Hahahaha! Hur dum är inte jag då?

Jag trodde på allvar att jag skulle skulle kunna blogga efter att precis ha kommit hem med en valp och dessutom skall jag hinna städa och greja innan pedant-mamman kommer för att fira jul imorgon.

Missförstå mig inte, jag älskar min mamma och min styvfar, och jag är extremt tacksam över att vi gjorde vårt Covidkluster redan i februari och har umgåtts mer eller mindre konstant sedan dess. För det är väldigt mycket bättre och mysigare att vara i en grupp än om det bara varit jag och Kim. Hade det bara varit vi hade jag behövt alibi, för något, vet inte vad just nu. Förmodligen mord.

Men ibland älskar jag inte min mammas åsikter. Jag har i princip inga åsikter om hur folk lever sina liv, men mamma har ganska många åsikter. Mest om mig.

Det har blivit bättre. Jösses vad mycket bättre det har blivit. Ibland kan jag fundera över åsikterna hon hade när jag var 25 – 30 år. Jag har alltid varit ansvarsfull, jag har pluggat i flera omgångar, jag köpte mitt första egna hus när jag var 23, jag har jobbat som en dåre och haft flera jobb i perioder och jag har aldrig bett om hjälp. Under en period var jag även manisk pedant, jag STRÖK mina lakan för att jag inte hade mangel. Jag dammsög och dammade varje dag när jag kom hem från jobbet trots att jag var så hungrig att jag var gråtfärdig. Men jag var tvungen att utföra min helt sjuka städrutin först. I efterhand inser jag att jag nog inte mådde så bra då. Då bestod merparten av åsikterna att jag spelade datorspel och att det var både fel och konstigt.

Någonstans hade jag kunnat acceptera åsikten om jag hade bott hemma. Det har jag inte gjort sedan före gymnasiet. Och jag har heller aldrig bett om pengar för att köpa spel. Eller mat. SOM vi bråkade om spelandet.

Nu skiter jag i vilket fall som helst i om det är stökigt och lite lort har ingen dött av. Ömma modern är övertygad om att jag är den ENDA som resonerar så i hela min bekantskapskrets och att det är fel på mig. Bara mig. Givetvis vet jag att det är jättemånga fel på mig, men jag tror verkligen inte att jag är ensam om stök och lite lort. Kan vi ha en liten enkät om hur det kan se ut hos er?

Det brukar rinna av mig för att jag egentligen inte lider av det. Och för att jag älskar min mamma. Rimligtvis måste det vara sjukt mycket jobbigare att ha åsikter om människors leverne tänker jag. Men då kommer även det negativa i att bara vara vi fyra. Det rinner inte lika lätt längre och jag försöker förklara att jag inte fattar, för jag har noll åsikter om hur folk lever och vad de gör. Så länge det är inom lagens gränser. Det känns som ett okay rättesnöre. Då pratar vi inte fortkörning eller p-böter. Ni hajar.

Så, jag trodde alltså att jag skulle kunna ha en nio veckor gammal valp, städa och styra upp med renoveringsgrejor plus hålla igång bloggen.

Jag är ju dum i huvudet på riktigt.

De kommer tidig eftermiddag imorgon. Om det funkar skall jag lura dem att ta monstret och så skall jag försöka lägga ut renoveringsgrejorna i kronologisk ordning.

*skakar på huvudet*

Vad tänkte jag på?

Under tiden kan ni berätta vad ni skall göra på jul? 2020 är verkligen ett katastrofalt uselt år, på så många nivåer.

Bara tanken på den enorma ensamhet som väntar många får tårarna att rinna. Jag hoppas att ni slipper det.

Ni vet var jag finns och vad jag gör till jag skriver nästa gång. Men först skall jag sova. Det gjorde jag inte inatt.

Hade jag fått julklappar kan jag tipsa om tishan som är högst på önskelistan. Jag inser att jag kommer få köpa den själv.

Otroligt bra. Jag överväger att trycka upp den själv istället, för att få det precis som jag vill.

Kvällens tredje och sista fråga. Om man har en fru sedan 16 år tillbaka och man vet att nämnda fru älskar jul, julklappsöverraskningar och helst julklappsrim. Men fruns man skiter i julen och bryr sig inte ett dugg om presenter.

Om man är mannen i det här fallet, borde man tänka; ”men frun älskar ju ändå det här, man kanske skulle ta och överraska henne för hon är ju ändå himla fantastisk och gör allt för mig”, eller borde man köra på ”äh, hon vet ju att jag inte gillar jul och dealen är ju faktiskt att skippa julklappar”.

Som vanligt är det inte tjejen i filmen som skrivit brevet.

// Until tomorrow (jag ser verkligen fram emot era svar, superverkligen) ❤️

0 thoughts on “Hahahaha! Hur dum är inte jag då?

 • Jenny Kraft Lundeqvist says:

  Köper 2 julklappar till mig själv från maken. Han får dock betala och slå in dem….
  Städning… legat i sängen i 1 timme och tänkt på vad dom måste fixas innan julafton… hinna bädda rent… tvätta… Självklart stryker jag ALLA lakan!!!! Saknar mangeln från när vi bodde i lägenhet….
  Ett litet önskemål, texten är liten och tät så det blir svårt att läsa från mobilen….

  • Men hur svårt kan det vara att tänka att om jag gör det här, då blir frun glad? Jag önskar mig dessutom aldrig något stort. I hur många år som helst har jag velat att han skall tillverka en ljusstake till mig av kopparrör. Dvs en win win, för han tycker sådant är kul att göra. Har jag fått det? Icke. Just i år är jag dessutom generellt oimponerad av honom, då krävs det både gester och ord. Men det går inte fram det heller. Jag fattar inte hur det kan vara så svårt för dem att fatta?

   Bra städtaktik. Kom du fram till något mer än att bädda rent? Och snälla säg att du inte stryker dina lakan på riktigt? Jag håller så med dig om mangel, för det finns inget som slår att gå och lägga sig i nymanglade lakan, men numera har jag inget val.

   Tack för feedback, jag har också grubblat över storleken, men eftersom du är den första som säger något levde jag i villfarelsen att det var okay. Det ser jag ju nu att det inte är. Kommer förstoras ❤️

 • Jobbar i handel, och vi har haft julrush, inte som vanligt men ändå. Har utökade öppettider för att kunna sprida ut kunderna, så nu har det blivit en del extratimmar.
  Jul firas i lilla familjen, stora barnet har kommit hem från plugg på annan ort, så det är ju extra mysigt!
  Tycker det är självklart att du ska få julklapp, har svårt att förstå resonemanget att bara för att han inte bryr sig så blir du utan… Min bror är likadan, jag lägger alltid lite extra krut på presenter till hans fru, hon ska ju inte behöva lida för att han inte bryr sig om sånt för egen del!
  Önskar dig en God jul!

  • Låter klokt med utökade tider för att sprida ut shoppingen. Stor eloge för det 🙂

   Det är ju precis det jag menar också. Lite som om jag skulle köpa saker till maken i present som JAG vill ha, istället för något som han vill ha. Det är så korkat att man blir matt, och väldigt väldigt snällt av er att lägga extra krut på presenter till svägerskan. Inga alls till brorsan hoppas jag? Eftersom han ändå inte bryr sig?

   • Nej, brorsan får inte julklapp, däremot får han en liten present av mig, eftersom jag får av honom. Ingen logik alls i detta, men jag (och numera vår vuxna dotter) engagerar oss extra till hans fru, aom sagt. I år tror jag att jag lyckats, dottern är mäkta imponerad att jag klarat detta utan hennes hjälp, hon bor på annan ort sen augusti. Det är inte summan i sig, utan känslan att någon tänkt till. God Jul!

 • Städa? Det blir bara det allra nödvändigaste för att inte må dåligt när man ser sig om i huset. I år blir julen mindre än vanligt. Det blir inget att tillbringa många timmar tillsammans i alltför små utrymmen med personer man inte träffar dagligen. Så det blir jag och 2 av barnen plus bonusdottern som vi inte heller träffar jätteofta, men hon har jobbat hemifrån i flera veckor, så det ska nog gå bra. Hon kan ju inte tillbringa julen alldeles ensam. Tredje barnet bor i Sydney. Henne har jag inte träffat på ett och ett halvt år. Förhoppningsvis kan vi ses nästa sommar. Det är väldigt långt till nästa sommar.

  • Tack och lov. Precis min melodi med städning.
   Dödstrist att ha dottern så långt bort, men skönt att slippa fira helt ensam. Julen är konstig i år. Själva firandet är normalt, på torpet med mamma och styvfar. Men allt annat är konstigt. Ett sådant skitår.

 • För en gångs skull har jag städat i veckan, det känns lite exotiskt, så då förstår du. Och mina rätt vuxna barn kan vi inte träffa, förstås, yngsta dottern skickade en godislåda som maken tittar längtande på. Han fick en dajm i dag. Yngste och Äldsta har skickat blommor, rara dom. Och Äldste sonens familj har haft pesten redan, så vi ska vara lite hos dom. En väldigt stillsam jul alltså.
  Och du borde verkligen få din önskade ljusstake. Minst!

  • Underbart. Jag börjar tro att jag är rimlig trots allt. Har även stora gömmor på övervåningen, dvs där hamnar allt som inte riktigt får plats någon annanstans. Förvisso i kartonger, nåja, en del i kartonger iaf. Men på övervåningen är ingen förutom vi. Så, vad gör man av det annars?

   Skönt att kunna fira med delar av familjen. Det hade nog blivit lite ensamt annars, jag är glad för er skull att det löste sig med delar av barnen åtminstone.

   Ja. Det borde jag. Och är man i onåd (han) då borde man verkligen tänka till. Det är något kromosomfel tror jag. Och det gör mig både skitarg, ledsen och så himla himla trött på att jag aldrig slutar hoppas.

 • Klart du ska ha julklappar 🙂 min man konsten att misslyckas med presenter så när han får till det så blir jag extra glad. I år ska vi inte ge julklappar men han har ett paket som väntar under granen. Nu får se om han har gjort detsamma…
  Vad fint huset blev och vilken underbar prinsessa ni har tagit hem
  Julen firas med barn och barnbarn, vi vuxna har antikroppar sedan vårens sjukstuga.

  • Underbart!!! Med paketet till honom. Är han det minsta lik måndagsexemplaret här hade jag inte hoppats för mycket. Men du vinner ändå, om han nu fattar 😉

   Inte lika underbart med sjukstuga, men resultatet blev åtminstone bra, att ni kan fira med nära och kära ❤️

 • Jag ilsknade till och frågade min man för några veckor sen om han inte tyckte jag var värd några presenter längre. Det tog visst skruv, för det dök upp en blå påse från Tiffanys efter frukost. Men nu dröjer det nog 10 år tills nästa gång. Minst… Jag ”styr” fortfarande städfrekvensen fast jag jobbar heltid och utanför hemmet, medan de andra två är hemma, visserligen fullt upptagna med jobb och skola, men ändå. Har fyndat ett Iron Press för $50 – funkar jättebra. Manglar finns knappt, och den Miele som finns kostar $2000, så det går bort.

  • Morr! Det är ju precis det man undrar. Och sedan undrar man även om de är lite korkade som inte fattar själva, innan man har ruttnat och fräst till. Mina regler är nog svårare för just MÄN att förstå, för när jag väl har ruttnat (även om man kanske tror motsatsen, så krävs det ganska mycket innan jag blir arg på riktigt) då vill jag inte ha något. Att komma med en ursäkt eller en present eller vad det nu kan tänkas vara, jag vill inte ha det. För då blir jag ännu argare, jag skall alltså behöva bli förbannad först?

   Undrar om det hade varit lättare att leva ihop med en kvinna? Eller med en sådan där sällsynt och antagligen fridlyst man, som faktiskt kommunicerar och levererar?

 • Här städas det bara vid behov

  Förr manglade jag alltid lakan, men nu för tiden struntar jag i det, viker ihop de snyggt bara o in i skåpet.

  Även om jag hade storstädat ( enligt mig eget tycke) så skulle min mamma alltid hitta något jag missat.

  Tur i oturen e att hon kommer inte hit så ofta, eftersom hon har problem ibland med att gå ner för trappor och jag bor på 3:e våningen utan hiss, så bjuder jag sällan hit henne. Brukar bli typ när jag fyller år, vilket jag tycker e rätt skönt.
  Blir att jag oftast går/cyklar bort till henne istället.,

  Julen firades hos mamma, ihop med en syster och 2 av hennes barn & barnbarn.

  Julklappar köper vi bara till barnen och sen brukar jag köpa något till mamma, då hon aldrig vill ha något så blev det några lotter, en chokladask och 2 brukar Honung jag köp direkt av en lokal försäljare på Rekoring
  Hon blev nog mest glad över honungen, då hon tänkt köpa men bara hittat utländsk i affären sist, då hon helst vill ha svensk

  Av mamma får vi bara lotter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.