Mina sorgebarnssolglasögon

Jag älskar solglasögon. Köper ett par nya varje år, eftersom det, samt scarves, är det enda man kan shoppa i vetskap om att man aldrig växer ur det. Om man nu skulle gå upp eller ner i vikt. Plagg som liksom aldrig sviker oavsett hur mycket rysk yoghurt man äter.

Nu är det slut med solglasögonanvändande, eftersom jag fick domen “aldrig mer linser” förra året. Inte för att jag inte tål linser, utan för att det inte existerar linser som korrigerar mitt synfel. Jag ser ju som sagt dubbelt. Utan att vara påverkad av varken alkohol eller droger.

Detta är en bråkdel av min samling. De som ligger lite på undantag, och inte platsar i den solglasögonens elitserie. Elitserien får fortfarande vara med, och behöver inte ligga på display i ett skåp.

20130725_184506_resized

Ray-Bans, Gucci, Dior och Randolph Engineering. Sorg!

Favoriterna, som jag inte klarat att klippa navelsträngen med, åker fortfarande upp till Strömstad varje sommar. Louis Vuitton (de jag tvingade maken att prova istället för hans ögon-solglasögon), Burberry, Dior, mer Randolph och fler Ray-Bans.

Jag kommer inte kunna använda dem igen. På riktigt. Och har börjat öva mig på att ge bort. Ett par har jag klarat att ge bort hittills.

Men det blir ju lite tveeggat. Jag kan inte ha dem i ett skåp, eller någon annanstans, och ständigt bli påmind om den stora sorgen och saknaden. För det är jävligt sorgligt. Samtidigt som det där med att ge bort till folk i min närhet är lika illa (övningsparet fick min kusin), men då blir jag ju också påmind om min saknad så fort jag ser henne i dem.

Jag är medveten om att jag har en yttepyttegnytteliten nanoblogg. Men jag kan tänka mig att tävla ut ett gäng solisar bland de stackars läsare som hänger här. Och, desto större chans att vinna ett par för de få som läser. Win-win.

Finns det överhuvudtaget ett intresse för mina gamla avlagda sorgebarn som bara samlar damm, eller skall de fortsätta ligga där de gör som ett minne av svunnen ungdom och perfekt syn?

Knappast va?

0 thoughts on “Mina sorgebarnssolglasögon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.