Man vet att man är desperat när…

…det inte finns NÅGOT att äta och man ändå lyckas äta.

Om inte jag får frukost så blir jag jäkligt gramse. Av alla dagar som finns så kan eventuellt den här vara den sämsta att starta gramse. Jag är frukostfascist. Dagens viktigaste mål och allt det där. Helt sant för min del, får jag inte frulle kan jag lika gärna lägga ner dagen innan den har börjat.

Min plan, eftersom det inte fanns en chans att jag orkade handla igår, var att det svintidiga läkarbesöket skulle rädda mig. Köpefrulle på väg dit, och sen kunda jag handla lite nödvändigheter på väg hem. Men när jag väl kollade på posten klockan skitsent igår kväll hade de skickat en lapp om ändrad tid. Och då orkade jag inte fundera över konsekvenserna.

Nu har jag funderat, och levt mig igenom en frukost utan något som helst vettigt i varken kyl eller frys. I frysen fanns en kartong frysta blåbär och hallon, som legat där i en evighet (villintetänkapåhurlänge). I skafferiet fanns en påse jordgubbsshake. Samt havregryn.

Första arbetsdagen började alltså med en tallrik micrad havregrynsgröt, med enbart frysta bär till. Och lite jordgubbsshake att dricka till.

20130819_074736_resized
Väldigt torr och skitäcklig men uppäten “gröt”

Nu vet jag inte om jag skall må lite dåligt över den fullkomligt vidriga frukosten eller om jag skall vara glad över att jag inte sitter hungrig.

Men okay, klockan är i vilket fall som helst tio över åtta och det är arbetstid. Hur gör man?

 

0 thoughts on “Man vet att man är desperat när…

 • Vore du här hade du kunnat få nybakt, hembakta frallor med ost.. Eh 🙂

  Där där hade jag förövrigt inte ätit! Svält är nog att föredra? Kunde du inte ta något på tappen eller så? 😉

  • Men det var ju tappen som var min nödlösning, men jag åkte ju inte eftersom läkarbesöket blev inställt. Jag är synnerligen inkompatibel med svält på morgonen 😉

 • Aha, en till frukostfascist! Jag kan inte ta mig till jobbet om jag inte har käkat frukost, då svimmar jag i bilen typ…

  Havregrynsgröten hade funkat för mig med, men det lät rätt äckligt med jordgubbsshake till. Men va fasen, det funkade…

  Hoppas du kommer på hur man jobbar så att första arbetsdagen kan ta slut fort! 🙂

 • Havregrynsgröt tycker jag om, men hade föredragit att dricka vatten till.

  Första dagen avklarad, det bästa med just den dagen (finns inget bästa egentligen) är att den går vansinnigt fort. Bara att ta sig igenom alla mail tar halva dagen, sedan ska man försöka att vara lite social med kollegor (det tar tid att avhandla allt som hänt under semestern). Har också kollegor som bokar in möten så här första dagen, det tar tid, sen får man gå hem 😉

  • Ja, gröt är gott, men inte utan vätska till. Det var riktigt äckligt. Jag måste erkänna att jag inte kom igång idag. Jag gjorde visserligen mycket, men inte så mycket jag tänkt mig. Usel är jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.