Nu skall vi räkna timmar

Jag råkade bli kvar i Strömstad. Och det beror för första gången någonsin inte på att jag är osams med maken. Tvärtom, vi har haft en skitbra helg och knappt höjt rösten. Vi har med andra ord bråkat som normala par, och inte som vi brukar. Så, stora kors i taket målade, vi skildes inte osams imorse, och här sitter jag och längtar lite efter honom efter bara ett par timmar.

Har ni svimmat av ovanstående information?

Anledningen till att jag råkade stanna var att min ömma moder ringde igår och hon vill alltid komma hit. Oklart om det är för att hon älskar Strömstad/mig/hundarna eller om hon bara vill slippa sin make ett par dagar (vi är inte helt olika). Jag gissar på en kombination.

Men det här blev verkligen oplanterat och spontant, för hon ringde igår kväll och frågade, jag kollade i almanackan och konstaterade att det här var enda veckan på flera veckor framöver som jag ens kan stanna och jobba i Strömstad. Så hon bestämde sig kvickt som ögat för att ta tåget upp. Och jag förklarade att a) jag måste arbeta b) din pedantiska sida (där vi INTE är lika) kommer få spunk för jag kommer inte städa och c) återigen, jag kommer vara tvungen att jobba vilket betyder att d) när jag sitter vid datorn så får du INTE prata med mig, eller säga att jag är tråkig, eller tjura för att jag inte roar dig eller säga saker som “men måste du sitta vid datorn NU när det är så fint väder”.

Jag skall möta henne vid tåget om en dryg timma. Skulle jag slå vad på någon bettingsajt så har hon, redan inom en halvtimma, både fått pedantspunk och frågat minst två gånger om vi inte skall gå ut.

Hon är väldigt teknikfientlig, även om hon är på bättringsvägen. Förutom att hon älskar Facebook och Viasat Golfs FB-sida. Det har hon lärt sig. Och så kan hon lägga någon patiens (nej hon är inte 107 år, bara 64). Vilket betyder att allt man gör när man knappar på en dator är spel och trams. Enligt henne alltså.

Vad tror ni oddsen är att jag kommer få sitta som jag brukar, med fötterna på bordet, datorn i knät och en miljard andra mackapärer inkopplade i datorn och jobba, innan hon frågar första gången? Trots att jag har informerat JÄTTETYDLIGT i förhand.

Nämnde jag att tålamod inte är hennes starka sida heller.

Hon skall vara här tills på onsdag. Det här kan bli hur spännande som helst.

Jag planerar att skicka upp henne till svärfar och säga åt honom att bjuda på whiskey. Han är bra på att bjuda på whiskey.

Herregud så åt helskotta det här kommer gå.

0 thoughts on “Nu skall vi räkna timmar

  • Jo, hon vet vad en blogg är, för hon såg en intervju med Backman (tror jag det var) och så hade det varit ngn från finkulturen i samma rum, och då trodde hon att det var lite lyteskomik över Backman som bara hade en blogg och inte gjort något annat. Medan den andra snubben hade ett gediget CV. Så, blogg gills inte heller som syssla. Hon skulle dö om hon visste vad di däringa Kenzamänniskorna tjänar. Men jag kommer inte upplysa om min, hittar hon den så hittar hon den (inte). Men hon vet hur hon är haha.

   Edit: Alltså ett gediget CV enligt mamma, med sådana saker som gills. Bloggar gills inte. Errm.

 • Haha! Lycka till hörredu!
  Det skall bli spännande att läsa fortsättningen helt enkelt!
  Gick förresten på spaningspromenad för att leta reda på ditt hus när jag och Talibanen var hos tandläkaren i torsdags..
  Gick skitbra tills jag insåg att jag glömt om det var en röd eller grön dörr jag skulle kolla efter…
  För säkerhets skull tog jag kort på båda… (och kände mig lagom jäkla lobotomerad)

  //jävligtsenilmengladiallafall

 • Förr var det ju så att dom där som satt på kontor, dom hade inga riktiga jobb… dom skulle komma ut i verkligheten och och prova på ett riktigt (kropps)arbete för att få veta hur man jobbade!
  Numera är det ju så att dom där som sitter med sina datorer överallt, på fik, i parker, hemma i soffan… dom sitter ju bara och leker, man ska sitta på ett riktigt kontor i en kontorsbyggnad, för att få något riktigt gjort!
  Eller…?
  Kan du inte ge henne din virkning (köpte du inte lite garn nyligen) så att hon har något att sysselsätta sig när hon har kommit in från en låång hundpromenad och ännu inte har börjat med middagen…

  • Inget har ändrats när det gäller mamma, trots att hon är rätt poppig i övrigt och jäkligt rolig att hänga med. Men hon har gnällt på mig och datorer sen jag var…herregud…liten? Och inte fattat grejen. Hon vet så jäkla väl ATT jag jobbar med datorer, men att veta det och att titta på mig när jag sitter vid datorn är tydligen två vitt skilda saker. Det är 100 meter till stationen, vi kom 75 meter och då sa hon “oj hundarna, nu skall vi snart gå ner till vattnet MED matte och promenera”. Mhmmmm…då låtsades jag som att jag inte hörde så himla bra.

   Jag vet inte vad jag skall sysselsätta henne med, mer än att skicka upp henne till svärfar och kanske låta honom supa henne full. GNAH!

   • Preblemet kanske är att du inte tänker högt… om du börjar prata med datorn så kanske hon fattar att du jobbar…
    Svärfar låter annars som en räddande ängel!

 • Något yngre än mor din är jag, men visst kan hon lära sig mer än fb. Sätt henne i arbete så det blir lugnt. Och så får hon vidga sina vyer.
  Annars återstår ju förstås svärfar och whiskyn.

  • Jag kom på att jag har en gammal iPad med lite sprickor, som fortfarande funkar men skulle må bra av ett nytt glas, att hon kan få den och kanske lära sig den. Ytterst tveksamt. För hon kommer ställa TUSEN frågor.

 • Låter som att du kommer få”umgåsas lite”här har vi haft jordens jävla sjöslag…ut med båten för att,ja du vet…när han som jag älskar hade gasat/bromsat/backat så stannar motorn(fick väl nog antar jag)halvägs till jävla kontinenten Danmark fick vi fart på den igen,som du vet är det inte direkt E6 på havet så här års.combon rutten makrill,dyning,gör att jag för för första ggn i hela mitt liv blir sjösjuk….vi gick i2 knop hem.och skaldjur får mig just nu att spy.hoppas jag överlever kvällen.och tack för dom fina bilderna!!!

  • OJ! Ja man jonglerar ju lite med motorn när man skall finlira, och jag vet precis hur det känns att bli liggandes utan motor. Finns ju inget som gungar mer än en båt som “ligger still”. Har hänt lite för många ggr här, men jag har klarat mig från sjösjuka iaf. Ni har ju ingen skyddande skärgård direkt. Vilken skitdag.

   Maila mig bild på dina mummelhundar så kan jag göra om skyltarna så det blir rätt byracka på dem. Vi har våra uppsatta på båten hehe.

   • Ja men med mina dataskills..tack!! Får väl be någon om hjälp.nä fy fan sjösjuka var ingen hit,jag har ju jobbat på både oljeplattform&båt så märklig upplevelse.

    • Jag gissar att du åtminstone känner någon som vet hur man mailar, du fixar det med lite hjälp 😉

     Skojar du eller, jag trodde jag var sjöbuse, men plattform och båt – nu blir jag sjukt imponerad på riktigt. Jösses!

     • Jo men jag lagade mat,även om det var tufft var det skitkul& bra betalt.men detta är 100 år sen.men jag fick se mycket av världen.ska väl be mitt lilla bonusbarnbarn om hjälp…han är 8 ja det lät ju skitbra det där lr?

     • Det spelar väl ingen roll vad du gjorde, du var där och i den här stan är det rätt många som jobbar på sjön. Jag vet att det inte alltid är helt LÄTT. Jag hade nog inte pallat det.

      Haha, jamen åttaåringar brukar vara bättre på dylika ting än vad vi normalt är. Gör’t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.