Inte vilken fraktur som helst minsann

Den där nageln som är lite “frakturerad”, som jag envisas med att laga med gellack och lim, den rök igår igen.

Nageln överlevde alltså ett möte med nio små håriga murbräckor och ett antal vuxna vovvar, men igår fastnade den i pälsen på Liten när jag kliade honom. Jag märkte det inte förrän han hade gått en bit och han var på bushumör. Så vi lekte jage ett par vändor fram och tillbaka i huset innan jag fick tag i hunden och kunde plocka nageln ur pälsen.

Den överlevde ju för fanken till och med ett nagellacksbyte med lagning, men inte detta.

Nu känns det som att den sjunger på sista versen, men hållfasthetläran kring naglar och gellack borde utredas i någon slags uppsats. Om jag så skall skriva den själv. Här.

Men ett sista försök. En sista lagning. Eller kanske näst sista beroende på hur enveten jag är.

Så, ofrivilligt amputerad nagel.

bild 2(1)

Blev vips en hel igen.

bild 1(1)

Eller ja, vips och vips. Det krävde lite tålamod den här gången. Men jag kom på något nytt.

Istället för lim tog jag baslacket och kletade på brottytorna medan jag limmade ihop det genom att hålla nageln över lampan. Revolutionerande minsann. För det funkade.

Sen bufferfil över hela nageln, rengöringsmedel och ett nytt lager underlack. Och sen två lager vanligt lack för att avsluta med topplack på både nagelytan och undersidan nageln. Frakturen har ju växt ut så mycket nu att det går att lacka på undersidan och få lite (möjligen inbillad) extra styrka.

Men, precis som med ett vanligt benbrott som fått läka ihop flera gånger och lite fel så blir det ju komplikationer. I det här fallet börjar den krokna. Jag tror jag tryckte lite väl hårt när jag “limmade” fast den.

Det kan man leva med. Smärtan i att behöva klippa av alla naglarna går inte ens att tänka på.

Så, I present to you, ett alldeles nytt nageltips.

Jag börjar tro att det där lacket är något slags mirakel. Vänta bara tills jag kör Kajsa Warg-stuket med det och börjar tapetsera, laga bilmotorer eller lära det att städa.

Det kommer. Och då kommer jag få nagelnobelpriset.

0 thoughts on “Inte vilken fraktur som helst minsann

  • Så himla bra att det gick att laga igen 🙂
    Jag mitt pucko glömde ju att rugga upp naglarna innan jag bytte färg i helgen…. och jag har redan märkt att det börjar släppa lite. Fattar inte hur jag kunde glömma det…
    Jaja, nytt försök nästa gång

    • Det tog ett par gånger innan jag fick “rutin”, som jag förvisso lägger till och drar ifrån på hela tiden. Men du märker alltså skillnad med, då är det inte bara jag som inbillar mig att det är bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.