Koma

Jag kollapsade när mamma hade åkt. Och genomled den stora tristessdöden. Konstigt nog.

Men, jag gav den ömma modern en iPad igår, som vi hade en snabbkurs i hur man använder innan hon åkte idag. Kanske inte den ultimata presenten till en som är smått hostil när det gäller teknik, men jag inbillar mig att hon kommer få nytta av den. Om en kvart, fjorton dagar när hon har kopplat hur man använder den.

Så jag däckade, sen åt jag och längtade efter mamma, och efter det kom första telefonsamtalet med frågor om paddan. Då kändes det normalt igen, och den milda irritationen infann sig.

Efter tre samtal hämtade jag min sista TipTop ur frysen och gick och lade mig.

20131003-220537.jpg

Oerhört dekadent att äta glass i sängen. Särskilt när man är laktosintolerant. Lite living on the edge.

Och sen var det dags att testa FaceTime med mamma. Då fick jag reda på att hon, av misstag, packat ner min tandkräm när hon drog.

Så nu ligger jag här. Fullkomligt dödstrött, med mullrande mage och vetskapen om att jag måste borsta tänderna med typ duschtvål.

Man skulle kunna säga att karman bet mig stenhårt i arslet.

Fast just nu är jag mest glad över att hon råkade sno med sig tandkrämen och inte toapappret.

Toapappret känns som om det kommer behövas. Eftersom jag verkligen är så dum i huvudet så jag äter glass till kvällsmat när jag inte riktigt tål det.

Men det kändes som en alldeles lysande idé under tiden. Och det var väldigt gott.

Om man nödvändigtvis måste se mörkret från den ljusa sidan behöver jag åtminstone inte oroa mig för förstoppning.

0 thoughts on “Koma

 • Skönt. Man ska alltid försöka se det positiva i allting 🙂
  Snygga naglar! Men nyfiken-i-en-strut som jag är undrar jag om ebay kör snigelpost eller om paketet helt enkelt ligger hemma och väntar på dig?

  Vill ju ha ditt proffsutlåtande 🙂

 • Du kan det där med slutkläm! 😀

  Hela ditt mamma-besök väcker minnen. Jag kommer ihåg hur det var och jag saknar ännu mer! Mamma dog för två år sedan, men dom säger ju att man blir mer och mer lik sina föräldrar så snart är hon väl här igen… bara med lite annan yta och spetsad med pappas tjuriga humör.

  Själv har jag ätit en kardemummamuffins i kväll… den blev inte varmt välkomnad av min mage!

  • Ja herregud. Jag hör ju att vissa saker jag säger och tonfall jag änvänder är en kopia. Det är då jag blir lite rädd 🙂

 • Pulver & glass, tänk vilken kombo 🙂 Själv ska jag fixa till min gamla bärbara, numera flyttbara med tanke på batteritiden. Ska bli intressant att försöka guida min mamma genom den, i snart fem års tid har vi jobbat med att lägga över bilder från minneskort. Hon har själv skrivit ner steg för steg, men vägrar att ens försöka om inte jag sitter på en stol bredvid. Min roll består i att fråga: vad står det sen, vänta på hennes svar & sen säga: okej gör så då. När vi efter närmare timmen är klara brukar jag ha huvudvärk & hon vara trött. Så jag förstår din situation.

 • Men där har du ju ” lösningen” på dina förlossningsproblem! Kläm en glass direkt efter pulveravslut and feel the flow… Sen är det väl inga problem att trycka i dig, istället för ur, div nötkreatur :)))

 • Har jag inte tipsat dig om Lactrase-tabletter? Finns på apoteken och intas ihop med mjölkprodukter och så slipper du sitta på toa med magknip och göra av med extrema mängder toapapper!

 • Haha hög igenkänningsfaktor både vad gäller teknikfientlig moder och efterdyningarna på frosseri.

  Som mjölkproteiöverkänslig är det inte mycket jag kan eller rättare sagt bör äta. Min man brukar fråga “varför äter du det där när du vet att du kommer få ont?” och till det finns bara ett svar: för att det är gott!

  Men man ska se allt så positivt man kan och eftersom jag äter starka smärtstillande mediciner med dålig inverkan på tarmarbetet så kan jag nu äta allt! Och ändå haft normala förlossningar. Klart man fortsätter käka glass, vispad grädde och annat mumsigt med mjölk i.

  • Exakt. Det är gott. Nackdelen är att här har vi bara en toa, och maken är laktosintolerant han med.

   Och du, jag vet vad du menar med smärtstillande. Jag har ju handen/armen. Som jag inte pratar så mycket om. Men givetvis är sådana piller en bov i dramat när det gäller förlossningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.