När why-kromosomen drabbas av självinsikt

Maken kom hem från jobbet med presenter. Inte för att han kan komma undan att jag skall sno hans visakort ändå, men det är ju trevligt med en bonus som visar på viss självinsikt. Jamen ungefär så.

Först fick jag ett örngott. Fullsketet med självinsikt (för självklart tar jag inte detta som någon slags ironi just idag).

bild 2(1)

Jomensåatte. I hate to say I told him so. Och jag kommer antagligen säga det många fler gånger. Eller så trycker jag bara upp örngottet i ansiktet på honom.

Vid närmare eftertanke är det kanske bättre om han sover på det. Så han blir ständigt påmind istället?

Sen visade han verkligen vilket ljushuvud han är. Eller ja, snarare vilket ljushuvud jag är.

Jag fick en hänglampa.

bild 1

Som var gjord av en riktig hatt. Och ni vet ju vilken relation jag har till hattar. Jag älskar skiten ur i princip alla huvudbonader.

Den här lampan älskar jag verkligen. Sen älskar jag idén, som jag aldrig hade sett förut. Och nu vill jag börja göra och sälja hattlampor.

Om jag skulle göra det, är det bara jag som vill ha ett plommonstop av ull a’la Dupond och Dupont som lampa?

Jag vet ju att det är lite si och så med min smak ibland. Eftersom jag även älskar tvåmeters hulatomtar.

Men vem kan motstå en hattlampa?

Och vem kan vara mer arg på maken när han kommer hem med de perfekta presenterna?

Japp, han är officiellt förlåten. Till nästa gång. Om ett par dagar eller så.

0 thoughts on “När why-kromosomen drabbas av självinsikt

 • Tina Johansson says:

  Han kan om han vill alltså 😉
  De slår ju huvudet på spiken ibland i alla fall, och tur är väl det!

  Själv är jag halvdöd efter min jobbhelg – tur man får så mycket tillbaka av vårdtagare och anhöriga (jag är faktiskt väldigt duktig i mitt arbete, om jag får säga det själv, och får ofta bekräftelse på det.. Trots att jag nu är dödens trött på helgarbete!)

  Dessutom längtar jag halvt ihjäl mig efter min “minsting” som imorgon natt kommer hem från Dubai, där han har varit på semester i en vecka.

  • Jag skulle vilja säga “även en blind höna hittar ett korn”? 😉

   Då är vi två döingar. Förutom att du gör något meningsfullt medan jag gör omeningslösa saker och lyssnar på snarkare. Som jag längtar efter sängen.

   Hoppas du får en finfin dag med minstingen imorgon då 🙂

 • Lättmutad eller?roligt örngott iaf,hattlamporna finns ofta i Burton affärernas inredningar(klädbutiker)i all dess former….kolla där å få lite inspo

 • Jag gillar lampan men den skulle inte passa här. Jag jobbar hårt på att hålla huset hyggligt tidsenligt (gissa varför jag segade med att köpa en padda t ex? :p ) och det finns liksom ingenstans där den skulle funka. Men jag tror absolut de skulle sälja. Särskilt om du är lite noga med textilsladdar och inte kör med knorvliga plastsladdar.

  • Jag vet inte riktigt VAR den passar heller. Det känns inte som folk i allmänhet har ett hattinspirerat rum…men jag skall krysta fram en plats åt den. Och kanske några hattar till? 😉

   • Det är inte helt orimligt att de skulle göra sig bättre i flock de där. En pillerburk med sorgflor bredvid… Och en tredje. Det måste vara ojämnt antal. I hallen?

    • Hallen är en skitbra idé. Hallar är långa (oftast – om man inte bor på 60 kvadrat – men maken insåg igår att jag nog flyttar ifrån honom så han har börjat hemnetknarka…och hittade en villa med 7 rok…lagom) 🙂

     • Vi hade klart längre hall när vi bodde på (knappa) 60 kvm än vi har nu. =)

      7 rok blir perfekt, då får ni varsitt sovrum – och hundarna också. TÄNK vad gott du kommer sova! *s*

     • 7 RoK e väl lite så där lagom till er 🙂

      Då kan ni ha ett x-tra sovrum dit du kan fly lr sparka ut maken till när han e som jobbigast

      Ni han ha varsitt arbetsrum som ni kan lägga saker ni är rädda om som inte de lurviga helst ska få tag i helst då med lås eftersom de säkert kan öppna dörrar 🙂

      Sen kan du ju göra om några rum till ett WiC, som får Mona att gråta av avund där du kan ha alla dina Hattar så där kan du nog ha dina hatt lampor med 🙂

     • Kanonidé! Helt klart en WiC…huset i Gbg är ju så värdelöst att man vill gråta. De som byggde det glömde av att bygga garderober. Eller förvaringsutrymmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.