Varsågod, en noja

Jag är delar gärna med mig, och är vansinnigt generös. Även med saker som kanske inte är helt positiva. Omtänksam skulle man kunna kalla mig.

Här ligger jag och bara har semester, och gör inte ett jädra skit. Ljuvligt.

photo(1)
Just det, nyaste tantläsglasögonen. Apfula tycker jag, men OJ vilken skillnad det blev från alla de 100-kronors jag köpt på macken tidigare. En ny värld att ha exakt rätt styrka, och som även korrigerar brytningsfelet. Härlisch. Och ytterligare ett par att hålla reda på i apokalypsväskan.

Mitt hår har till och med tagit semester. Båtsvettskrulligt kallas den här frisyren. Ändan på flätan har lagt sig i en Prins Valiant-lock, och resten av håret ser mer…galet ut. Värre kommer det bli. Det här är perioden när jag förvandlas till sunkapa. Håret kommer vara krulligt (ja, krull är mitt naturliga hår – när jag var liten/yngre var det rart – numera ser jag ut som Don King om jag inte tvingar ner det). Ansiktet svettigt och osminkat. Saltvatten överallt. Mot slutet av semestern kommer det vara ett smärre mirakel om jag ens orkar ta en raggardusch.

sports2532
Likheten kommer vara slående om ett par veckor. Bortsett från solbrännan. Jag kommer vara mer hummerfärgad, om nu solen kommer fram.

Men nojan då. Finns säkert de som redan kommit på det. Själv upptäckte jag det av en slump, för en miljon år sedan, när jag tryckte upp ansiktet i en spegel för att kolla på en tand. Fast jag råkade se näsan också. I ren chock sprang jag ut till syrran och talade om det för henne, eftersom jag trodde att det var något fel på mig och att jag var unik. Då kollade hon, samma skräck där, och jag delade med mig av nojan.

Efter det har jag väl mer eller mindre glömt det, men såg det med all oönskvärd tydlighet när jag tog semesterkortet. What’s up with the näsborrar?

20130727_134651_resized

Jag tror att alla har olika. Min ena är svinsmal och jätteavlång och den andra…är inte det. Den vänstra (min vänstra) ser ut som Vänern och den andra Vättern. Den som ser ut som Vättern är ju så långsmal att det knappt finns utrymme att andas.

Det här är en av livets stora gåtor som jag kan gå runt och fundera över i en evighet. Det är ju en orimlig olikhet. Exempel på andra funderingar är varför älgar bajsar pyttesmå bajskorvar fast de är skitstora djur, i jämförelse med andra lika stora djur som till exempel hästar. Jag skulle kunna skriva en milslång lista med alla, helt värdelösa, saker jag hakar upp mig på. Den med älgen är dock utredd sedan 10-15 år tillbaka, med länsveterinären i V. Götaland. Snacka om att jag är bra på att konversera med folk jag inte känner, eftersom det var min första fråga när jag fick reda på vad han jobbade med, under ett mingel med väldigt okända personer.

Men nu ger jag det till er.

Kolla snoken. Sen kan ni noja lite.

Och kom inte och säg att era näsborrar är helt lika för det kommer jag inte att tro på.

 

0 thoughts on “Varsågod, en noja

 • Tycker du ser härligt avslappnad ut 🙂

  Ang nojor så ser mina näsborrar inte likadana ut. Inte ögon/ögonlocken heller. Inte boobsen heller..

  • Men vad fan? Jag har fått frågan om jag har Tor Lines logga på benet, Värnamo på underbarnen och nu SJ? Det är vattumannen, du behöver glasögon 😉

   • Men kolla på din arm på bilden där du gör ingenting, ser precis ut som SJ-loggan, det lilla man ser.
    Kanske behöver läsglasögon eventuellt 😉

    • Hahaha, ja jag fattar vad du menar nu. Den stackars lilla tatueringen har blivit anklagad för att vara mycket. Men SJ tog priset.

     Men på sätt och vis stämmer det, jag är skitdålig på att komma i tid.

   • Aldrig. Du kommer ALDRIG sluta bli mobbad för det. Jag skulle vilja se någon i verkligheten som har tatuerat in Värnamo på sin kropp. Det känns inte så himla Carpe Diem att skriva en sådan ort på kroppen. Jag skulle inte skriva Gbg eller Strömstad heller liksom.

 • Kollade mig i spegeln och kunde nöjt konstatera att det var en noja jag slapp.
  Mina är likadana. Sen kunde jag inte låta bli att fråga mannen.

  Galopperade in i badrummet, slet upp duschdörrarna och beordrade honom “kolla på mina näsborrar” som jag frustade med “visst är dom likadana?!”

  “Nej, den vänstra är större” svarar gubbfan då. Ridå. Tror bestämt att jag ska passa på att använda hans Pringels som maracas.

 • Ganska så lika näsborrar här, men då är de i en jumbovariant av dina. Värre noja är att det är nåt jäkligt äckligt på G i mina. Det kommer HÅR i dom!
  Uuuuöääääärk!

  • Om du tycker att du har hår i dina, så föreslår jag att du aldrig kollar i en mans näsa. Eller öron. Där börjar det växa regnskogar i medelåldern för sjutton. Jag tror att det är anledningen till att många anlägger mustasch, så det smälter ihop.

 • Jag mådde lite illa i magen nu! Tänker Inte .. INTE titta.. Ok ..ok .. jag kanske kommer snegla lite.. Kanske!
  Usch! Jag får panik.
  Såå .. nu kommer jag behöva nojja över det oxå! Tack hörru! Kärring! ;)) <3

  Som om man inte hade tillräckligt lixom!

  Förresten.. behöver du resesällskap till Gbg någon gång så säg bara till … Den här staden äter upp mig! Hua!

  • Hahaha. Det var så lite så. Jag bjuder på den nojan. Men du är ju i gott sällskap 😉

   Prata inte om den här stan just nu. Jag är mordisk. Och hade precis besök av en skogsgranne till dig.

   Självklart hojtar jag. Vi skall ju dessutom ha bloggträff på båten. Men nu verkar det som att jag kanske måste köpa större båt om det skall gå?

   • Bloggträff på båten? Whoot har jag missat?? Skoj!!!
    (förrutom att jag är livrädd för folk dårå! Speciellt sådana jag inte känner)
    Skogsgranne till mig?? Du gör mig nyfiken!

    Och du .. den här stan suger fet, svettig, flensig.. kamelpung! Så det så!
    Och jag SKALL maila dig om en stund .. bara jag lugnat mig med en halvtimme på soffan! ;))

    • Iaf en boende i samma skog. Om du vet vem det är eller inte vette fåglarna 🙂

     Ja, vi hade en planerad bloggträff på båten. Och sen kom det mer läsare, så nu får vi nog ha den på bryggan istället hehe.

     Hoppla pålle, suger stan så mycket nu? Jag överlever åtminstone så länge jag slipper bo i akvariet och kan kontrollera min socialisering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.