Väldigt viktig fråga

Halva natten inatt har gått åt till att drömma, dels att jag har varit ute och letat örhängen (Liten drog ut ett örhänge häromdagen som jag inte hittar, och jag tänker inte gå igenom hans fekalier för att hitta det – där drar jag gränsen). Och dessutom har jag släpat runt på okänd örhängesförsäljare för att hitta någon som tar hål i öronen.

Det värsta är att det sistnämnda är något jag vill göra även i vaket tillstånd.

Jag vill ha ett hål här.

20131126-020712.jpg
För övrigt väldigt likt örhängena jag letat efter halva natten.

Till frågan. Jag har såklart en hoper hål i öronen som gjordes för så längesedan att Justin Bieber inte ens låg i pappas pung. På den tiden gjorde man det själv, eller gick till den lokala frisören som sköt in ett örhänge.

Så gör man inte längre antar jag?

(Min enda piercing i modern tid var i naveln – och den gjordes enligt alla konstens regler i en studio. Näe, jag har inte kvar den. Den skavde mot alla byxlinningar och höll på att driva mig till vansinne.)

Nästa fråga, jag inbillar mig att det gör ont eftersom det är brosk där.

Gör det ont?

Det är ju i vilket fall som helst sjukt snyggt, och jag vill göra det NU.

0 thoughts on “Väldigt viktig fråga

 • Om du ska göra hål där så råder jag dig att gå till en piercare. Det går att göra hos en frissa,men då är risken stor för infektion eftersom brosket går sönder istället för att det bara blir ett hål när du gör det med en nål.
  Ont gör det nog, men köp en tub Emla salva å ha på innan så hjälper det nog =)

   • Har en kompis som piercar och enligt honom gör det ondare där eftersom man måste igenom brosket. Jag skulle gärna vilja ha både en å två å tre där,men jag är alldeles för feg för det.
    Emlasalva är bedövningssalva som finns på apoteket 🙂

     • Är enormt stickrädd,den enda som får sticka mig är han,men min gräns går än så länge vid brosket i öronen,även om jag är sjukt sugen.

 • Ont lär det göra, men framförallt – sover du på sidan? Har hört – ingen egen erfarenhet av hål-i-örat på det stället – att det blir för mycket metall mellan öra och skalle.

  • För mkt metall för att det skall vara bekvämt?

   Japp, är en sidosovare. Det är nog därför jag bangat innan. De första veckorna är ju aldrig roliga.

 • Har tagit hål där två gånger (hos frissa) men båda gångerna gjorde det för ont för att ha kvar o dessutom blev det infekterat (sov nog på den sidan när jag tänker efter). Det gjorde även ont att göra & då har jag både naveln & tungan att jämföra med… Så satsa i så fall på piercare 🙂

  • Ja. Inte frissa med pistol där. Det får bli piercare. Men det är svårt att fatta varför det gör ont. Naveln vet jag ju att den inte gör ont, men tungan inbillar jag mig att det är det värsta. Det måste göra svinont?

   • I tungan gjorde det inte ont men ganska obehagligt. Misstänker att det gör ont pga att det är hårt? Går liksom sönder… Tycker oxå att det är jättesnyggt men inte värt det 🙁

 • Öronen gör ju alltid skitont?! I alla fall mina typ eh.. 6 st som jag tagit. Och då menar jag jättemycketskitont!
  Skulle aldrig komma på tanken igen!
  Däremot vill jag ha massa andra – som septum, tuttarna, näsroten, dermals..
  Håhåjaja.. men det kostar pengar det med.. DOCK är det inget ställe som gör lika ont som öronen.
  Välj något annat?
  Och ja, brosk gör tydligen skitont efter vänners erfarenheter! 🙂

  • Mäh, öronen gör ju inte ett skit ont? Det känns ju inte. Det är bara broskdelen jag är fundersam över.

   Eller snarare, det finns ingen piercing som gör ont att göra, det är läkningen som är jävligt tradig i min värld. Navelpiercingen rök efter sex månader när jag hade fastnat en gång för mycket i den (sen visade det sig iofs att den var felgjord) men aldrig mer en piercing där man behöver kläder.

 • Hej på dig.
  Det här är mitt ämne.
  Jag har ett hål där. Inte så många omser det men jag älskar det.
  Dessutom, de som ser det tycker det är jättefint.
  Jag vill inte minnas att själva håltagningen gjorde mera ont än vanligt, däremot tar läkningen längre tid.
  Sen gör det ont mot huvudet om man sover på den sidan och om man har ett örhänge med normallång sticka och en snurrebuss.
  Jag däremot har ett örhänge för babyn där. Den har kortare sticka och en skruv bak som är platt (så att babyn kan sova på den).
  Kolla min blogg: http://utsiktmotstureplan.blogspot.se/search?q=babyörhänge
  det är mitt öra.
  Så här ser örhänget ut som jag har, den med blomman i diamanter:
  http://utsiktmotstureplan.blogspot.se/2012/04/babyorhangen.html
  Nu har jag ju stängt butiken men om du vill så fixar jag ett örhänge till dig.
  Mejla mig i så fall.
  Kicki

  • Nu klappar jag förtjust händerna. Jag visste inte ens att det fanns sådana örhängen, men när du säger det är det ju solklart att man inte kan sätta på en bebis något som gör ont. Hade du det när du tog hålet också?

   Jag tror inte heller att det gör ont att göra, men jag tror det kan vara oskönt att sova på det sen. Gjorde du det hos en piercare eller frissa?

   Jag mailar. Såklart.

 • Det kanske inte är brosket som gör att det gör ont… det kanske har med nerver (det är ju dom som känner) och hur dom ligger att göra…? *spekulerar*

  Själv har jag bara ett hål /öra! För sissådär 20 år sedan så fick dom hålen för sig att dom inte gillar besök öht. Innan hade jag tagit bort sort efter sort av metallerna, några år gick det bra med guld men så plötsligt gick ingenting, när man får reaktion av plast så inser man att det inte är allergi utan någon typ av lokal eremitsjuka…

  • Fniss. Förlåt, men lokal eremitsjuka måste vara sant, för det låter orimligt att vara allergisk mot plast. Jag kan däremot inte hålla på och ta av och på örhängen stup i kvarten, för då blir öronen irriterade. Men behåller jag samma jämt är det ingen fara, förutom att jag just “tappat” ett av mina örhängen i munnen på Liten. Vilket retar ihjäl mig, eftersom det var ett mittenörhänge.

   Och näe, det kan ju inte vara själva brosket, för brosk känns inte speciellt smart…det betyder att man inte har nerver i örsnibben alltså. Eller inte så många i alla fall?

  • Då var det sådan sjuka mina öron också hade i så där en 10 års tid. Sen blev jag lite sugen på att testa igen och döm om min förvåning att jag både kunde ha örhängen igen och att hålen inte vuxit igen!
   Och jo, om plasen innehåller latex så kan man vara allergisk mot den. Latex är ju naturgummi. Min äldste son var allergisk mot cykelsadeln på trehjulingen han hade…

 • Jag har oxå alltid velat ta hål där… Det med babyörhänge är ju genialiskt! Tala om hur du gör sedan så jag vet hur jag ska gå tillväga 😉

  • Jamen visst ÄR det? Det måste ju vara vår kultur som gör att ingen har kommit på det. Fast vi ändå är rätt små när vi tar hål i öronen första gången. Och vafan, skall jag vara testperson nu alltså? 😉

   Först skall jag ha ett örhänge, sen kan jag ta hål. Detta måste utredas, väldigt viktiga grejor när man har härjat med det hela natten. Nästa grej är att tatuera en ring, det har jag tänkt göra i en halv evighet med.

   • Hade det varit jag så hade jag skaffat en labret till ett sånt hål i örat… Den är ju platt på baksidan.
    Kunde du inte skrivit ett inlägg om att du funderar på att börja knyppla istället? Suttit och läst alla kommentarer hela dagen så nu är jag enormt sugen på fler piercingar än jag redan har 🙂

    • HAHAHAHA…jomen jag…ska nog kanske aldrig skriva ett inlägg om just knyppling? För det är inte min grej riktigt. Jag kanske skall skriva lite om tatueringar? För det har jag ju några stycken, och vill ha fler. Eller ja, man har alltid planer när det gäller tatueringar, fast man är så HIMLA knyppelgammal.

     • Tänkte just på att knyppling är så fruktansvärt ointressant till skillnad från piercing. Inga inlägg om tatueringar tack, så jäkla sugen på att tatuera mig men min totala nålfobi sätter stopp för det som tur är kanske jag ska säga, annars skulle det bli som med piercingar för min del.Har massor av ideer på tatueringar jag vill ha och vet att har jag en gång börjat så kommer jag ha svårt att sluta 🙂

     • Men jag ÄLSKAR ju tatueringar. Och du, när man piercar sig använder man en nål, det gör man ju inte riktigt när man tatuerar sig. Det ser inte ut som en nål och det känns mest som att ngn kliar väldigt hårt på ryggen. Lite skönt om jag skall vara ärlig. Och då har jag tagit alla de ställen folk säger gör mest ont 😉

 • Bara ett litet tillägg – ena dottern är legitimerad öronhåltagare, typ, (hudterapeut) och hon har berättat att en gång kom ett par föräldrar med en mycket liten flicka för dom ville ha hål i öronen på henne. Och dottern sa efteråt att hon gör aldrig om det på en liten.
  Bilden är snygg, men jag skulle fastna när jag kammar mig, tror jag.

 • Jag gjorde det hos guldsmeden – det gjorde bara pytte-, pyttelite ont. Var “tvungen” att göra det för att kunna använda mitt fina örhänge med diamant när det andra hänget bara helt enklet har försvunnit någonstans. Jag hade bara lite ont någon vecka efter. Det är svinsnyggt, samma placering som på din bild. Klart värt att ha lite ont för.

  • Men va. Alltså…att göra det tror inte jag heller gör ont, men när det står sex månader till ett år för att läka börjar man ju UNDRA? Nu går jag på din inrådan (trots att jag vet att jag har sämst läkkött i hela världen), göras skall det helt enkelt. 🙂

 • Gört! Men ont som s***n gör det! (Har gjort tre där, alla hos piercare).
  Vill såklart inte skrämma upp fitterbittan, men att pierca fiffin, naveln och tutten, göra dermal anchor samt en scarification var… *letar efter ordet* …njutbart i jämförelse.
  Men klart att du ska göra det. Ha det så kul. =P

  (Ähh, lägger till ett ps som kanske ligger närmre det svar fitterbittan vill ha… =) Gör det. Inte helt skönt, men inte värre än att man står ut. Och som flera redan skrivit – gör det hos en piercare – INTE med pistol hos frissan. En del piercare gillar inte emla eftersom hud och blodkärl ändrar struktur, men hey, nu är det ju korkat brosk vi pratar om! Så klart att hon ska pierca sig lite!)

  • Men hur i hela helsiket? Jag har bara navel och vanliga öron att jämföra med, och kan inte påstå att det gör ont. Det jag minns av vanliga öron är dock att det bultar och är irriterande när man skall sova, så det får man anta att det är. Men med tanke på hur många andra irriterande saker jag har när jag skall sova så kanske detta är som en vårbris? 😉

   Men hur lång tid tog det innan din navel och broskörat läkte? Eftersom det stod på Barbarellas sida att de var de mest trögläkta?

   • Hehe… Kan kanske fungera som utmärkt distraktion! När maken snarkar och hundarna vill ut, bara att gnugga det nyhålade örat mot kudden för att få något annat att tänka på!

    Tror att det kändes mer att göra just för att det är brosk, att de får ta i lite för att komma igenom. Men den där läktiden är inget att fundera på, så lång tid tar det faktiskt inte… Har ingen koll längre på hur lång tid det tog innan jag bytte smycke och tyckte att det funkade bra, men ett halvår var det definitivt inte… Kan i och för sig ha lite med bristande karaktär och tålamod att göra också! =P

    • Om ngn säger sex månader till mig så räknar jag med ett år, eftersom mitt läkkött på riktigt är helkass. Allt tar dubbelt så lång tid. Enda gången det är en fördel är vid tatueringar, för om man har för bra läkkött blir det lättare en bullig ärrbildning. Jomen det var väl positivt? 😉

 • ja du.. vill oxå ha sån, men kunde inte behålla den… för har tinnitus o det gör a den (“(#&#%”( ljudet skjuts i höjden… 🙁
  för har tagit hål där en gång i tonåren i en vanlig smyckeaffär.. o i ett par dagar efteråt hade jag den helvetiskt ljud som inte ville släppa….
  men o andra sidan gjorde det ont o ömmade i ett par dag innan jag gav opp o tog bort den!!!!
  o då sänktes tinnitusen..
  men än idag har jag fortf. tinnitus.. o kan inte göra sånt hål där… så jag har en hål i örsnibban som e ca 8 mm stort istället!!! 🙂
  o dessutom om man går till piercerare, så kostar det rätt så mkt… så tänk efter innan du går dit för det e ju typ bortkastat pengar om man ångrar sig o tar ur/ av den!!!
  men om du vill ha sån så KÖR PÅ!!!!! 😀

  • Jag körde också på vidgande örhängen ett tag och var uppe i 8 mm, sen ledsnade jag för jag upptäckte att alla mina andra örhängen var fina och de kunde jag mer eller mindre kasta genom öronhålen. Men DET gör ju åtminstone inte ont, och så länge man inte stoppar in något i fotbollsstorlek så drar de ju ihop sig 😉

 • Jag har ett hål så som du vill ha ett. Det var många år sen (30 år) men i alla fall, det tog skit lång tid innan det läkte och jag kunde inte ligga med huvudet mot kudden efter den håltagningen. Har fortfarande hålet kvar och jag har provat att ha en liten sten i örat men jag blir påmind varje gång om varför jag slutade använda örhängen i det hålet. Det är min erfarenhet. Hoppas andra har en bättre för det är fint men en liten vit knistrande sten på toppen av örat.

  • Men du borde ju också testa tipset som Kristina gav. De där örhängena för barn, som hon sover med jämt. Det måste ju vara sjukt praktiskt och helt genialiskt? För precis som du säger så är det ju så jäkla fint.

   • Hade ingen aning om att det fanns barnörhängen med platta pluppar! Måste jag kolla om det finns här i stan. För det är pluppen och pinnen på örhänget som blev förmycket för mig. Det blev skavmärken när man låg mot örat och råkade någon veva till örat eller om man slog i mot själv, då gjorde pinnen som fastna i skallen ganska ont!

    • Inte jag heller. Såg du länken Kristina lade ut? Jag är banne mig tveksam till om det är lätt att hitta här eftersom vi inte tar hål i örat på bäbisar…men jag säger fortfarande att det är genialiskt.

 • Ja, det gör ont! Så ont att jag nu när det vuxit (inte växt!!) igen INTE gör om det! Dels tog det 1 år innan det läkte när det var nytaget, sen blev det irriterat av glasögonskalmarna lite då och då, och sen läkte det ihop när jag inte hade ett örhänge i ett tag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.