Med risk för livet publicerar jag detta mot somligas vilja

Jag har ju redan berättat att jag bor med en hoper små människor och två stora. Fem barn som delar på tre rum.

Äldsta tjejen har eget rum, de jämnåriga grabbarna delar rum och lillasyster och storasyster delar ett annat. I syrrornas rum finns två våningssängar, så de totalschyssta snubbarna flyttade in till syrrorna och jag fick eget rum.

Igår fick då alla småmänniskorna (åldersspann 5-10 år) enbart befinna sig i tjejrummet för att både leka och sova.

Imorse när jag skulle gå på toa kikade jag in i rummet. Jag borde kanske inte ha gjort det? Jag borde antagligen inte alls ha gått ner och hämtat telefonen för att fota. Men nu råkade det bli så.

Tydligen var det städat där inne innan jag kom. Sen lekte de, sov, gick upp och drog till skola respektive dagis.

Jag funderar lite över vad de har lekt? Har de gjort en rekonstruktion över Hiroshima under andra världskriget eller har de lekt tsunami i Thailand?

Det lutar åt tsunami i Thailand eftersom det mest ser ut som att en gigantisk våg har sköljt in, rört till och sedan lämnat spridda skurar av…ptja…leksaker. Dessutom ser det ut som att barnen sköljdes med ut av vågen (eller tryckvågen för all del) eftersom de är borta.

Vem vet. Fyrisån kanske svepte in imorse och släpade dem hela vägen till skolan.

Men det är ju för all del väldigt samhällsrelaterade lekar. Och det måste man ju bli lite imponerad av.

Vad tror ni?

20131023-011059.jpg

0 thoughts on “Med risk för livet publicerar jag detta mot somligas vilja

 • Jag städar ordentligt sisådär en gång i månaden och däremellan river de fram ALLT. Förvaring är onödigt serni! Sen är jag verkligen inte pedantisk själv men…jag tycker ändå det är praktiskt att kunna GÅ utan att vada fram? Dumma jag, liksom. Nästa gång ryker två tredjedelar. Annars får de inga julklappar.

 • Hahaha, så farligt var det väl inte med tanke på att det har varit 4 barn därinne? 😉

  Kommer ihåg en gång när yngste sonen hade barnkalas hemma, och jag mitt pucko hade glömt att plocka ut spel, pussel o lego ur hans rum innan. Det var fullkomlig katastrofzon i rummet efteråt, och jag fick ligga på golvet och sortera pusselbitar, spelpjäser, legogubbar o massa annat i flera veckor! 😮
  Jag behöver väl inte ens nämna att det var det sista hemmakalaset, därefter blev det McDonalds o bowlinghallen…

  • Hatar kalas. Fyra av mina fem barn (och det kommande) fyller år i mars. Just mars är min hatmånad. Funderar på att ha kalas utomhus nästa gång. Vi kan kalla det scoutkalas och grilla marshmallows.

   • Förstår precis vad du menar… Jag har spritt ut mina till november, mars o april. Inte så himla bra utekalas-månader. Men scoutkalas borde funka!!
    Nu är ju min yngsta 18 år, så det lär väl inte bli något sådan här iaf 😉
    Kan du inte slå ihop alla kalas i ett så har du det gjort sen? Orka ha 5, snart 6 kalas på en månad….

    • Ja det vore ju bra, tycker jag också. Mest det här med att nioåringarna och femåringen inte riktigt vill bjuda samma människor och inte heller göra samma saker. Dumma ungar. 😉 Tänker att det är ööööver snart. (De vill väl inte ha kalas när de är typ 13?) Och att det blir nånslags ful-lösning nästa år emedan badankan ska göra sin entré mitt i födelsedagskaoset. Typ kalas i juni istället.

 • Jag som delar hem med dom där midjehöga 4-åriga tvillingkillarna folk säger är mina kräver mer oreda för att kalla det tsunami.

  Bara Harry åstadkommer mer än det där på 5 minuter ensam. Han börjar med att riva ner gardinstängerna och utgår från det.

  Jag som var pedantisk ut i fingertopparna har släppt övervåningen vind för våg. Det är ingen idé.

 • Ehhh…. det där var väl ingen Tsunami ???

  Möjligtvis liten bris bara och väldigt liten oreda med tanke på att det är 4 barn som lekt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.