The årstid which must not be named

När vi drog ut igen, efter snusincidenten som jag helst inte vill tänka på, var det någon i min omedelbara närhet som sa “vi kan åka vart som helst, det kommer inte vara några båtar ute”.

När man ser den här bilden över Kosterfjorden skulle man kunna tro att han hade rätt.

20130907-213910.jpg

Men det hade han som vanligt inte. Hela Norge och halva Strömstad hade fått nys om det fina vädret, så det fanns inte en ena ledig båtplats varken på sydkoster eller nordkoster.

20130907-214108.jpg

Bryggan vid den här reston brukar alltid vara ledig. Men idag var det som parkeringsplatsen utanför Toys’r’us dagen före julafton. Minuten innan vi skulle lägga till kom en vettlös båtförare och knödde sig mellan oss och kompisbåten, tog “parkeringsplatsen” och visade oss vilket fint långfinger han hade. Båtmanskap när det är som bäst.

Då åkte vi vidare i vårt lönlösa letande, gav upp, och snodde till slut en norsk privatplats. På något vis kändes det som poetisk rättvisa. Trots att vi visste vem norrmannen är, och att han lämnat platsen för den här säsongen. Men ändå. Känslan.

På samma brygga såg jag även det första tecknet på Voldemort-årstiden.

20130907-215014.jpg

I Kosterskärgården plockar man tydligen inte vitmossa till julstakarna i skogen. Där överger man sin segelbåt tills det börjar växa mossa på den, och herregudihimmelen så mycket mossa den hade. Det hade gått att förse hela Ica med julmossa från den båten.

Man lär sig något nytt varje dag. Vissa dagar lär man sig flera saker.

Det som var en ljuvlig sommarkväll avslutades med julmossa. Det är inte ett dugg mysigt, så nu pratar vi inte mer om det.

Och nu skall jag gå och lägga mig. Eftersom jag är fullkomligt rosenrasande på maken. Då står valet mellan att binga eller att slå ihjäl honom. Jag intalar mig själv att han kommer lite för lindrigt undan med en ihjälslagning, då är det bättre att sova på saken till imorgon och klura på ett lämpligare straff som enbart gynnar mig.

Men annars var det en rätt bra dag, tackar som frågar. Och om någon mot förmodan vill ha vitmossa så vet ni var den finns.

Bortsett från snusbrist och rosenraseri.

Hur har ni haft det idag? Mycket skitfunderingar?

0 thoughts on “The årstid which must not be named

 • Herregud vad rolig du är !!! Kan inte säga hur glad jag är över att ha hittat din blogg. Det är för få som har riktigt rejäl galghumor, tror folk skulle vara friskare om man fick toka till sig lite ….
  Man får en vitamininjektion varje gång man läser dig , TACK ! 🙂

  • Är det någon som skall tacka är det jag. Från djupet av mitt blödande hösthjärta. Du anar inte vad glad jag blir.

   Självinsikten är ju som den är, den är varken bättre eller sämre oavsett om det handlar om skrivande eller om muffinsmössor. Så jag blir verkligen genuint jäkla skitglad. Både för min egen skull, och för att jag faktiskt roar någon annan 😉

 • Hej,
  Först vill jag bara säga att du är en riktigt rolig böna.
  Men eftersom du verkar tänka på lika viktiga saker som mig typ stor älg/små skitar så har jag en fråga till dig för jag är hundra på att du kan svaret på den.
  Om du tuggar ett tuggummi som har 5 cal hur länge ska du då tugga för att få i dig dom cal?
  Men om du sväljer det får du då i dig mer cal eller är det inräknat i dom 5 cal?
  Om det inte är inräknat hur många cal får du då i dig om du sväljer det?
  Ha en bra dag,
  Camilla

  • Tack. Jättetack. För komplimangen.

   Men du. Nu fastnade jag ju i en ny tankegång. Som jag aldrig funderat över. Inte den blekaste, men du kan ge dig på att jag skall klura ut det 🙂 Om det så skall bli det sista jag gör.

   Men rimligtvis, för att öht kunna sätta en kcal-gräns på tuggummi så borde de ju vara maxvärdet på ngt sätt. Yyyyyl. Jag återkommer när jag har pratat med Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.