Fel jävla kommun…igen

Dessa storslagna nagelmålningsplaner gick åt helsefyr.

Nu fram på kvällningen tog jag fram min stora nagelpåse som jag kånkar över kommungränserna, plockade fram filar och lite annat. Hade bestämt mig för knallblått lack, och började rota efter necessären där jag har alla mina triljoner lack. Den låg inte i påsen med nagelattiraljer?

Fine, den hade kanske åkt ut i väskan?

Icke då. Jag letade i väskan som åker fram och tillbaka varje helg. Jag letade i andra väskor. Till slut letade jag även i makens väska.

Tji nagellack. Den necessären ligger antagligen i Strömstad. Hoppas jag. För gör den inte det har jag inte en susning om var den är.

Fattar ni nu varför jag behöver en riktigt jäkla skitstor handväska? Sådär på gränsen till övernattningsväska fast ändå inte.

Jag och mina prylar är alltid på olika ställen.

Och det gjorde mig så deprimerad att jag tror den där friskförklaringen måste funderas över.

Är det någon som vet om det ens existerar något annat väskmärke än LV som gör stoooora handväskor?

Tips hitåt tack. Stor, mycket fack men ändå en handväska. Och skinn. Jag fixar inte plastväskor, de går sönder.

Denna vardagsdramatik.

PS. Jag berättade för maken om snarksprayen (snarare hotade honom genom att säga att vårt äktenskap hänger på den). Han frågade om jag skulle spraya den i mina öron.

Det känns inte riktigt som om han förstår allvaret i det hela.

0 thoughts on “Fel jävla kommun…igen

  • Jo, men då får vi kasta ut någon annan. Jag tror jag snor pappas gamla kåk när den nya blir klar. Det är inte så långt till Södertull 😉

 • Men så vrång han är.
  Snarkspray. Snarkskena. Snarkplåster att ha på näsan. Snarkgrej att ha i näsan (vidgar näsborrarna). Smäll på käften. Spark på smalbenet. Kudde över ansiktet en stund. Bara att välja den metod han tycker verkar bäst, han MÅSTE välja något. Annars.. eh.. annars! ;p

  (Själv ska jag skicka min man till vårdcentralen, vilket han själv vill eftersom han vet att hans snarkande blivit värre och sådär. Bra med självinsikt, ska jag fråga om han kan dela med sig av det till din man?)

  • Jatack! Vad duktig din man är som går till vårdcentralen. Min är, precis som du säger, bara vrång.

   Inatt hörde jag honom snarka när jag låg i mitt krypin nere, han låg på övervåningen med stängd dörr. Men män snarkar. Säger han.

 • hahahaha….. snarkspray i dina öron. Tänkte han att det skulle bli som ett klister där då så att du inte hör någonting, eller? Jag har ett ex som snarkade något kopiöst. Funderade starkt på vissa nätter att anamma en kompis förslag om att stoppa en sur disktrasa i munnen på honom. Det hade nämligen kompisen fått av en tjej som var trött på hans snarkningar. Kan väl säga att det förhållandet varade inte länge!!!

  Men jag lider med dig! Dock fick jag iväg mitt ex till doktorn som skickade honom till en s k snarkklinik där de mätte med en sorts stav i näsborrarna hur luften strömmade ut och in där. I den ena näsborren hade han väldigt dåligt luftflöde och blev rekommenderad en operation av näsan. Han hade fått ett slag mot den när han var tonåring.

  När han kom hem från operationen var det ingen vacker syn som mötte en. Det blödde ifrån näsan några dagar men slutade till slut. Ett tag var det som att snarkningarna blev värre. Rena rama mardrömmen! Efter ett bra tag så skulle det ju bli bättre men tyvärr blev det aldrig riktigt det utan han fortsatte att snarka och jag fortsatte med öronproppar och till slut gick vi isär… Inte pga snarkningarna!

  Tycker att ni verkligen borde ha skilda sovrum, man blir ju knäpp i huvudet på riktigt av att bli väckt av någon som snarkar! Vidare borde han omedelbart gå till en doktor så att han inte får andningsuppehåll när han snarkar för då blir ni två som blir knäppa i huvudet, på riktigt!

  • Jösses. För det första, disktrasan var världens bästa idé hahaha.

   För det andra, har kollegor som gjort den där snarkoperationen, och det verkar ju vara lite 50/50 om den funkar?

   Vi har skilda sovrum i Gbg. Tack och lov. I lägenheten sover jag med lurar. Men jag fattar inte hur HAN sover?

   • Det är ju det han inte gör. Inte konstigt att han är vrång. Och det finns medicinskt dokumenterat att man blir dum i huvudet av att aldrig andas och sova, det kan du hälsa honom. Du kan hala fram undersökning efter undersökning som visar att han väljer att bli en kålrot om han inte pallrar sig iväg i rödaste rappet.

 • Som vanligt är Marks&Spencer lösningen på alla problem. Kolla på både handväskor och under luggage där det döljer sig lite större väskor.

  Lösningen på andra problemet är bettskena.

  • OH…den var snygg. Precis rätt storlek, där bör man få plats med allt. Jag visste inte ens att de fanns på nätet, och har nog inte funderat över dem på…åratal. Tack för tipset 🙂

   • Jag har haft samma liknande modell av MoP sedan jag var tjugofem o det är lika länge sedan som det var sedan jag föddes när jag köpte den om du hänger med. Inte ens fodret är trasigt. Letar ibland efter en ersättare men hittar ingen, har bytt karl oftare.

 • Min man snarkar mycket , enormt mycket. Jag köpte sån där sak till näsan – tänk Esther Williams- men han vägrade så jag har hörlurar och ljudbok lr podcasts. Från bilderna att döma av din make, liknar han min i kroppshydda och i ålder . Det kan ju hända att storleken har betydelse här. Just saying. All snarkning kanske inte försvinner av en omgång späkning, men kanske en del!?
  Nu vill jag inte kasta sten i glashus, jag bör nog också 5:2a lite. Men mina snarkningar jämförevis med hans , lär vara som att jämföra
  Lagan mot Amazonas.
  Apropå väskor så kör jag efter devisen
  Flest väskor när man dör vinner- så det blir inte så många i skinn :))

  • Klart som korvspad att det är kroppshyddan. Alla mina sambos (nåja, alla tre) har gått upp 20 kilo av att bli ihop med mig, och det är inte för att jag står i köket precis. Eftersom maken kände exet på den tiden det begav sig retade alltid maken honom för att han gick från vältränad hunk till en pondusgubbe. Nu när han själv fått lite rondör och den där övervikten retas han inte lika mycket mer. Och det är ju den stora anledningen gissar jag. Finns det portvinstå så finns det väl vällevnadssnarkningar antar jag?

   Och en jäkla tur att inte jag gått upp 20 kilo per snubbe, det hade ju blivit 60 kilo haha.

   • Min make gjorde också lumpen i flottan (minsvepare) o de hade en toppenbra kock som levererade div läckerheter. Väl hemkommen fortsatte han äta med samma frenesi.
    Och bröt typ ett år senare benet under en fotbollsmatch.
    Det gjorde nog susen :))
    Tur för mig (o honom?) att jag gillar stora killar.
    Men jag undviker noga att kasta sten i glashus här,kan inte påstå att jag riktigt liknar tjejen på våra semesterbilder från åttiotalet .

    • Och min VAR kock i flottan. Inte för att det hjälpte dock, han vet ju inte hur man kokar potatis ens. Och du har rätt. Jag ser nog inte heller ut som på 80-talet. Ta bort närmare 30 kilo så har vi skuttat tillbaka ett par årtionden 😉

 • Måste komma ur garderoben och säga hej! Kom hit via Mona för några veckor sedan.
  Du platsar i samma division som hon! Lika härliga, roliga och underhållande är era bloggar!

  Läser om besvär med snarkning hos maken. Jag har en man som var stor snarkare. När han
  körde igång var det som att stå i en tunnel med ett godståg som körde över. Jisses vad jag led!
  Körde med öronproppar i flera år! Men till slut fick jag nog. Via vårdcentralen och remiss till Sömn-
  kliniken på stora sjukhuset. Där fick han sova en natt med slangar kopplade på sig som registerade hur hans sömn var på natten. Han hade andningsuppehåll och volymen på snarkandet var väldigt högt!

  Efter den sömnundersökningen så fick han en s.k. snarkmaskin med sig hem!
  Det var knöligt tyckte maken i början. Men efter hand så vande han sig att sätta på sig den till natten.
  Det är nu 14 år sedan han fick sin apparat, och jag hör bara ett litet surrande ljud (knappt hörbart)
  när han kör igång maskinen när han ska sova. Jag sover så skönt och kan inte fatta att jag stod ut i så många år med öronproppar ( som inte hjälpte så mycket). Hörde ju hans snarkning ändå!

  Maken är sedan 14 år mycket piggare på dagarna och han har också fått en piggare och gladare hustru!
  Så se till att få iväg mannen till sömnundersökning. Tycker det är en skyldighet att inte störa dom andra som sover. Sedan blir ju makens sömn så mycket bättre på köpet!

  Kramen från Mig!

  • ÅH…jag ÄLSKAR folk som kliver ur garderoben och säger hej. Hej på dig med 🙂

   Jag önskar verkligen att det hade gått att tvinga iväg honom, men han tycker ju det är normalt att snarka. Sen att han leker elvisp (du skall se lakanen på hans sida, han lyckas till och med knöla till madrassen) och låter från varenda kroppsöppning kan ju driva en mentalt stabil person till vansinne. Och jag är inte så stabil. Sen är jag tydligen väldigt ego också som bara bryr mig om min egen sömn och inte så mycket hans hälsa. Men hans hälsa blir ju å andra sidan mycket sämre av att göra mig på uselt humör.

   Men snart måste han, annars flyttar jag till ett annat hus istället för ett annat rum.

 • Min man snarkar som en spansk långtradare i uppförsbacke …+ några lurvisar som drömmer = decibelnivån är jävligt hög i sovrummet =jag sover alltid med öron proppar,MEN det konstiga är när han är bortrest Sover jag skitdåligt,kan det kallas medberoende????

  • Hm, ja det skulle kunna vara medberoende. Själv sover jag som en bäbis när jag är ensam hemma. Och det är nytt, jag har alltid sovit bättre med personen jag lever med innan. Det betyder att han har gått över alla slags decibelgränser.

 • Är jag rent fel på det när jag stilla och försynt undrar varför du inte köper på dig en omgång nagellackstjosan till så att du slipper dra på dig nackspärr med stora o tunga väskor för att bära nödvändigheterna mellan dina olika boende?
  Vem vet, du behöver kanske t o m en omgång i båten också?
  Resultatet blir kanske att maken ligger sömnlös när han ser kostnaden för detta och då snarkar han inte. Se där – båda problemen lösta på en och samma gång 🙂
  Tänkte berätta för dig om min väninna som ruttnade på att hennes sambo snarkade vareviga natt, så hon hällde isvatten i en liten vattenkanna, kokade en termos kaffe till sig själv och vakade sen hela natten. Varje gång hennes man började snarka så hällde hon iskallt vatten i munnen på honom…men sen kom jag på att det ju inte är snällt att göra så, så därför berättar jag det inte…

  • BRA idé. Jag älskar bra idéer. Klart som fasen att jag skall ha dubbelt av allt. Varför begränsa sig vid nagellack?

   Och det där med vattnet och snarkningarna var så roligt att jag nästan kissade ner mig. VARFÖR visste jag inte detta när jag ändå låg sömnlös under två veckor? Men det är banne mig värt en sömnlös natt för att få det höga nöjet att göra det. Jag utgår ifrån att han kommer sätta det iskalla vattnet i halsen? Oj oj oj…det här är ju betydligt roligare än att kväva honom med en kudde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.