Saker man gör för sina hårbollar

Okay, jag tyckte att det var ungefär i förrgår som Liten faktiskt var liten och såg ut så här bredvid Stor.

20131013-123048.jpg

Nu väger han två kilo mindre än Stor och är högre. Fast hjärnan har inte växt i samma takt. Den har fortfarande samma storlek som en ärta. Han har bara fått längre hår, mer hormoner och större tänder (som bits).

Eftersom jag älskar mina djur mest av allt på jorden kan det hända att de är en smula…bortskämda…med vissa saker. Som bilåkning. Båda hatade bilen och bilåkning när de var bäbisvalpar då de var lite åksjuka. De sprang långa omvägar runt just vår bil oavsett om vi bara var på promenad och gick förbi den, eller om vi faktiskt skulle åka i den. Och då fick de ju såklart lite specialbehandling. Som att sitta i knät och bli kliad. Det där hungallret vi köpte till bilen när Stor var liten har vi inte använt alls, för deras fjantiga matte har inte haft hjärta att slänga in dem i bakluckan.

Med tanke på att vi åker så mycket kändes det opraktiskt att spä på åksjukan. Nu när Liten äntligen slutat se bilen som det största monstret i världen och inte heller är åksjuk längre är det mest opraktiskt för vår del. Eftersom den som inte kör får sitta i baksätet medan rackarungarna har valt sina platser. Stor skall ha baksätet på vänstersidan, och gärna högljutt protestera om han inte blir killad lite bakom örat.

20131013-125058.jpg
Näe det ser inte bekvämt ut att sittsova, men han har bestämt att det skall vara så.

Eller så får jag honom i knät. Och därmed en väldigt krullig utsikt.

20131013-125357.jpg

För Liten har claimat framsätet. Ligga raklång på tvären med huvudet på armstödet.

20131013-125939.jpg
Ser det inte lite ut som att han stirrar hånfullt, men vem kan säga nej till det ansiktet?

Och så har vi det exakt nu. På väg till valpträffen. Där de nio små håriga murbräckorna skall träffas för första gången sen de flyttade från mamman i påskas.

Jag har med värktabletter, plåster och blodstillande vadd. Till mig. Inte till hundarna.

Den här dagen kan bli precis hur som helst. Men jag är tämligen säker på någon form av blodvite.

Med tanke på att morgonen började med att Liten skallade mig med tänderna i pannan. Igen. Då kanske man åtminstone kan hoppas på att de väljer något annat offer.

Jag känner att jag fått min beskärda del för dagen.

0 thoughts on “Saker man gör för sina hårbollar

 • Du vet väl om att det finns en lag som säger att hundar ska vara bältade alt sitta i bur under färd i bilen.. Står bland annat i senaste hundsport har jag för mig 🙂

  Inte kul att få en hund som väger runt 20kg i nacken i fart som då ger ca 1500-2000kg i nacken… Dessutom så har hundarna en rimlig chans att överleva eventuell krock 🙂

  Visst är det portugiser du har??

  Jag har en perro 🙂

  • Jag vet, och du har så rätt. Vi har bälte till dem, men de är experter på att trassla till det. Jag kan helt ärligt säga att jag struntar i mig själv, mardrömmen är att de inte klarar sig.

   Japp, portisar. Och nu har jag fått en portisöverdos.

   Och åh, Stors gamla bästis är en perro, tjusig sak. Lika i sinnet.

 • Ibland saknar jag mitt hundliv men när jag ser dina bilder är jag rätt glad att jag inte har någon hund idag 😀 för min/a hundar har varit precis likadana (som mest hade jag fem hundar på en gång)
  Jag saknar hund så det värker i mig ända tills jag ser såna bilder och när det regnar småspik och är tjugo minus kl fem på morronen eller tio på kvällen när det är dags för kissrunda. Då saknar jag inte nån hund 🙂

  • Haha håller med. Då är man tacksam över sina fjollor som inte vill vara ute när det regnar på tvären. Men ett liv utan hund skulle inte funka för mig. De gör mig till en bättre människa, haja hur vidrig jag hade varit utan.

   • Hm det som är det stora felet för mig är att det finns fan inte tid längre. Jo tid finns men jag totalvägrar att lämna bort en valp på dagis för att jag inte har en suck i världen att hinna hem på lunchen med mina halvtimmesluncher. Sambon jobbar ju lika mycket borta som hemma och i slutändan så måste jag ha hjälp tre-fyra dar i veckan. När sista hunden levde kunde jag jobba hemifrån eller ta med kraken till jobbet o då var problemet löst. Nu är det nytt jobb o nya tider “suck”

    • Hear hear, jag fixar inte heller det och har haft turen att ha hjälp, eller ha med dem på jobbet och nu jobba hemma. Sen är det lättare med två, när de är ensamma har de varandra. Och sina jävelstyg.

 • Bortskämda var bara förnamnet! 😛
  Har Liten blivit gråhårig eller är det bara ljuset?
  Hoppas att det går bra med alla fyrbenta små vildingar på samma plats… dom brukar väl ha mer energi än kordination och förstånd i den åldern. (Vilket ju dina skador också tyder på.)

  • Det är nog ljuset. Men Stor har vita strån i krullet så han ser lite grå ut på nära håll.

   Nu har de lekt i fyra timmar. De hade lätt klarat fyra till.

   Inga skador, mer än tilltufsat ego på de flesta 😉

   • Tror att det är nyttigt för hundarna att få leka av sig så där totalt ibland… egon återhämtar sig nog! Frågan är väl om ni tvåbenta klarar 4 timmar till! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.