Men så orutinerat av mig

Vi gick på semester igår som sagt. Inatt sov vi första semesternatten på båten, och där skall vi spendera de kommande tre veckorna tillsammans.

Det hade nästan varit lättare att ha en tävling om hur lång tid efter semesterstart (17:00 igår) som det tog att bli osams.

Man kan ju för all del gissa för skoj skull bara.

Fast det är så jäkla mycket roligare att läsa solglasögonhistorierna. Jag skrattar fortfarande så tårarna trillar åt barnen som kissar på grannhunden. En historia som bara ger och ger.

Och det är fortfarande lika kul med sökorden. Vem i hela friden söker på “pungkulor som stressbollar”?

20130727-014215.jpg

Oerhört underhållande. Nu skall jag äta frulle och vänta på att den peruanska panflöjtsspelaren sätter igång.

Godmorgon.

0 thoughts on “Men så orutinerat av mig

 • Med semesterstart igår 17.00 gissar jag att första grälet startade 17.03.
  Som grund för min gissning har jag egna erfarenheter.

  Vi [läs jag] brukade alltid, innan barnen, se till att våra semestrar hamnade omlott. Först han två veckor, sedan 2 veckor ihop och slutligen fick jag två veckor själv -semester på riktigt. Sen blev det så ändå “för barnens skull”, “långt sommarlov”, “slippa vara så mkt på dagis på sommaren”. Nu är han jag delar skulder med arbetslös och därmed spenderas V A R J E semesterminut tillsammans – något som inte skett på 9 år.

  Lättare att räkna minuterna vi är sams. Idag har det dock gått riktigt bra. Kanske för att jag inte varit hemma?

  När jag väl kom hem hittade jag alla män (han jag delar skulder med, och dom små meterhöga terroristerna) på toaletten där alla med stor fascination studerade en bajskorv i toaletten. Jag stängde dörren. Jag behöver en dotter eller något något receptbelagt.

  • Åh så rätt du gissade. Och även jag funderade på separat semester. Det låter som att ni löst det fantastiskt tidigare och not so fantastiskt nu. Att semestra ihop måste räknas som förmildrande omständighet?

   Först låter det som en idyll att ha båtsemester ihop varje år. Men när man sitter där och njuter av den svenska regniga sommaren och funderar på att slå ihjäl sin partner med ett ankare, då är det inte så idylliskt.

   Jag tror på droger. Mycket droger. Av den lugnande sorten. Bulkpack.

   Och du, vi har inte heller rykt ihop idag. Men han är inte här ; )

   • Att semestra ihop är definitivt en förmildrande omständighet.

    Jag tror att semester är arbetsgivarens påfund. För att man ska inse när den är slut hur jävla skönt det är att faktiskt jobba och för att man självmant ska tänka “visst kan jag jobba tills jag är 75”. För bara tanken på att vara pensionärer ihop är, under semestern, inte något som lockar 😉

 • Jag glömde pungkulorna.
  Hur går det till?

  Förhoppningsvis är det en kvinna som googlat. För att söka sanningen. Hennes man har nämligen sagt till henne att pungkulor är dom bästa stressbollarna som ett försök att få frugan att talla på dom lite oftare?

  Eller är det en man som söker belägg, söker en legitim anledning att faktiskt sitta nersjunken i soffan, dricka pissljummen, avslagen folköl och fingra sig i skrevet framför sporten?

 • Vart tog min reply-knapp vägen?

  Jag brukar fråga läkarna vid ronden vilken tablett-cocktail som ger bäst effekt om man vill vara säker på att söva någon så länge som möjligt men dom brukar inte förstå eller så ser dom rädda ut.

  Vi har en “slaskbunke” på 50 liter i läkemedelsrummet med överblivna tabletter, jag funderar på att sälja den på Tradera och sen åka på utlandssemester ensam 😉

  Jag kan tänka mig att dela andras dosetter, fruar är välkomna med vilket upplägg de önskar. Personligen tänker jag mig extra vattendrivande på morgonen den dagen vi planerat gemensam shopping.

  • Slaskbunkar? Med väldigt användbara mediciner? Dels för egen överlevnad och kanske för andras…o-levnad?

   Som dessutom kan generera hur mycket pengar som helst? Kan ni inte göra ngn deal? Som i restaurangbranchen där dricksen delas upp på kvällen bland hela personalen för att köket inte skall bli utan. Sjukt bra idé om alla är med på det. Vilket slöseri på fina droger.

   Låter som en skitbra affärsidé, personliga upplägg för varje fru. Kör på det. Här är gemensam shopping helt okay (förutom när HAN vill åka till Ullared), enda trista är att han får SÅ ont i fötter och rygg av att gå i klädaffärer mm. Tydligen o-ergonomiska golv. Inte som Clas Ohlson som tydligen har svinergonomiska golv. Så något slags hålfotsinlägg hade räckt här.

   Jag läste någonstans, var minns jag inte eftersom mitt minne sviker mig (åldern) att om man injicerade ngt (minns inte vad men inget svinfarligt) i ollonet på mannen så kunde det inte hittas vid obduktion eftersom det inte blir stickhål i just ollonet, samt att ämnet var ngt man själv producerar men inte var så himla nyttigt att få direkt i blodet. Om det stämmer eller inte vette fåglarn, för jag har inte testat…än 😉

   (reply-knappen försvann för att den bara klarar nästlade svar i ett visst antal led nedåt, men det funkar fortfarande att svara)

   • Tyvärr har jag väldigt korrekta kollegor som inte alls tycker att det är lämpligt att sälja av kasserade, fortfarande, fullt användbara tabletter 😉

    Jag tänker mig 5 random piller i en liten zip-påse för 100 kr.
    Eller en färdig delad dosett med en veckas förbrukning av okända piller för 500 kr. Som ett tillskott i kaffekassan. Tog upp det på ett personalmöte men det var ingen som nappade.

    Clas Ohlson, Biltema, Elgiganten, Kjell & Co., Jula – alla affärer med ergonomiska golv. Klädkedjorna har mkt att lära av dom. Speciellt IKEA.

    • Men givet. Himlans torra kollegor. Alldeles för seriösa. Slöseri säger jag, tänk vad mycket lättare det hade varit att leva med lite droger 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.