Tävlingsdags (det gick snabbt att klura)

Jag har svårt för det där med storhetsvansinnegrejen och tänker inte hålla på och tramsa med likes, länkar och annat. Inte när det bara är jag som övar på att klippa navelsträng. Inget fel i det annars, när det är andra företag och storbloggare inblandat. Men så är inte riktigt fallet den här gången.

Vi gör det enkelt. Berätta om er drömplats att sitta med glajjorna – i kommentarsfältet. Om det nu är på Café Opera, eller i källaren som migränskydd. Ni väljer plats, och sedan låter jag jyckarna sköta dragningen. De känns grymt opartiska.

Planen; jag skriver namnen med ätbar krita/penna på hundkex, lägger kexen på golvet och det sista som blir kvar på golvet vinner. Och jag lär få bända det kexet ur munnen på endera hund när det är dags, eftersom båda är matgamar. Snabbt, effektivt och totalt rättvist.

Vi kör tills hundarna håller på att svälta ihjäl på måndag, klockan…12:00. Det brukar vara en bra ihjälsvältningstid. Precis som alla andra tider på dygnet.

Har jag missat något?

Men lycka till då.

0 thoughts on “Tävlingsdags (det gick snabbt att klura)

 • Kul tävling!! Jag skulle sitta på en uteservering i New York en solig höstdag tillsammans med kärleken❤❤❤ och “nya” solisar

 • Amäh! Det beror ju på…. Jag säger så här… Skulle det vara spegelglas så är valet enkelt. Skulle bänka mej någonstans vid ett mansdominerande bygge… Helt anonymous! 😛

 • Ensam med en redig påse godis på en klippa vid havet!
  Resten av familjen får komma o joina mig när påsen ät tom 😉
  (Sen kommer dom få vara med mig heeela semestern och sen på jobbet för att påminna mig om att jag faktiskt hade semester)

 • Vilken rolig tävling! Om jag vann skulle jag använda dem när jag sitter på en vacker strand på Maui, samtidigt som jag avnjuter en god drink (eller öl beror på humöret) med min man på vår bröllopsresa i september. =)

   • Nä, denhär blir väl diskad direkt eller?
    Kär, bröllop och finresa! 😉
    ( Grattis, men visst klarar du dig utan glajjor Charlotta ;))

    • Jag följer ju bara instruktionerna. 😉

     Fru M:Tack! Nog för att jag kanske skulle klara mig utan glajjorna (jag har ju mina fina från H&M), men det skulle vara kul att vinna ändå. Men med tanke på ordspråket “otur i spel, tur i kärlek” så kanske ni inte behöver diska mig över huvudtaget.. =D

 • Susanne Moberg says:

  Kommer att ha glasögonen på mig om när jag råkar parkera utan att betala och P-Lisan försöker att mjölka mig på min semesterlön, säger bara att jag är prinsessan Madeleine och sen glider jag vidare i livet med mina cash.

 • Hej
  Jag är en ganska ny läsare här, hittade din blogg via monasuniversum. Gillar din humor… (lite smör, hjälper det?)
  Jag skulle vilja sitta vid havet här i Sverige och njuta en underbar sommardag, ha picknic och solisarna skulle ju vara pricken över iet då… Har varit på många stränder utomlands men det finns inget som slår den svenska sommaren…

 • Mikael Andersson says:

  Vill återuppleva min vistelse i Goa som jag hade 2011. Var helt ensam på en flera km lång sandstrand med vajande palmer och ett blått hav. Det var bara solglasögonen som fattades!

 • Niklas oveborn says:

  Med ett par “typ aviator” skulle jag ta plats bakom baren jag gästade i Barcelona för några år sen och faktiskt blanda ihop just en Aviator. Viollikör… Fina grejer.

 • Jag vill ha nummer fyra i ordningen.

  Jag kommer sannolikt att använda dom flitigast när jag utomhus springer efter mina tvillingkillar på 3,5 år och skriker åt dom att slutar dom inte bråka/grina/skrika/kasta grus/kissa på grannarnas hund genast så får som aldrig mer gå ut. Samtidigt som jag funderar på vad som brunnit i huvudet på folk som på riktigt påstår att jag kommer att sakna detta om ett par år.

  Fast jag hade ju gärna dragit till med en vals och sagt att jag ska sitta på en uteservering, titta kärleken djupt in i ögonen och tänka att vi ska vara tillsammans för evigt, svepa den dyra drickan vi givetvis skulle druckit, skippat maten och älskat oss till ett kärleksbarn.

  Men, eller hur?! Ligga är det sista jag vill när jag spenderat mer än 3 minuter tillsammans med mina barn – eller honom för den delen…

  Ha en bra dag, kul tävling 😉 Stoppa gärna mitt kex under en köksbänk eller något sådant så det blir svårt att komma åt.

 • Jag drömmer om nr 4 uppifrån att bära när jag sitter på pappas brygga i Ellös och ser ut över fjorden samtidigt som jag sippar ett glas vin (okej då flera glas) och njuter av sommar vid havet så att jag orkar med pissnovember.

 • Solglasögonen skulle jag ha när jag sitter på altanen hos mina föräldrar vid deras sommarstuga medan de får springa efter mina döttrar som är nio månader och 3,5 år unga. De (döttrarna inte föräldrarna) är nämligen aldrig stilla förutom när de sover eller åker bil så hos päronen får jag lita avlastningshjälp och har chans att ladda batterierna!

 • Stackars dig som inte kan ha linser och solglasögon längre!!! Jag har just börjat med linser igen, och njuter av att kunna ha riktiga solglasögon. Mina gamla är inte så fina, så jag skulle gärna ta hand om någon av dina älsklingar (helst Top Gun eller Ray Ban). Eftersom jag snöat in på Zombie-spåret, så skulle jag använda solglasögonen som skydd vid en ev. attack.

 • Ewa Wisén Larsson says:

  nytillkommen läsare som halkade in via monas universum för ett par veckor sedan. skulle så gärna sitta ute i solen med coola brillor och sticka, både på vår yttepyttelilla radhustomt och in public på café eller restaurang 🙂

 • Ytterligare en som hittat hit via Monas blogg 🙂
  Jag skulle ha solglasögonen på mig när vi är ute med båten på Mälaren såklart…

  Gillar din blogg, och humor mycket!

 • Också jag ny läsare från Monas universum. Jag skulle älska par nr 4 som jag ska ha på mig när jag cyklar till jobbet igen om två veckor. Det skulle göra mina cykelturer så mycket snyggare 🙂

 • Ja jag tackar Mona att jag kom hit. Älskar din blogg.
  Om jag vann de stora oversized Dior skulle jag kunna väcka lite uppmärksamhet på “våran gata i stan”. Och det behövs där. Är lite halvtrist medelsvenssonområde som behöver nån att kolla lite snett på så de får nåt att prata om:)
  Hade jag vunnit dom för nån vecka sedan hade jag använt dom både som migränskydd och spionerisköld:)
  Ligger i en solsäng i side/Turkiet och kan Inte mkt med än att ligga där så jag underhåller mig med alla svenska och danska familjers draman bakom mina små svarta från Ullared. Men de döljer mina blickar lite dåligt , och eftersom jag suger fett( som de sa för tio år sedan och säkert är helt ute) på danska så måste jag stirra ganska brutalt för att få ihop de danska orden till nåt annat än “stortennisbollfullkladdadigrötskånska” och det blir ganska “ohemligt” snart ringer de väl sedlighetsroteln och man blir dömd som fluktare vid en ålder av39 . Men det hade ju iofs varit lite uppseendeväckande i mitt kvarter .. Så kanske jag inte skulle vinna dom? Hi hi
  Kram på dig

  • Hahaha, man blir aldrig för gammal för att flukta. People checking (döp bara om det så låter det bättre) är bland det roligaste jag vet. Och att hitta på historier om de jag illstirrar på. Som troligen har noll verklighetsanknytning men gör allas liv mer spännande 😉

   Och stort tack för komplimangen. Verkligen. Jag trodde inte ens att så många läste.

 • Hej
  Som tydligen en av få män här, så skulle ju översta paret sitta som gjutet på mig som när jag sköter städningen av poolen medan frugan ligger i solstolen och soppar på något läskande.

  • Oj, du är den tredje snubben jag ser. Men du har ju full koll på dina och fruns olika sysselsättningar och fördelning skall vara. En bra man 😉

 • Jag skulle använda solglasögonen när jag ligger i solstolen och tittar på maken som sliter med rensning av rabatter och klippning av gräsmattor…. jaja en dröm men ändå 😉

 • Jag tänker mig följande scenario; uteserveringen i småbåtshamnen, ett glas kyld Chablis och ett par coola glajjor.

  Följande scenario händer i verkligheten; barnen somnar och jag halvdäckar på soffan med datorn i knäet, ett glas kylskåpskallt vin ur tjusiga BIB’en och de coola glajjorna liggandes oanvända vid ytterdörren. Funkar det okså!

 • Jag skulle störtskön glida runt i mina på nån campingplats där vi provar på husvagnslivet i vår nyinköpta vagn. Kanske kan jag dölja mig bakom dem så pass att jag inte behöver låtsas om att jag är upphov till de tre illbattingar som tar alla chanser att bråka med varandra för minsta lilla kommentar, ljud eller beteende som kan uppfattas som störande av någon annan. Fast jag vill gärna ha nr 5, och de kanske man inte försvinner så mycket bakom…Kommer också via Mona och har blivit kvar!

 • Mina “döfräcka” solglasögon skulle passa bra när jag cruise på highway 1 från San Franciscos till LA i den hyrda cabben och ser ut över havet och så småningom skymtar LA och de vita ständerna och det iskalla vattnet ;).

  Det är mitt tävlingsbidrag.

 • Jag vill gärna vinna ett par solisar såklart! Helst skulle jag vilja använda dom när jag står vid rodret och seglar (kan man vinna en segelbåt oxå kanske?). Det ska vara lagom med vind, barnen ska vara skötsamma och glada i sittbrunnen och maken ska ska läsa sjökort och hämta fika.
  Men eftersom jag troligen varken vinner eller köper en segelbåt kommer jag använda dom när vi åker ut och badar med vår gummibåt (på västkusten såklart). Underbart det oxå!!
  Fot-Petra

 • Tävlar åt min syster yster istället 🙂
  Par nr 2 nerifrån. Skulle passa henne ypperligt när hon sitter på sin altan och håller koll på grannarnas liv och leverne. Haha

 • I fören på båten, när sambon fixar mat – utan han att en enda gång frågar mig om var saker finns, då han är en av världens sämsta letare.
  Drömma går ju… 🙂

  • Det finns inga män som kan leta. De kan bara stirra rakt fram i en kvart och säga “Näe, jag hittar inte”.

   Men jag håller med. Man får drömma 😉

 • Minfrutvingarmigtävla says:

  Jag skulle gömma mig bakom dessa glasögon när min kära fru vill diskutera ointressanta virk/stick eller pysselprojekt med mig!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.