Det kommer att komma fler ord här…

…men för tillfället är jag fullt upptagen av semesterångest deluxe.

Om fyra minuter trillar vi in på sista torsdagen. Då är det över. Och 49 veckor som inkluderar en höst och en vinter kvar till nästa sommarsemester. Plus en ny jul- och nyårsafton. Ytterligare en födelsedag närmare graven.

Jag är en vår och sommarmänniska. Passionerat hatar jag den förbannade hösten. När andra ser årstidens vackra färgskiftningar, ser jag bara döda träd. Där synnerheten andas in den friskt krispiga morgondoften känner jag enbart stanken av ruttna löv. Mörkret kommer tidig eftermiddag och under perioden som den mer besynnerliga delen av befolkningen myser med en kopp te i skenet av levande ljus, sitter jag under lysrörens sken och väntar på att plingplongbilen skall hämta mig och dressa mig i den där vita jackan med ärmar som knyts fast under pattsvetten.

När det är dags för första morgonen med frost på vindrutan, då sitter jag och saliverar och vaggar okontrollerat fram och tillbaka medan jag fingrar på min cyanidkapsel.

Bara så ni har koll på vad jag sysslar med.

Jag är som sagt strängt upptagen med att ta ut väldigt många morgondagar i förskott.

Ser jag en enda kommentar om mysfaktorn i kantarellplockning och tedrickning åker ni på däng.

0 thoughts on “Det kommer att komma fler ord här…

 • Håller fullständigt med dig när det gäller höst och vinter! Hatar mörker, regn, snö, drivis och hagel!!! Försök tänka positivt – för varje dag kommer vi närmare våren – och skaffa dej en “Philips go-LITE”-lampa! Den hjälpte mig genom den senaste mörka årstiden! Men ännu är det ett par månader innan mörkret slår till… Tjoho! 🙂

  • Testa lampan Vic! Den funkar!!! 🙂
   Tänk lite positivt oxå, höst – kallare…sen kanske du trots pattsvett och annat kan ha på dig fler av dina färgglada kläder samtidigt och lysa mer än höstlöven 😛
   Kramar

 • Kan bara instämma i kören. Får spader när träden börjar tappa löv, då är jag redo att kuta ut och limma fast dem och måla dem gröna igen.

  Hur GÖR man egentligen när man går ide?

 • Finns bara EN fördel med höst och vinter när man inte har AC. Det blir svalt i sovrummet. Allt annat kan jag hoppa över. Måste hitta ett jobb i ett varmt land. Igår var jag på Gbg kulturkalas, det var kallt redan kl 18, skulle behövt handskar, den 14 augusti!

 • Skönt att höra att det inte bara är jag. Jag använder ordet HATA en hel del just nu. +8 på morgonen, blött, geggigt, leriga djur, orangea grejer på träden( orange är svinfult!) .
  Och alla bara” å vad mysigt att tända ljus under filten!” Men det är ju fan inte mysigt nånstans ! Det är mörkt och kallt! +25 dygnet runt och sol- DET är mysigt!!

 • Tänk vad mysigt att krypa under en varm filt och tända ljus 😀

  Hahahaha, nä, det har jag aldrig gjort. Däremot gillar jag när livet går in i fasta rutiner igen. Slut på allt flumflum. Ibland mitt i mörkaste november kan jag få panik, men det brukar försvinna i att jag jobbar som en blådåre och inte hinner tänka. Och vips är det jul och vips är det påsk och man börjar skönja ljuset.

  Du får komma ut ur din grotta och komma in till verkligheten och fika! Socker är alltid bra!

 • En till vinterhatare här! Hösten kan jag stå ut liiite med, men vintern klarar jag tammefasen inte av 🙁 Kallt, snö, is och fanstyg….
  Alla säger att om vi hade sommar jämt så skulle man inte uppskatta den…eller hur?!? För mig fick det gärna vara sommar precis hela året!

 • Du borde v.e.r.k.l.i.g.e.n inte läsa min blogg just nu då!
  Hö hö.

  Herregud, vad jag egentligen hatar vår och sommar.. och Älskar höst och vinter.
  fy bövelen så fint ..
  Och äääntligen, går alla jäääfla hypade, lyckliga sommarmänniskor i ide! Hurra!! 🙂

  • Du åker på däng. Så det visslar om det.

   Jag är inte ett skit hajpad och extra lycklig på sommaren, jag är samma sömngångare, lika bitter, men slipper åtminstone sitta i mörker och frysa arslet av mig. HATAR HÖSTEN.

   Du är inte klok :-p

     • Då är vi på helt samma våglängd! Hur kan man inte gilla hundar? Och hur i hela fridens namn kan man GILLA höst ? Acceptera på sin höjd- men GILLA!?
      Och vaddå inte uppskatta. Jag skulöe uppskatta så tapeterna krullade sig om det alltid var varmt och sol !
      Mkt får man höra innan öronen trillar av( hoppas inte DET händer bara för jag har glasögon och vart liksom “sätter” man dom utan öron??)

     • Hahaha – Känns det lite bättre om jag säger att jag älskar hundar?
      (och bara viskar lite lätt – att jag älskar höst) :p

      Sorry – men all den här sommarhypen – har inte fixat det på många, många år …. vet faktiskt inte riktigt varför..
      Men så som du beskriver att du blir på våren, så blir jag när våren och sommaren kommer.
      Då blir jag bitter, cynisk och hemsk att leva med. Haha!
      Det är konstigt det där hur olika människor är.

      Men det är ok. Jag förlåter dig för att du inte gillar höst. Du är bra endå! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.