Dagens outfitta

Minns ni Birkenstocktofflorna jag köpte i somras? Som inte var ett dugg snygga, men jag tappar ju som bekant all känsla för fäschon på sommaren.

bild 2(2)

Som sagt, inte så snygga. Jag använde dem en dag i somras, fick milleniets skavsår på lilltårna (det går en opraktisk söm tvärs över de stackars tårna) och sen kunde jag inte ha dem mer. Eller några skor alls för den delen, eftersom jag hade en blåsa stor som en extratå på utsidan småtårna.

Efter det har de legat utspridda i lägenheten i Strömstad. På väldigt många olika ställen beroende av dagsform på hundarna och var de har varit sugna på att bära dem. Jag har möjligen haft dem som bära ut soporna-skor.

I lördags bestämde jag mig för att leta upp både högerskon och vänsterskon och sammanföra dem som ett par igen, och ta med dem till Göteborg för att ha som innetofflor. Man skall ha innetofflor när man är gammal. Fast mest för att jag hatar strumpor och det blir lite…kyligt…att gå barfota på vintern.

Idag var det invigning. Och eftersom jag skulle träffa exakt noll 3D-människor så var det casual tuesday, och jag letade upp en ren OnePiece (ja jag har en miljon olika).

Sen fick jag syn på mig själv i spegeln.

bild 1(1)

Och insåg snabbt att jag såg ut som Bröderna Daltons okända syster. Med ungefär samma IQ.

Lucky_Luke_-_Bröderna_Dalton_tappar_minnet

Är det nu jag även skall passa på att berätta att jag på riktigt hade en supermegacrush på Lucky Luke när jag var tio år?

Han var den absolut coolaste jag visste (näst efter John Travolta) och jag drömde att han och Jolly Jumper skulle komma och hämta mig i skolan.

Han är en tecknad figur.

Det var ju det där med IQ som sagt.

0 thoughts on “Dagens outfitta

 • Den där fäschon-känslan tappade jag för flera år sedan… men jag har aldrig lyckats se ut som syster Dalton, kan det bero på att jag alltid klär mig i tvådelat och är för stor för bredrandigt?

  Jag lyckades visst köpa ett startkit med gellack i dag! Så nu får jag leta reda på alla dina goda råd och sen testa. Jag har vågiga naglar just nu, eftersom dom får sprickor hela tiden (så långt ner att det inte går att klippa bort hela sprickan, utan jag får karva lite varteftersom det släpper från huden under) så steg ett är att dom får växa ut till jämna naglar, sedan ska dom få lite färg också…

  • Jag har nog sett ut som syster Dalton innan, utan att inse det 😉

   Och woohooo för nagelkitet! Klart du skall måla NU. Det är ju hela grejen med gellacket. På vintern får jag sprickor som fasen i naglarna för att det är torrt ute, men gellacket lagar ju det. Min lillfingernagel som jag har nödlagat tre gånger har fortfarande inte trillat av, trots att jag gått utan nagellack sen jag blev sjuk, och efter det har jag inte haft tid att måla. Men imorgon är det dags, för nu börjar de spricka lite väl mycket. Måla människa!

   • Ja, måla ska jag men jag kör ofärgat ett tag (men jag köpte något lite diskret rosa glitter att börja med, jag ska använda det så fort jag fått bort vågorna, naglarna måste växa några mm innan jag kan fila bort hacken) vill inte ha starkare/mörkare färg innan jag får lite vettig form på dom. (Jag har alltid förr känt mig tvungen att ha långa naglar för att ha färg på dom, numera nöjer jag mig med att det inte ser ut som om jag biter på dom…)

    • Jag tycker det är snyggt med korta målade naglar. Ibland får jag för mig att klippa naglarna just av den anledningen. Sen kommer jag på att jag har breda naglar så det blir inte så himla bra på just mig. Men jaaa…måla måla måla. Gud vad sugen jag blir på att måla naglarna imorgon nu. Hoppas de håller en natt till så det blir av. Följ min guide bara…eftersom jag är naglarnas Dalai Lama 😉

 • Alltså, det finns kanske lite kvar att jobba på när det gäller fäschon för mig också, men en del stilkänsla har jag i alla fall. Och jag vill bara lite finkänsligt liksom kommentera den där dragkedjeflärpen som sitter mitt framför det Himmelska Mumsets Palats. Vad gör den där? Är det för att du råkat få tag i en Onepiece i herrmodell eller kan du ståpinka? *s*

  • Ho ho! Kvinnan som är som ett levande kinderägg? 😉
   Och det där var minsann en himla fin Onepiece!
   (och jaaa, jag älskar att karlarna ser på den som sexdödardräkten från Hell…fast den där dragkedjan underlättar ju lite :s)

   • Ibland går jag på gatan som en helt vanlig Dalton? 😉

    Eller ja, det är nog det jag gör mest. Eftersom det är galaxens skönaste plagg. Maken bryr sig inte ens längre, han är härdad när det gäller just det klädesplagget.

  • Mäh! Det är ju två dragjedjor i alla OP:s…har dock aldrig reflekterat över anledningen, för jag kan inte påstå att jag någonsin använt den nedersta. Förstörde jag din fantasi nu? Hehe!

  • Ehum, ja det verkar inte bättre? Jag har banne mig glömt det igen. Det blev ju fan inte bra, trots att jag kämpade och kollade. Är det ens någon som kollar?

   Vi får hitta ett nytt program i brist på Gunilla med ovänner.

 • En Annan Susanne says:

  Jag hamnade på Bagge/Wahlgren, har inte sett det förut. Så det får en chans. Men jag stör mig nog redan på herr Wahlgren.

 • Ha ha….. hade MM på fast ljudlöst i bakgrunden lite så där bara eftersom jag kollade en grej på datorn så hade jag stängt av ljudet på TV:n enda jag vet e att Kamron spräckte sina brallor eftersom han fått på sig ett par snäva brallor som han inte var van vid att använda o 2 av ungarna skulle fixa blommor i blått, rött o vitt givetvis i USA tema och hade fått en lista med vilka blommor som givetvis den här blomsterhandlaren inte hade så hon fick ta vad som tror jag…. mer vet jag inte om vad som hände

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.