Klimax

Jag bestämde mig för att åka med ut en sväng med han den där jag är gift med.  Med tanke på problemen med både kort- och långtidsminne är det bättre om jag agerar personlig assistent.

Först tog jag på mig “farmorssjalen”.

image

Och frågade om han skulle håna mig för att jag var tantig.

– Näe du är riktigt snygg. Du ser lite sailor ut.

Jag dubbelkollade och frågade om han VERKLIGEN inte missade någon detalj?

– Jag SER sjalen, men när du har den så är det ju snyggt. Jag trodde du skulle ha den som huckle ju!

(Då undrar man om han känner mig alls? )

Sen åkte vi till den där fantastiska rehabaffären för att köpa den där maskinen Fru M tipsade om. Den som skall hjälpa svullna fötter/vader och få igång blodcirkulationen. Jag har ingen blodcirkulation alls, har aldrig haft. Mina fötter är konstant bårhusblå och iskalla. Skulle man sätta en lapp runt tån kan jag jobba som stand-in i filmer med bårhusscener. Ligga på patologens bord utan något filmsmink alls. Bara tålappen.

Men det blev lite mer.

image

Förutom cirkulationsplattan blev det en elektrisk nagelfil (svinsmart för att ta bort gelėlack), migrängrej (man kan ju alltid prova), fottvättgrej för lata duschare (fick man på köpet av plattan), borreliatest för fästingar (visste jag inte att det fanns, galet fiffigt när man har två jyckar), näsblodsstopparpryttlar (för att jag aldrig blir vuxen och slutar blöda näsblod när jag är sjuk/stressad/någon av hundarna är lite hårdhänt kärleksfull), ny ryggkliare till maken (den förra gick sönder eftersom han stoppade ner den i byxorna för att klia sig på arslet – dålig kvalitet sa han – onormalt användningsområde sa jag) och en blå pungkula (eller stressboll för nervskadad hand).

Himla praktisk affär.

Sen bantade jag lite igen.

image

Det var ju det här med förfall?

Och nu sitter jag här och njuter.

image

Men jag sket nästan på mig första gången det började rycka i vaderna på mig så den där plattan började gunga vilt på golvet.

Jag gissar på träningsvärk imorgon. Men får jag tillbaka blodet i benen och slipper klimakteriesvullna och onda fötter och ben så kommer jag bli jättelycklig.

Åtminstone mindre olycklig?

0 thoughts on “Klimax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.