Från noll till 100 med ljusets hastighet

Först var det stendött. Sen var det stendödare än stendött. Om det på en vanlig EKG-apparat är ett streck någonstans i mitten som piper när det är dött, så var det så dött att maskinen knappt orkade rita strecket, det såg mer ut som oläsbar morsekod. Pipet lät som en sån där sjukt irriterande leksak med ljud där batterierna sjunger på sista versen och ljudet fortfarande hörs, men det orkar liksom inte med full styrka.

Jag har lekt robot i 24 timmar, typ C3PO (eftersom han är en vidrig besserwisser), men med jäkligt trötta batterier. På väg rakt mot Dödsstjärnan.

Och inom loppet av två minuter ändrades allt och jag blev attackerad av ett gäng Stormtroopers. Först ringde pappa och sa att systersonen var sjukt uttråkad och ville komma hit. Min plan att mjukstarta med maken som enda sällskap var bara att fetglömma, för man säger inte nej till älsklingssystersonen.

Så, först kom den efterlängtade maken. Där jag fick ta i från tårna för att strida med hundarna om uppmärksamheten, hundarna vann. Medan vi stod i hallen och sa hejsan svejsan med hundar högt och lågt så klev morfar och systersonen in genom dörren.

Jomensåatte, det höjde ju vilopulsen en gnutta. Från ingen alls till lika många slag som en Swedish House Mafia-låt har beats per minute. För morfar köpte sig ett par timmar paus genom att dumpa sexåringen med myror i brallan här. Så han drog ut genom dörren igen snabbt som en avlöning och sa att han skulle komma tillbaka om ett par timmar. Gissningsvis glädjeskuttade han de 500 meter han har hem, slängde sig på soffan och tog en välförtjänt sovpaus.

Nu sitter vi i soffan, jag blev av med min iPad på en nanosekund, och systersonen sitter bredvid och spelar Bad Piggies. Samtidigt som han upplyser mig om vilken kjempestor rompa hans mamma har. Mycket mycket större än grisarna i Bad Piggies, och jag skrattar så jag grinar medan jag funderar över om jag skall eller inte skall upplysa syrran om det. Det lutar åt skall.

20131004_190814_resized

Som straff sockerchockar jag ungen. Lagom till pappa hämtar honom igen.

Och sen är jag väldigt glad att maken kom med tandkräm, så jag slipper borsta tänderna med inget alls ikväll.

20131004_194936_resized

För efter att ha pratat med min tjuvaktiga mamma så visade det sig att hon nu sitter med tre tuber tandkräm hemma medan jag hade noll.

Jag kanske skall inventera min garderob och kolla ifall hon har snott något mer.

Det var min fredagkväll. Före och efter Stormtroopers.

Så nu lever jag igen. I allra högsta grad. Men jag tror jag kommer somna väldigt gott ikväll.

0 thoughts on “Från noll till 100 med ljusets hastighet

 • Va, så du menar att maken inte fick se dig dansa lap dance när han kom hem?
  För det var väl det du hade planerat? 🙂
  Som plåster på såret så hoppas jag att du bjuder honom på frukost på sängen idag 🙂

 • Jag har en man som är musiker och idag så hade jag planerat långfrukost med tända ljus och fin dukning. Slurp! Kaffemuggen tom. Mums! Mackan äten. Svisch! Så var han ute och packade bilen med gitarrer och grejs och här sitter jag kvar…. För ovanlighetens skull får jag faktiskt lyssna på honom på fest ikväll. (och nu har jag typ 7 timmar på mig att bli hysteriskt snygg. Det borde funka)

  Ha en härligt lördag V. =)

  • Låter som ett vanligt manligt sätt att käka frulle.

   Behöver han så många timmar att lära sig spela? 😉 För du behöver knappast så många för att bli snygg. Gör inget alls i sex timmar, sen kan du börja hehe.

   Ha en finfin lördag du med.

 • Klart man vill till moster, vet att det vankas både godsaker och annat kul. Full uppmärksamhet, spel och glass. 😉 kan det bli bättre? Nä skulle inte tro det. 🙂

  • Givetvis. Men den lille är ju norsk, och där använder de “titlar” vilket får mig att känna mig som 108 år. Han kallar mig för Moster Victoria, eller bara Moster. Iofs är jag glad att han kör just det på svenska, för på norska blir det Tante Victoria. Need I say more?

     • Tur att varken Toker lr hans mor/morbroder och deras kusiner aldrig kallat mig för varken Moster/Faster lr Tante utan bara möjlivis bara förklarat att jag är deras moster/faster och brorsdottter + storasyster som bor i Norge bara sagt att jag är hoppetossans (brorsdottern) “Tante”

 • Tur att “min 4 snart 5-åriga Lille toker” (systerdotterns son) e sån när han e hos mig,

  Här vill han gärna spela “den med ratten” vilket är Mario Cart på mitt Wii (som nästan bara står o samlar damm) lr så vill han spela på Datorn och då är det kalle kluring som gäller om det inte är Cars som bara funkar på iphonen Men även Angry birds, Subway Surf, TempleRun 2, Radio Apan Och Pettson Uppfinningar som även funkar på Samsung Plattan o mobilen Om vi är inomhus, kvällen avslutas med Filmmys gärna “den som är så rolig med näsan” Från A till Ö innan det är sagoläsning i sängen 🙂

   • Ja, visst är det 🙂

    Fast det värsta e att han e bättre än mig på vissa spel o “ska visa” mig hur man gör, medans det roligaste var i vintras när han försökte lära Gamlamormor spela nåt spel på plattan och om din mor oteknisk även om hon kan Fejjan o så så är min 10 ggr värre hon kan nätt o jämt ringa och skicka sms med sin mobil, data kan hon inget 🙂

    Jag är inne på jag skulle byta ut min Samsung platta mot en Padda istället (bara nån ide jag fått) och isf ger jag Toker min Samsung platta, som han då kan spela och se på film hemma med han brukar få låna sin mormors padda ibland när det är skollov för då behöver hon inte sin på jobbet och då är han överlycklig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.