Jag är så jävla boring

För jag glömde att det var Halloween idag. Klart jag skulle målat naglarna pumpaorange som Sara föreslog. Men näe, för jag läste inte kommentarerna förrän jag var klar med allt. Så här jag jag sitta och vara tanttråkig.

Ytterligare en nackdel med att glömma att det är Halloween är att det möjligen kommer ringa utklädda barn på dörren. Jag har inget hemma, och jag är inte så värst tålmodig och vänlig under den här högtiden eftersom jag tycker att den är konstruerad. Eller, i ärlighetens namn är jag mest lat, vilket gör att jag blir irro när det ringer på dörren och det står ungar från småkoltar till de i målbrottet med moppemustasch utanför.

De senaste åren har jag varit områdets Häxan Surtant, och bara väntar på att få bilen äggad. För antingen öppnar jag inte dörren alls, eller så öppnar jag den och säger att “här finns inget godis i alla fall”.

Ytterligare kärringvarning på det.

Nåväl. Jag målade naglarna. Och kom på att jag kanske har ytterligare ett tips, för jag minns inte om jag har delat med mig av just detta?

Om man vill måla med en jäkligt mörk färg är det lite småpraktiskt att grunda med ett vitt lack. Då blir färgen inte lika hård. Busenkelt.

bild(12)

Samma funkar såklart om man har en jätteljus färg som man vill förstärka. Då är det bara att grunda med svart lack.

Men idag blev det mörkgrönt. Med lite metallic i. Vilket troligen förvånar mig mer än någon annan. Eftersom jag är en blå människa och inte en grön. Absolut inte en grön.

photo(1)

Men den mörka färgen kändes som en lagom deprimerande matchning med vädret.

Varför en stor svart ring helt plötsligt?

Jomen den fyller två funktioner. Dels tycker jag att den är cool (köpte den av PV när jag var i Sibirien) och dels syns det lite bättre att lacket inte är så mörkt som det ser ut.

För det blev inte så himla rättvist på fotot.

Men det är skitsnyggt. Fast det är grönt och deprimerande.

(Och DÄR knackade det på dörren för första gången, men jag tror hundarna skrämde bort dem)

0 thoughts on “Jag är så jävla boring

  • Tack 🙂 Jag gillade nagellacket. Det var premiäranvändning. Och så kapade jag naglarna en halv centimeter med. DET var välbehövligt. Herregud så länge jag har gått och bara glömt klippa dem.

 • Underbart uttryck, “dels syns det lite bättre att lacket inte är så mörkt som det ser ut”, trevligt när det syns att något inte är som det ser ut! 😉 Men om jag tittar riktigt noga så ser jag en grön glans på lillfingernageln (som dessutom ser väldigt lång och hel ut!), så jag kan tänka mig hur bra den färgen skulle passa min mörkgröna tunika. Själv tröttnade jag i dag på mina naglar fulla med sprickor och hack, och klippte ner dom i dag! Om inte tumnageln vore så missformad så skulle jag måla i orange, men det får vara tills den har hyfsat till sig lite.
  Själv kom jag (faktiskt!) ihåg det där med godis i dag. Gick in i lokala lilla frukt (och godis) affären och frågade vad barn gillar, det blev tre sorter: sura, salta och någon kola, bara för det har inte någon ringt på dörren!

  • Hahaha, jag kanske skall vänta lite med att utnämna mig till ordvirtuos? För den meningen var onekligen lite vrickad.

   Och ja! Det gick att rädda lillfingret med gellack igen. Helt fantastiskt. Men nästa gång det är dags att måla blir alla naglarna nedklippta. Den har hängt med tillräckligt länge nu. Låter som en perfekt färg till dig ju, köpte den från nya höstfärgerna i Bromma, den var så snygg som den såg ut 🙂

   Men var glad över det. Jag hade varit själaglad om jag hade haft surt och salt hemma alldeles till mig själv. Ät människa!

 • En Annan Susanne says:

  Öh? Halloween idag? Du, att det hade jag oxå missat, men jag ska fixa mina naglar imorgon, så då antar jag att orange redan är förbi med en dag. 🙂

   • En Annan Susanne says:

    Det är snyggt när man målar glitter en bit in på nageln bara. Som en liten remsa bara på ena sidan. Tycker jag. Funderar att fixa det idag när jag ska iväg. Denna beslutsångest vara varje gång man ska fixa naglarna (det sitter ju så länge liksom). Det slutar förmodligen med att jag gör fransk med lite pärlor. Jag är modig och full av idéer nu, men…

    …klockan tio: vad ska vi måla då? Något extra kul den hör gången? Öh. Öh. Hm. Ehum. Vi börjar med fransk så ser vi vart det slutar…..

    • Det var en bra ide, för ja det är snyggt att inte glittra hela nageln, tack för tipset. Det tar ju bara någon minut att lägga till idag 🙂

     Jag håller med. Det är jäkligt lätt att tänka “men den häääär gången…” och så gör man inte det. Men gör som jag och var lite lat då? Skit helt sonika i att ta bort det gamla och måla bara över. Det händer att jag gör det om jag blir akutsugen på att byta färg.

     SKIT i franskt den här gången. Det är en order 😉

     • En Annan Susanne says:

      Det är utväxten som stör mig. Enormt. Och den är mindre synlig om man har franskt. Det är nog mera en praktisk grej. Mina naglar växer så fort, det är skitirriterande för plånboken att avsky utväxt och ha snabbväxande naglar.

      Det är tvåveckorsintervall om jag inte ska störa halvt ihjäl mig och ha händerna i byxfickorna resten av tiden, och det blir lite väl lyxigt dyrt… 🙂

      Men vi får väl se. Jag kanske gör franskt och ljuger mig blå här sen, det är ett billigare alternativ än att lyda order. Men jag ska försöka vara modig! Haha.

     • I know all about the utväxt, men DEN går ju att rädda med ett lager ovanpå och ett nytt lager topplack. Det gör ju underverk för glansen att få ett nytt lager topplack efter ett par veckor, för det sliter man på utan att se det.

      Nu har du INGA ursäkter mer, jag vill se ett mail på dina färdiga naglar sen haha.

     • En Annan Susanne says:

      Det blev *ehum* franskt, fast med blått glitterstreck lite svarta streck och pärla. Så lite modig var jag allt. Haha. Och snyggt blev det!

 • Men hallå! Klä ut dig till en häxa, skräm barnen ordentligt och ge dom antingen skrämselhicka eller en bit karra (finns inte karra får du hitta på nåt…)
  Maskerad är ju kul och tycker du det här är pest gör du som en vän till mig, överlista barnen och skrämmer skiten ur dem 😉

  • Hahaha, iklädd min åttio nummer för stora OnePiece och två halvstora hysteriskt skällande hundar borde de bli livrädda ändå?

   (Och du, jag slängde inte ut gegget den här gången 😉

 • nice naglar du har..
  men en liiten fundering…
  hur sjutton torkar du dig i röva, då du har så långa naglar?!?!?!
  :-O
  fast du kanske e för fin för att göra nr 2 på dass!! ;-D ;-D *fniss*

  • Du är inte den första som frågar haha. Och det är inga problem. Sen har jag ju mer lite generella problem med bajs (vet inte om du läst inlägget med bajs på tröjan?) och det har inget med naglarna att göra 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.