Dagens fundering

Det är omöjligt att bli vräkt eller att vräka någon från en hyresrätt i Sverige. Även om personen ifråga betalar hyra precis när hon känner för det, men ALLTID för sent. För man kan sätta det i system. Skita i att betala hyran, vänta på kravet, betala inom tre veckor. Wash, rinse, repeat – in absurdum. Och skulle man få för sig att faktiskt vräka, ja då måste det gå via socialnämnden, och går de in och tar över kontraktet – då sitter hyresgästen med arslet fastcementerat i lägenheten och kan uppföra sig precis hur som helst.

Då blir dagens fundering följande; hur kan det stå på löpsedlar varje dag att det är så synd om alla som blir vräkta hela tiden? Denna lågkonjunkturen och den sittande regeringen har tydligen fått en miljard procent fler människor vräkta. Om man inte blir vräkt när man inte betalar hyran, stör grannar och dessutom kräver att få hyra ut sin lägenhet i andrahand när man skall på semester i tre månader – då undrar jag vad alla dessa vräkta människor faktiskt har gjort. Eller om kvällspressen fabulerar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.