Jag är så jävla glad över att bo där jag bor

För här ser jag inte den förhatliga årstiden lika tydligt.

I Gbg ser jag de murkenröda löven trilla av häckhelvetet. De gula ligger i en geggig hög på marken. För att inte tala om ifall man skulle råka kika in på Facebook. Då är det infarktvarning med alla “tända ljus under filt med elva miljoner kantareller på smörgås och te”. Och bilder på kantareller i motljus, medljus och stearinljus. Plus skogfan som inte är grön längre. Utan har en färgskala likt en ost som legat för länge i kylen.

Det är inte ett dugg vackert. Det är enbart sjukligt deprimerande. Vackert är hav (gärna turkost), sand, sol, ljusgröna träd, körsbärsblommor och så vidare. Färg. Inte en omgivning som ser ut som den har ruttnat.

Det är då man är glad över att bo så här. Där man kan springa ut på förmiddagen och göra ett ärende med det här som gångväg. För årstidsskiftningen till pestmånaderna syns inte lika tydligt när vi snackar vatten och granit.

20131012_112958_resized
Nej, jag ser inte löven som ligger vid kanten på strandpromenaden.

Och så går man hem i gränden, för att undvika träd och häckar i möjligaste mån.

20131012_113217_resized
Näe, ser inte löven här heller.

Och kikar lite på hummertinor på vägen.

20131012_113249_resized

Jag tog mig ut och hem utan att se en enda kantarell, och träden tittade jag inte på i ren trots. Så här skall det se ut.

Ni som sitter under era förbaskade filtar och dricker te och käkar kantarellmackor och njuter av den rena (ruttna) luften, jag är ledsen, men det måste vara något allvarligt fel på er?

Det enda positiva med årstiden which must not be named är att vi ställer om klockorna och får sova en timma längre. I alla fall känns det så i någon vecka.

Resten av tiden, fram till april ungefär, kommer jag vara sur, bitter och butter. Mer än vanligt.

Och jag tänker absolut inte sitta under en filt och dricka te och MYSA. Jag kan sitta under filten och dricka te och primalskrika. Medan jag smider planer på hur jag skall lösa en framtid som björn så jag kan gå i ide. Eller köpa en väldigt tropisk ö.

Som jag avskyr mörker och kyla.

0 thoughts on “Jag är så jävla glad över att bo där jag bor

 • Haha, det där är ju fan en fobi du har. Du behöver terapi!!

  Jag var likadan men redde ut det själv i sena tonåren och jag har INGA problem med HÖSTEN. Bara en sån sak som att jultidningarna börjar trilla in i butikerna nu. Kryp nu in under en filt med din padda och tänk på något roligt, annars måste tant komma och hämta dig för en rejäl terapirunda mellan åker och skog! (Den innefattar rödvin och whisky om det passar?) ;p

  • Och här blir det bara värre och värre för varje år. Dra åt skogen som jag hatar årstiden som kommer nu. Rödvin räcker inte. Droger?

 • Törs jag berätta? Jo, jag är en modig man! 🙂
  Jag blev erbjuden att köra tre vändor Spanien i nästa månad…. 😛
  Och det är ju välkänt att bilen “krånglar” i värmen… Jag kanske måste reparera i en vecka eller två… 🙂

   • Tänk. På dom få bloggarna som jag kommenterar så säger alla samma sak… Den ena vill att jag ska ta och gräva ner mig i en grop och aldrig mer visa mig. Du ska till och svartlista mig… Jag fattar inte. Vad gör jag för fel? 😀
    Eller är det så att ni bara skojar med mig? 🙂
    Jag tror att jag väljer det sista där! För att jag är en älskvärd, snygg och jätte trevlig kille. Det sa jämt min mamma… 🙂

 • Har aldrig varit i Strömstad, men det är tydligen ett sätt att överleva den här årstiden som du skildrar så exakt och målande. Jag kunde inte gjort det bättre själv.
  Och stearinljus är jag mycket skeptisk till sen stormen Gudrun (2005) då Yngste och jag satt med 24 stearinljus i köket för att överleva. I tolv dygn. Vitt kakel och lysrör i taket, där snackar vi mysfaktor. Störd? Inte då.

  • Ja. Det är ett bra sätt att överleva. Bortsett från de dagar det regnar på tvären. Men havet är räddningen.

   TOLV DYGN??? Och min första tanke är “inget internet”. Sen inser jag att det kanske finns viktigare och mer basala saker att sakna. Vidrigt ju.

 • Är det nu ska jag berätta att jag plockade trattkantareller i en timme igår & njutit av vädret idag genom att repklättra & fira längs ett gammalt dagbrott i en gruva 🙂 Härligt med höst! Imorgon är det tipspromenad med efterföljande fika.

 • Halloj ) trillade in här hos dig via Mona o jag älskar dina inlägg / har varit mkt i Strömstad som barn(koster) o Daftö me fam / , medför mig är det än härlig sommarstad / fortsätt blogga oha det bäst kram från Lerum

 • Ibland undrar jag om jag äter för lite kantareller. Är det det som är tricket för att uthärda höst? Käka svamp är ju känd drog sedan minst vikingatiden?

 • Du är ju för skön. Själv uppvuxen i Lappland så älskar jag höst och vår i Mellansverige och de rejäla vintrarna vi fått sista åren. Problemet med södra Sverige är att alla inte får snö. För mes snö kommer ljus, tystnad, bus, träning och en massa annat.

  Tror du skulle gilla det bara du fick uppleva det på rätt sätt med de rätta kläderna 😉
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.