Det här med handarbetet

Jag är helt fascinerad av det varierande handarbetandet. Men jag ser fortfarande inte den röda tråden (HÖHÖHÖ väldigt Oldsbergskt igen). Fortsätt skriv, jag är på riktigt mer nyfiken.

Och så skall ni få ett tips. Som ni kommer gilla om ni handarbetar och/eller gillar att läsa böcker. Det känns som att jag täcker in de flesta i de kategorierna. Läs The Friday Night Knitting Club (minns inte författare just nu), gillar ni den så läs de två uppföljarna med.

Men varning utfärdas. Ni läser på egen risk och jag tar inget ansvar för hur bankkontot mår när det är färdigläst. Själv åkte jag, dagen efter sträckläsning, på slirande hollywooddäck till den lokala garnaffären lagom till öppningsdags. Gjorde en stuntsladd in på parkeringen, rusade in och köpte garn för en halv månadslön. Min plan var att sticka en klänning i guldlamé. Ni kommer fatta varför om ni lyder mitt boktips.

Behöver jag säga att påsen med garn och lite halvhjärtat stickande ligger i garderoben sen flera år tillbaka?

Idag har vi knatat på stan, pratat med trevliga delar av lokalbefolkningen och även kämpat med att konversera artigt med de mindre trevliga delarna. Det sistnämnda gick sämre. Eftersom jag har lite uselt tålamod med dumma människor. Framför allt sådana utan självinsikt. Då blir jag gramse. Och en gnutta otrevlig.

Men nu har vi däckat framför Hunger Games.

20131202-224619.jpg

Medan Admin Anka och Liten ligger och stickar.

20131202-224708.jpg

Risken är just nu ganska stor att Liten blir nerpackad i resväskan och får åka med tillbaka till Uppsala imorgon.

Det har förekommit vissa hot om att somliga kommer att knycka och adoptera honom.

Isåfall är det väl inte mer än rättvist att jag stjäl ett barn av Admin Anka. Hon har ju ändå så himla många.

Visst visst visst?

0 thoughts on “Det här med handarbetet

 • Kommenterar här jag..
  Älskar att brodera och det är min terapi..
  Sedan försöker jag lära mig både att virka och sticka .. Då var det ju det där med tålamodet.. Not so much terapi längre.
  Sugen på att ge en kurs kanske?
  Vem och vad jag är har du nog redan koll på 😉

 • Jag har aldrig haft figur för en guldlaméklänning och mina stickkonster är lite för ojämna för att ge mig på ett sådant projekt. Så det frestade mig aldrig.
  Men det finns ju andra projekt och efter en eftermiddag-kväll på trevligt stickcafé där en person erbjöd sig att köpa garn till mig i Berlin så har jag suttit en bra stund och stirrat på en tysk webbutik. Nu har jag bestämt mig för ett lacegarn i bomull i en grå-lila färg. Frågan är bara vad jag ska göra med det, alltså hur mycket jag behöver. (Självklart tackar jag inte nej när jag får ett sånt erbjudande!)

  Författaren till böckerna heter Kate Jacobs. Jag läste den andra när jag hade halsfluss och jag inser att jag nog var rätt dålig, för jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände. Får nog läsa om den innan jag börjar på den tredje. Det går lite dåligt på läsfronten just nu.

  Jag vill ha tips på andra stickböcker!

  • Haha, vem tror du har figur för det. Men suget kom ju efter de böckerna likt förbaskat.

   Har du läst Knitting Mysteries? En serie på tolv böcker i stickmiljö?

   • Menar du böckerna av Maggie Sefton? (Första boken är “Knit one, Kill two”.) Jag har för mig att jag nämnde dom förra gången vi pratade stickböcker (då du fick mig att köpa The Friday Night… serien). Men är det en annan serie så är jag helt klart intresserad, mitt huvud klarar inte av någon tyngre litteratur just nu.

    • Mhmm…det var ju det där med minnet. Ja det var de jag menade, för det enda jag kom ihåg var att jag hade fått tipset 🙂 Däremot verkar det ju finnas hur mycket som helst som handlar om stickning i övrigt. Jag lärde mig i helgen att det finns en podcast som handlar om stickning…alltså…ojdå?

     • Jo det var vi som “pratade” böcker med stickning i. 😀
      Podcasten ja… jag har hört något av de första programmen och skulle lyssna på fler, men det har inte blivit av.

     • Jomen jag kommer ihåg det nu. Men jag är gammal och…gammal. Minnet är därefter 😉

      Det borde ju finnas mer. Vi får reda ut det. Jag vet att det finns en serie som handlar om “mysterier” i bagerimiljö dock, men kommer just nu inte ihåg vad de hette…för de gillade jag med. Bakverk och mysterier kan ju inte vara annat än en bra kombo heller liksom.

 • Åh, packa ner Liten! Vi kan ha dela vårdnad om honom här!

  Guldlamé-klänning låter visserligen tjusigt, men användningsområdena känns begränsade?

   • Pah. Det är du som är egoistisk, fick inte nån hund som tågsällskap. Inte för att den större av dem hade velat ens, men ÄNDÅ.

    Men sen när jag HAR knyckt honom, då kan vi ha delad vårdnad!

    • Förlåt då. Men jag lovar att ta med Liten när jag kommer upp nästa gång. Så kan PGW få ha honom i några vilodagar efter att han har tröttat ut dina barn och vice versa? 😉

 • Jag kopplar av med att virka mormorsrutor, som virkas ihop till en tjusig pläd.
  Har redan sålt två stycken.
  Väldigt avkopplande framför teven faktiskt

 • Jag känner nog inte suget av en guldlaméklänning hur bra boken än är, men om jag hade haft figur för det så kanske. NÅN gång blir det en Odd -ME-kofta i alla fall.

  Jag har en pre-teen här du kan få låna lite om barnsuget är stort? Man får ju tyvärr inte pussa honom på magen, men han är en jävel på att ge massage.

  • Figur schmigur. Det hör inte hit. Jag skulle inte passa i klänningsskrället heller, men som boken beskriver den är det universums mest fantastiska klänning. Och vem kan motstå det?

   Skicka hit honom. Jag tar hellre massage. Jättehellre. Sjukt praktiskt när de är färdiguppfostrade dessutom, eftersom mina uppfostringsskills behöver…jobbas på. Jag har aldrig ens haft en väluppfostrad hund juh.

 • Han ÄR rätt väluppfostrad i största allmänhet, men oj som han klipper navelsträng just nu. Bär sig åt som värsta niomånadersvalpen och mopsar mot alla som kommer i närheten. Jag ska slänga honom på rygg och bita honom i halsen så han lugnar ner sig tror jag. Borde funka. Universaltricket att hålla i öronen, glo stint i ögonen och Tala Tydligt funkar inte alls. Enda sorten det inte biter på.

  Om man inte var typ tvungen att bli egen företagare så skulle jag pusha honom skithårt att bli massör. Men jag tycker inte det är ett bra jobb. Förutom det där jätteknaset med att ha företag (vilket han kommer skaffa ändå eftersom ungar gör som man gör och inte som man säger) så skulle han ju slita ut sig fullständigt. Lite opraktiskt att vara en sån talang på nåt som liksom inte blir bra. Fast jag njuter nu och han har ett guldläge när det ska förhandlas om extrapengar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.