Nu funkar det inte med tejp och tjärat snöre längre.

Det verkar som att ett stycke liten hund inte vill att jag skall åka på det där nedrans bröllopet. Oj så tråkigt. Eller ja, lite tråkigt är det ju faktiskt.

Imorse hittades mina glajjor på utsidan vid deras barnpool. Jag kan lova att glajjorna inte har tagit sig dit för egen maskin och förstört sig själva, utan fått god hjälp av en liten och inte så jäkla oskyldig hund.

Förra bitningen hade han ju vett på att åtminstone bara göra på skalmarna. Så de fortfarande gick att använda, jag behövde bara tejpa lite längst ut så de inte skavde.

Nu lever de inte längre. Skulle möjligen fungera som monokel.

Jag är blind utan glasögon
Jag har slipade solglasögon
I Spanien drar de ner rullgardinen över solen ganska tidigt, så solglasögon kommer inte ens funka på bröllopet
Tror att det är hyfsat opopulärt att läsa kristen vers i katolsk kyrka med pilotglajjor med blå spegelglas
Planet till Barcelona går imorgon
Jag måste alltså hitta exakt likadan båge IDAG, för glasen lever ju i alla fall
Bågen är en utgående modell och finns inte mer

Jag känner lite panik komma krypande. På riktigt. Jag ser inte ett jota utan glasögon. De låg mitt på soffbordet som alltid. Maken satt och tittade på TV igår kväll, så jag inser att han inte är helt oskyldig, eftersom hundarna kan riva huset när han tittar på TV utan att han noterat det.

För det första kommer alla framtida veckopengar dras in för Liten. Och detsamma kommer gälla för maken.

Men det hjälper ju fan inte idag. Jag trodde klänning skulle vara mitt största problem. Det visade sig bli ett helt annat.

Hur löser man något olösbart?

20130628_083503_resized

Ena skalmen intakt, med glas nedslabbad av hundsaliv. Den andra skalmen böjd i vinkelvolt och går inte ens att fälla ut. Och ännu mer “förkortad” av valptänder.

20130628_083524_resized

Bågen av vid högerglaset. Glasögonen hittades på tomten, men det “urtrillade” glaset hittades på golvet i hallen.

Jag tror inte ens McGyver fixar detta? Trots att glasen lever, men bågen är stendöd?

0 thoughts on “Nu funkar det inte med tejp och tjärat snöre längre.

 • linser, man kan köpa dagslinser i våra länder utan att behöva någon jefla kontroll hos optikern. Solglasögon är alltid rätt hos oss i grannlandet.
  Ha det så kul!

  • Det kan man göra här med, de säljs på både Apotek och optiker. Men de hjälper bara en liten del av mitt synfel, dvs närsyntheten – att jag är totalblind på långt håll. Vad de inte gör ngt åt är brytningsfel (vilket är struntsamma) men jag har kraftig dold skelning, som inte syns, men jag ser väldigt dubbelt utan glasögon. Och då finns ingen annan lösning än just mina specialglas. Jag är fast med glasögon resten av mitt liv, så man skulle kunna säga att det var kass tajming att knapra båge just idag.

   Men å andra sidan fortsatte dagen på ungefär samma sätt. Det måste vara fredagen den 13:e idag?

   • Superlim till glaset, och lite puts.. sen fäster du en blingig glitterresår i bågarna a la skidglasögon… Går säkert jättebra till resten av outfiten till bröllopet.
    Eller så stannar du hemma, jag flyr make o barn o kommer över med en cheesecake 🙂
    Fick du både en plan A och B av mig barasådär 😉

    • Enda kruxet är att bågen runt vänsterglaset är söndertuggad oxå…kanske bättre om jag limmar glasen direkt på näsan? Det kommer ta hus i helvete när jag säger att vi inte kan åka imorgon, för det kan vi inte. Jag kan inte åka blind. Får se om vi bara kan skjuta fram det och få nya biljetter. Men annars tar jag gärna cheesecaken tack 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.