Det där med glasögon är svårt, dyrt och trist?

Jag jobbade, trots semester, istället för att gå upp till optikern och leta bågar. Ungefär som när man var ung (yngre) och man hellre städade sitt rum än att göra läxan. Bara för att skjuta det trista och oundvikliga på framtiden, genom att göra lite mindre trista saker. Fast just det här jobbet är kul. Äh, varför hymlar jag om det. Jag gjorde allt för att skjuta på optikerbesöket.

Men till slut reste jag arslet ur soffan och gjorde det. Fast jag bytte inte från OnePiece till vanliga kläder innan jag knatade upp till optikern. Däremot tog jag en jacka på mig för att dölja den värsta sunkfaktorn.

Jag är lite som Fantomen. Oftast går jag i min dräkt, men det händer ju att jag går på stan i vanliga kläder. Men mer med Gurans kroppsform.

För det första, vilken JÄKLA tur att vi fattade beslutet att inte åka. Mina glas är så kalasknas att tillverkning och postgång inte hade gått att påskynda. De kommer tidigast på fredag, och då skall de slipas och sättas in i bågarna. Som jag inte valt ännu.

För det andra, jag suger på att välja nya glasögon. Jag är vanemänniska när det gäller glajjor, och det är ju inte direkt så att jag har råd att ha 48 reserver i blandade färger och former med tanke på vad mina kostar att tillverka. Så det gäller att välja rätt samt att se till att glasögonen är tusentals miljoners kilometer ifrån krokodilvalpens tänder.

Så. Hjälp? Jag lyckades få ner det till tre olika. Väldigt olika. Och jag lånade hem dem för att få makens input. Så att jag på ett enkelt sätt skulle veta vilka jag INTE skall välja, han är liksom inte fäschon. Problemet är att de bågar han valde ut som klockrena favoriter även är MINA favoriter. Betyder det att jag börjar få foppatoffelsmak?

20130702_161541_resized

(Det syns inte, men färgen var mörkt mörkt blå)

…eller…

20130702_162055_resized

(även dessa ser ut som att de är så blå att de gränsar till svart)

…eller…

20130702_161753_resized

(svartbruna, lite lite tigrerade)

Jag är medveten om att det syns på håret att jag hade en piskande sidvind under promenaden dit. Alltså nu, när jag ser på fotona är jag medveten om det. Jag noterade inte att jag såg ut som Einstein med tofs när jag stod där.

Input tack. Och nej, jag kommer inte säga vilka som var min (och makens??!!) favorit.

Efter optikern träffade jag Kompis Krögare och Kompis Kock, båda röstade lika, men däremot INTE på samma som min favorit. Den ena är superestetisk, den andra mer en foppatoffeltyp. Det gjorde mig ännu mer förvirrad.

Detta skall stötas och blötas. Och jag kommer spegla mig mer än Snövits elaka styvmor de närmsta dagarna.

Imorgon kommer dessutom foto på två olika solglasögon, eftersom jag inser att jag behöver åtminstone ett par i reserv av varje sort. Även där behöver jag hjälp att välja färg. Men en sak i sänder. Vanliga glajjor är prio ett.

Det har varit ganska trist att vara blind efter mörkrets inbrott i flera dagar. Och det känns på gränsen till pinsamt att gå med solglasögon när det regnar ute. Det har verkligen varit ett par dagar när jag har sett (hört?) folk fnysa åt mig och tänka “jaha men vem fan tror hon att hon är egentligen, en jäkla rockstjärna eller?”. Medan jag haft lust att skrika efter dem “jamen förlåt så himla mycket då, de är faktiskt sliiiiipade, hunden har ätit upp mina vanliga och jag ser inget utan dem”.

Dessa val! Och kval!

 

0 thoughts on “Det där med glasögon är svårt, dyrt och trist?

 • Ska du åka Seolar-Panamera får det bli Porsche Design bågarna!! 🙂

  (Tyckte bäst om dom även om det inte stått Porsche på glaset!)

  /C

  • Kan det vara anledningen till reg.skylten? Jag blir gaaaalen, varför står det SEOLAR?
   Tack för rösten, skall göra en sammanställning om ett par dagar. Avskyr att välja.

  • Du, var tvungen att luska vidare. Du kan hälsa ägaren att han bara har förreggat porschen, och sen antagligen bara glömt ställa på den. Vilket innebär att det är körförbud och att den bara har avställningsförsäkring. Smäller han så kostar det dyra pengar. Du kan bli hjältinna ju.

   Och seolar fick sin förklaring. Han hade sju bolagsengagemang varav ett företag hette Seolar AB.

   Näää…jag är inte ett dugg envis och nyfiken 😉 Men på bilderna jag hittade såg han inte så pjåkig ut heller, trist bara med försäkringen 😉

   Och fortfarande ogenomtänkt reg skylt. Om man är synsvag medtrafikant.

 • Är orolig över min plötsliga smakförändring, men jag gillade pilotbrillorna längst upp. Du måste en av de ytterst få personer som passar i sådana!

  Men stora frågan är förstås, vilka är mest valpsäkra?

 • Jaha…så skrev jag ngt som INTE passade damen igen 😉 Kan inte vara att jag valde nr 3 som Maria eller att jag höll med PGW.
  Var det ordet “kärring” ? 😛

   • Jorå…en packad småbarnsmamma mitt i veckan – hade vart nåt 😉
    Du får leta vidare, min några år försenade ammningsdemens gör att jag glömt vad jag skrev igår :S
    Men elak..det är jag aldrig:P

    • Inga rödvinsglas i motljus för dig alltså?

     På riktigt, den existerar inte. Din demens gjorde att du missade att trycka på knappen. Pilutta!

 • Du har ju min mailadress – skulle man kunna få ett smakprov på “ägarn”? Så jag vet att jag går fram till rätt snubbe!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.