka summor man lagt på tekniken :-))

  • Samma man och du är min tvilling?

   Jag tänker inte ens fundera över hur mycket pengar som gått till teknik. Men det är helt klart en prioritet. Å andra sidan ser jag kompisar som har barn och där tre pojkar spelar hockey (herregudihimmelen vad det är dyrt) eller rider (skallviinteensprataomvaddetkostar) och andra saker. Eftersom vi har exakt noll barn, förutom hundarna, så får vi lov att vara barnen i vår egen familj åtminstone. Nån rättvisa skall det väl vara?

   Använder du din Mini? För min storpadda får faktiskt plats i ett alldeles eget fack i handväskan, och i ett annat fack har jag Kindlen. Jag är fortfarande lite lite osäker på vad jag egentligen skall göra med den. Mer än att titta på den och tindra med ögonen lite?

   • Min storpadda får egentligen också plats i handväskan för jag köpte ju en snordyr väska för ett tag sedan för att jag skulle ha plats med paddan (min man har glömt det), men minin är så himla lagom stor, så jag älskar den!!!
    Den är lättare att smussla med på mitt dagjobb, fast bara på raster så klart!

    Nu är mitt problem vart jag ska hitta matchande fodral till minin, vill ju gärna att väskan (kanske måste köpa ny nu då???) , plånboken, och fodral till paddorna matchar, då blir jag glad i själen.
    F*n, tror jag är en väääldigt ytlig människa O_O

    Låter som det är väääldigt tveksamt om du hinner få minin i dag, tycker de där som levererar paket har lite svårt att förstå hur viktiga en del paket faktiskt är och att de inte kan “vänta tills på måndag”!!!!

    Du lär ha en mycket skadeglad man i alla fall 😉

    • AHA! Och jag gjorde ju ungefär samma när jag köpte min väska. Tom på öppet köp så jag kunde gå hem och provpacka.

     Men jag köpte ett likadant heltäckande fodral som jag har till storpaddan, till lillpaddan. Jag älskar det fodralet och det finns ju i en uppsjö färger.

     Det här:

     http://store.apple.com/se/product/ME710ZM/A/ipad-mini-smart-case-svart?fnode=3b

     Fast inte svart.

     Sen råkar jag ju tycka att det här är sjukt jäkla snyggt men inte lika praktiskt.

     http://store.apple.com/se/product/HC190ZM/A/michael-michael-kors-clutch-bag-f%C3%B6r-ipad-mini?fnode=3b

     De har inte kommit. Klockan är 20 över fem och jag sitter i telefonkö med krokodiltårar i ögonen.

     • Den där Michael Kors är ju riktigt snygg!!
      Jag har kollat på det där smart case tidigare men den fanns inte till min Ipad2, men då funderade jag om jag inte skulle köpa en Air till den, då kände jag att jag kaaanske var lite snett ute, liksom köpa en Ipad Air för att den skulle passa ett matchande fodral.
      ……Jag är faktiskt tillräckligt galen för att göra det, bara jag får den rätta känslan först….
      Detta är ju knappt nått man törs skriva öppet om men jag har en känsla att du kanske förstår?
      Hoppas ingen kan spåra detta inlägg, kanske måste byta namn nu???

    • Och jag sitter och uppdaterar track and trace-sidan maniskt för att se om det har kommit upp avvikelser. En halvtimma kvar. Det kommer bli en vedervärdig helg med maken och hans Mini med tanke på att jag drygade mig i telefon förut. Om de inte hinner. GNAH! 😉

 • Herregud,ni är inte kloka nånstans…hoppas iaf på seger för”hemmalaget”Min man gick istället och köpte en halv gris idag…..oj så glad jag blev…not,fredagsmyset är räddat,kan det bli roligare än att stycka 30kg kött,nä skulle inte tro det.Hade varit roligare om han kom hem med en minipadda….

  • Jag är fullt medveten om ickeklokheten. Dessvärre är den medfödd och går inte att göra något åt. Och nu är det nitton minuter kvar. Det här kommer gå åt helvete.

   Hm…ja måste jag välja mellan gris och padda är ju valet lätt. Men min gris kommer ju hem med sin padda sen. När jag har ingen alls. Pest eller kolera?

   • Ameh,några news?varför heter det pest el kolera? Skulle man inte uppdatera lite till aids el ebola?iaf ska jag myyzzzza med 5 fyrbeningar,2 tvåbeningar(en halv gris och mannen)+X antal krabbjävlar som ska kokas (ingen aning hur många ben dom har)ochTadaa! En hummer,kvällen är räddad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.