En sjusärdeles söndag (drypande sarkasm)

Dagen började finfint. I lugn och ro fick jag läsa om att Kim Kardashian var trött på att bli tjockmobbad (en vecka efter förlossning?), jamen vem fan är inte trött på att bli tjockmobbad? Fast det är ju jag själv som mobbar mig, så det är ju egentligen rätt enkelt att lösa. Men det är ju så himla lätt att ha goda intentioner när man är mätt, och så vansinnigt svårt med samma intentioner när man är hungrig.

Nåväl, härmed lovar jag mig själv dyrt och heligt att jag skall sluta tjockmobba mig själv. Problem solved.

Sen ringde pappa. Igen. Han har ringt varje dag sedan de landade i Barcelona i fredags, och varje dag har jag sagt till honom att jag inte VET något förrän imorgon när folk faktiskt arbetar igen. Eftersom allt är stängt över helgen. Och det är väl fint och käckt att den däringa familjen typ saknar vår närvaro, så jag antar att det är positivt det med?

Efter det packade vi ihop och åkte till Strömstad, för det är här jag skall till optikern imorgon. Så de skall ge mig ett besked om det går att göra en quick fix så vi kan boka om biljetterna till Barcelona och vara med på THE BRÖLLOP.

Så långt en helt okay dag.

Väl framme i lägenheten ringde syrran, och hennes första ord var:

– Hej på dig, här ringer jag från Costa Brava och 30 graders värme och jag sitter vid poolen utanför villan (den vi hyrt en vecka) med ett glas rosé och tittar ut över medelhavet!

Får man slå sina småsystrar när de säger så? Det måste man väl få?

Jag föreslog att hon skulle hälla lite mer salt i såret och tala om hur varmt det är i vattnet också.

Det visade sig att hon ringde för att tala om att hon hade pratat med den blivande bruden, som sagt att hon var tvungen att säga upp vårt hotellrum på slottet nästa helg, samt bröllopsmiddagen.

Då ruttnade jag. Frågade om det var någon i familjen som kommunicerade eftersom jag hade pratat med pappa ett par timmar tidigare och sagt att jag kan ge besked efter att jag varit hos optikern. Men att jag skulle ringa kusinen. Vilket jag gjorde. Det visade sig att de inte alls sagt upp hotellrummet, men tydligen var jag tvungen att göra det senast imorgon för att inte bli debiterad hela summan för det TVÅ nätter vi skall bo där. Och det var ju dumt att förlora 1000 euro. TUSEN EURO för TVÅ nätter? Skall vi sova på guldblad i syrgastält?

Jag började räkna igen. Från början skulle det kosta oss, i bara boende- och resekostnader, 30.000 kr att åka på bröllopet. Helt sinnesjukt.

Sedan åt dokumentförstörarkrokodilvalpen upp mina glasögon. Där rök 10.000 till. Vilket gjorde att vi blev tvungna att avboka flighten till Barcelona igår. 6000 spänn åt helvete.

OM vi inte åker, så får vi betala 1000 euro på slottet vi inte kommer bo på. Plus att kusinen talade om för mig att de måste betala 350 euro per kuvert för bröllopsmiddagen om de inte meddelar senast imorgon bitti. 700 euro till. Om allt löser sig och vi åker kostar den billigaste flighten 7000 spänn (nån sa att det var F1 i Barcelona den här veckan, för det är ju idiotpriser).

Det känns lite som att den ekonomiska förlusten (konkursen) blir en gnutta mindre om vi stannar hemma. SJUKA priser.

Frågade kusinen hur i helvete det kunde kosta 350 euro per skalle, och om de serverade handplockad hummer serverad på en bädd av silke, men fick ingen riktig klarhet i det.

Och ungefär då blev jag kontaktad av hyresgästen från helvetet. Som inte klarar att betala sina hyror i tid, drog oss inför Hyresnämnden när hon inte fick hyra ut lägenheten i andra hand när hon skulle på semester (självklart dömde nämndjäveln till hennes fördel) och nu är hon hemma och har vattenläcka. Som enligt henne uppkom i fredags. Min rumpa att den uppkom i fredags. Min kvalificerade gissning är att det är hennes andrahandshyresgäst som skitit i det. Så synd. Eftersom det i så fall blir hennes problem då hon inte varit en ansvarsfull hyresgäst. Men det tar vi imorgon.

Då var det dags att göra roligare saker. Som att sätta menskopparna på fingrarna och ta bort gellacket.

20130630_203850_resized

Men först använde jag den där mani/pedifilen (pedifilen – pedofilen hehe) jag köpte i rehabbutiken för att ta bort det yttersta lagret gel. Vilken grej!

20130630_204033_resized

Asfiffig! Med sju olika filgrejor. För allt från naglar till liktornar (rehabbutik som sagt).

Efter det satt jag bara och andades en stund, med mina pluppar på fingrarna.

20130630_203946_resized

Och OJ vilken skillnad det var på att ha pluppar på fingrarna istället för de där jäkla foliehattarna. Fort gick det, och lätt var det. Nu skall naglarna få vila inatt, och imorgon skall jag, efter optikern, gå och köpa alla de nya sommarfärgerna som kommit in. Vad det är för färger vet jag inte än, men jag vet att jag skall måla nytt imorgon. Urkul!

Jag avslutar dagen med ett helt random foto på Stor. Eftersom jag hittade ett nytt filter på min älskade Samsung. Med det säger jag godnatt. Och hoppas att jag drömmer om att hyresgästen trillar ut från sin balkong på tredje våningen och dör en utdragen smärtsam död. För i hennes sista sms skrev hon att vi fick komma före hon börjar jobba klockan 10:00, eller efter 20:00 när hon är hemma igen, annars får vi inte komma in alls. Little does she know att när det handlar om vattenläcka så har hon inte ett skit att säga till om. Vill vi in så går vi in. Det är en av de FÅ saker som inte är på hyresgästens sida.

Jag HATAR hyresgäster. Och hyreslagen.

20130630_204319_resized

Gonatt sa Stor. Gonatt sa Fitterbittan. Sov så gott. Och dröm mordiska drömmar.

(Ja, han sitter på köksbordet som vanligt. Ohyfsat tölp är vad han är)

0 thoughts on “En sjusärdeles söndag (drypande sarkasm)

 • Vad är det för “koppar” du tar bort gellacket med??

  Gellack är ju underbart, men just borttagningen suger ju svårt.

  Tips mottages mycket tacksamt!

  /Cicci

  • Gellack är verkligen underbart. Guds gåva till naglarna. Jag hittade kopparna på eBay när jag letade runt efter att ha ledsnat på foliehattarna, visste inte ens att det fanns andra alternativ. Den rosa delen är i mjuk gummi och går att ta loss från den genomskinliga burken. Så, efter att ha lurat och klurat har jag äntligen överlistat det tråkiga med att ta bort lacket. Köp en bufferfil och rugga bort ytlacket, sen på med rosa gummipluppen, efter det kleta på remover eller häll i aceton (beroende på vad du använder för sort) och sätt på den på “locket” som redan sitter på fingret. SÅ mycket enklare, SÅ mkt mindre tålamodsprövande.

   Här har du länken till plupparna. De går att återanvända hur många ggr som helst. Bara att skölja med varmt vatten. Perfekt 🙂

   http://www.ebay.com/itm/WEARABLE-NAIL-SOAKER-X-10-SHELLAC-REMOVER-OPI-IBD-GELISH-CND-CCO-GEL-REMOVAL-/321149092663?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&hash=item4ac5fa4337

    • Nejdå, den elektriska är overkill. Funkar med vilken fil som helst. Men det som funkar bäst som bufferfil är sådana där vita klossar. De är ju snälla mot nagelband och hud, men tar ändå ordentligt på de övre lagren med lack. Och det gör susen när man skall ta bort resten sen. Ffa när man slipper de där nedrans foliehattarna som glider av, måste göras om etc etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.